Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiaan 12:20, 15 wrz 2023

Judith lista prac wykonanych zacna, ja też lubię działać z listą i patrzeć jak ubywa

Czy masz u siebie szafirki? Słyszałam, że bardzo się panoszą, a chciałam pod brzozą posadzić.
Judith 12:31, 15 wrz 2023

Wiaan napisał(a)
Judith lista prac wykonanych zacna, ja też lubię działać z listą i patrzeć jak ubywa

Czy masz u siebie szafirki? Słyszałam, że bardzo się panoszą, a chciałam pod brzozą posadzić.

Mam szafirki i też pod brzozą (a właściwie między brzozą a orzechem). Nie panoszą sue u mnie, choć nie miałabym nic przeciwko temu . Przybywa ich nieco, ale w bardzo umiarkowanych ilościach.
Wiaan 12:44, 15 wrz 2023

Judith napisał(a)

Mam szafirki i też pod brzozą (a właściwie między brzozą a orzechem). Nie panoszą sue u mnie, choć nie miałabym nic przeciwko temu . Przybywa ich nieco, ale w bardzo umiarkowanych ilościach.

Oj pięknie, o to mi właśnie chodzi Miałam w tym roku w donicach zanim trawy ruszyły i super długo się trzymały. Kupię a co Dziękuję.
Judith 12:32, 16 wrz 2023

Dzisiaj pielenie i przycinanie wąsów
A w przerwie ławeczka w ulubionym zakątku .

Gruszka_na_w... 12:47, 16 wrz 2023

Ulubiony zakątek słusznie nosi to zaszczytne miano. Idealny na ogrodowy relaks.

Od wielu lat rosną u mnie dwie barbule. Jedna zielonolistna, a druga ma listki lekko limonkowe. Rosną w zakątku brzozowym. Radzą sobie bez podlewania. W marcu je przycinam. Gałązki po latach robią się lekko zdrewniałe, podobnie jak u lawendy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 15:32, 17 wrz 2023

Work in progress czyli przygotowywanie ziemi pod powiększana rabatę w toku.
Przy okazji oczywiście znaleziska. Szkło z całej butelki (musiałam zostać Kopciuszkiem), standardowo kapsle po browcu, gwoździe, folia, papa. I dodatkowo dwie baterie.
Dramat i masakra… Uwaga! - drastyczne zdjęcie!

Anda 15:38, 17 wrz 2023

Niezły syf
Gleba wygląda na bardzo piaszczystą… W mojej teraz nie da rady tak kopać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 15:45, 17 wrz 2023

Anda napisał(a)
Niezły syf
Gleba wygląda na bardzo piaszczystą… W mojej teraz nie da rady tak kopać.

Sam piach. Muszę dużo dobroci dodać. Może do wiosny coś z tego będzie
Anda 15:50, 17 wrz 2023

Judith napisał(a)

Sam piach. Muszę dużo dobroci dodać. Może do wiosny coś z tego będzie

Będzie na pewno
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 16:12, 17 wrz 2023

Muszę złagodzić nieco wrażenia i wrzucam ładniejszy widoczek z lekkim szokiem spowodowanym możliwościami regeneracji trawnika
Połowa września vs połowa lipca