Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 10:36, 23 kwi 2023

Do góry
Kwitną magnolie
April podbija las... 10:29, 23 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)

Miło popatrzeć już Skrzyp, narecznica, wilczomlecz i bambus, doskonałe towarzystwo w odpowiednim miejscu. Posadzone do donic, które nie odbiorą urody nasadzeniom, wręcz je podkreślą.
Narecznica piękna, szkoda, że nie kupiłam. Gdybym komponowała podobne nasadzenia, miałabym problem z uzupełnieniem skrzypów i paproci. Wilczomlecz błotny to dobry wybór. Poza tym rozświetli przestrzeń żółtymi kwiatami. Dobra robota!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:29, 23 kwi 2023

Do góry

Judaszowiec już za chwilę zakwitnie

Trawnik zmasakrowany
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:12, 23 kwi 2023

Do góry
Wczoraj był bardzo pracowity dzień. Styrałam się tak, że wieczorem zasnąć ze zmęczenia nie mogłam. Ale jestem przeszczęśliwa bo trawnik udało nam się zwertykulowac porządnie i zrobić dosiewki. Andrzej wysiał nawozy, a ja porządnie podlałam.
Rano wyszłam zrobić parę zdjęć, wszędzie jeszcze małe burdello
Worki z bio w każdym zakątku, ale w piątek jest odbiór to długo nie będą psuć widoków, a jest cudnie.
Wiosna już mocno zaawansowana.
Wrzucam parę fotek jak leci

Doczekałam się w końcu kwitnącej Genie. Praktycznie każdego roku, a mam ją od 2918 roku, przymrozki niszczyły kwiaty. Już zarzadzilam jej eksmisję, a tu taki czad.

Randy też czaruje różem
Przerwa na kawę... 09:57, 23 kwi 2023

Do góry
Kasia, wysłałam sprawdź telefon

Wczoraj miałam możliwość przejść się z aparatem po ogrodzie botanicznym w Powsinie. Ilość ludzi, jaka się pojawiła o godz. 12 skutecznie mnie odstrasza od wizyt w nim w ciągu weekendu, chyba, że o 5 rano
Potem wizyta u Kasi poprawiła znacząco humor i sprawiła, że to był bardzo miły dzień.

Kilka pstryków zostawiam
Zaczynamy od czegoś bardzo pospolitego, upierdliwego w trawniku ale urokliwego na zdjęciach

A teraz już to co kwitnie teraz w botaniku
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:43, 23 kwi 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Świetne ocynki do ogrodowe
Ogród z zegarem 09:39, 23 kwi 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)

Pewnie pisałaś i pokazywałaś te donice, ale gdzieś mi to umknęło.
Bardzo oryginalne. Czy one sa z metalu? Jestem ciekawa bardzo efektu końcowego.
Ogród Basi i Romka 09:33, 23 kwi 2023

Do góry
I takie drobiazgi

I posadziliśmy pomidory

Mój ogrodowy pamiętnik 09:30, 23 kwi 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Klon Katsura to już wielki mi urósł.
Po raz pierwszy od kiedy go mam zaczyna kwitnąć. Pozostałe klony nigdy mi nie kwitły.

Piękny spacer u Ciebie odbyłam, Katsura jest cudny. Lubię jego zmienność i będę podziwiać u Ciebie, wspominając jedną piękną wiosnę z nim, jaką dane mi było przeżyć rok temu Świdośliwy faktycznie pokazują. Ja bym profilaktycznie potrzymała bodziszki w donicach i posadziła za jakieś dwa-trzy tygodnie, gdy ziemia będzie cieplejsza.
Ogród Basi i Romka 09:30, 23 kwi 2023

Do góry
A na ogrodzie podziwiam rabarbar

Jest coraz większy a to dopiero początek sezonu, ciekawe czy zakwitnie, posadziłam go w zeszłym roku
Ogród Basi i Romka 09:26, 23 kwi 2023

Do góry
Dziś dużo się dzieje przy domku dla owadów muszę im przygotować więcej pieńków

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:26, 23 kwi 2023

Do góry
Sarenka, Judith pozakywalam to miejsce, to rabata w moim przedogródku (prawy róg)

Na razie kupiłam tam różową piwonie drzewiastą i rozplenice black beauty. Myślałam by posadzić tam jeszcze inne piwonie, tawuły little princess, małe różaneczniki i może rozchodniki. Ale nie wiem do końca jak to rozplanować, chętnie przyjmę pomysły, większości jeszcze nie kupiłam.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:23, 23 kwi 2023

Do góry
W Rzucewie nowy projekt.

