Haniu i Basiu z pigwy i gruszki robię nalewki dżemy i taką "pulpę" na naleśniki lub do ciasta , a gruszki jeszcze robię marynowane do pieczonego drobiu z
owocami jałowca, anyżem, octem winnym i innymi przyprawamiaha zapomniałam o kompocie
Aaaaaaaaaaaaa!!!! To byla lista chciejstw (niepogrubionym drukiem były te które bym chciała - kupiłam z nich tylko Pomponellę i Atremis) Gdzieś Ty tak daleko zabrnęła u mnie?
Wspaniałe te krokusy jesienne U mnie nie kwitnie ani jeden,czy to możliwe,że wszystkie 100 sztuk wyżarły mi gryzonie ?
Pyszności pokazujesz Sałatka z zielonych pomidorów,jaką robiła babcia chodzi za mną już drugi rok
W tamtym nawet kupiłam już nawet pomidory,ale zanim się zabrałam za sałatkę,to zaczęły czerwienieć Może w tym sezonie się uda....
Witaj nie jestem żadną specjalistką od różale można posadzić bukszpany i ciąc je nisko albo dzwonki niebieskie będą pasowały do pomarańczy Westerland lub jednoroczne rośliny. Westerland to róża parkowa którą można prowadzic jako pnącą dorasta do 2,5 m, ale jest też bardzo kłująca, także trzeba uważać na dzieci chociaż ochroni przed złodziejem bardzo dużo wymieniasz nasadzeń k/ róży warto więc zastosować linie kroplująca, aby krzew miał dostateczną ilość wody. Pytasz czy trzmielina Fortunego, bo ona jest właśnie taka pstrokata, to zależy od gustu wlaściciela ogrodu trudno mi radzić w tej kwestiipozdrawiam serdecznie
ale sen z powiek spędza mi pytanie sadzić serby wzdłuż siatki czy nie sadzić tu serbów?!
tz na razie chce przygotować kształt rabaty i przkopać na zimę:
i zrezygnować z rabatki przy kostce (to jest strona północna)
Ahaaaa
to teraz widać, o co chodzi. Ładny planik.Czyli ten pas tuj po prawej jest sporo dłuższy od tego po lewej, tak? No to dwie nigry w takim razie, przed tujami po prawej i jedna przed tujami po lewej.
Jeśli będzie tylko jedna i to przy świerkach, chyba wtedy będzie brakowało drzewka w środku tej długiej ściany.Jedna mała (nawet uśmiechnięta)trzmielinka to wydaje się za mało.
Ale, jak nie można drzewek wysunąć wcale do przodu to ja już nie wiem