Karpy drzew, które zabrało morze, dużo ich wzdłuż klifów.

W tym założeniu karpa wygląda jak pomnik powalonych drzew. Świetny pomysł, umieszczono ją na drewnianym (betonowym) bruku. Realizacja w trakcie.

Zawilce szaleją

W ogródku Martki 09:19, 23 kwi 2023

Do góry
Niedzielny poranek, wymarzony, niespieszny, ze śniadaniem i kawą w ogrodzie. W duszy gra spokój i błogość.
Uwielbiam białe narcyzy. Czy one podobnie, polubią mój ogród? Z zeszłorocznych w tym roku pokazało się niewiele, co mnie smuci. Tegoroczne olśniewające.

Uwielbiam też białe tulipany

Próba polubienia pomarańczowych skończyła się fiaskiem, zamiast nich wyskoczyła czerwień... i to w jakiej masie!

Tu namnożyło się porządnie. Rok temu botanicznych tulpa clus. Stellata było niewiele.

Pierwszy raz mam tulipany Sarah Raven i jestem ich baaaardzo ciekawa na żywo. I czy to one

Choć nie przepadam za trawami w paseczki czy ciapki, to trzcinnik Overdam zaskoczył mnie energią, jaką potrafi wnieść na kwietniowe rabaty. Wraz z seslerią świetnie im idzie w robieniu efektów.

Wyczekany moment nadszedł. Odkładam myśli o listach to do, nie widzę rzeżuchy włochatej, cieszę się to z nosem przy ziemi, to znów robiąc kilka kroków do tyłu i tak ten taniec sobie trwa Dobrej niedzieli!
Grzebiuszka ziemna 08:58, 23 kwi 2023

Do góry
A to jest portret zbiorowy pąków magnolii, którą uwielbiam, te przenikające się odcienie fioletów dobrze na mnie działają no bo przecież to mój ulubiony kolorek

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:52, 23 kwi 2023

Do góry

Jest żwirowisko a będzie San Francisco

Tyle roślin rozkwitło w tym tyg przy tej pogodzie, że w szoku jestem muszę dziś co nieco obfocić
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:46, 23 kwi 2023

Do góry
Wczoraj był bardzo pracowity dzień, aż padłam jak mucha

Chyba większość z nas popracowała wczoraj w ogrodzie ,bo pogoda była jak latem
Dziś ma być podobnie , będzie odpoczynek w ogrodzie...

Umyliśmy taras, altanę, meble ogrodowe... Potem wszystko poustawialismy. Następnie koszenie całej działki...3h
A na koniec relaks w ogrodzie a to na tarasie a to na nowym placyku przy Kropelce

Zmiany tegoroczne ukończone, więc wrzucam kilka fotek
Wiadomo teraz jest żwirowisko,ale latem jak się roślinki rozrosną będą widoczne tylko ścieżki

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:23, 23 kwi 2023

Do góry
Okazałe krzewy borówki.

Niedostępny dla zwiedzających obszar, jaka szkoda

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:19, 23 kwi 2023

Do góry
Tulejniki na odpowiednim stanowisku, ciekawie zakomponowane.

Było dużo wawrzynków, mam teraz fazę na biało kwitnącą formę

Marzę o tak rozrośniętych ciemiężycach, ach!

Jak też o takim kompostowniku

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:11, 23 kwi 2023

Do góry
Zdążyłyśmy na przylaszczki do Gołubia. Byłam tam z Jolą i Mirką. Dziewczyny dziękuję za towarzystwo, zwiedzanie z Wami ogrodów to ogromna przyjemność i cenna wymiana doświadczeń
Migawki z ogrodu.

Czy mogło w takim ogrodzie zabraknąć stolema?

Przylaszczki rosną chyba na wszystkich zasadowych i cienistych miejscach.

To miejsce bardzo chciałam zobaczyć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies