Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

Dorota123 18:45, 25 paź 2015

Jeżówkami zaraziłaś mnie w ubiegłym roku. Jestem z nich bardzo zadowolona , nazw nie pamiętam, ale różowa pełna wysoka kwitnie od lipca do teraz bez żadnej przerwy.
ewsyg 19:24, 25 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Fantastyczny jest Twoj przegląd jeżówek ale myślę ze powinnas zrobic dla tych informacji i zdjęc osobny wątek. Pięknie opisujesz i pokazujesz na zdjeciach ale za kilka miesiący trudno będzie to znaleźc a w osobnym wątku na długo by było do zaglądania.Koniecznie zrób w dziale byliny.(chyba taki jest)

Bożenko, nie będę robiła osobnego wątku tylko w dziale jeżówek podepnę link do mnie, ale ja opiszę i pokażę wszystkie, które mam.

Jeżówka Green Envy

Zbyt dużo o niej nie napiszę bo chociaż mam ją dłużej to w gruncie rośnie od tego roku. Kolorystycznie bardzo podobna do poprzedniej, ale widoczne jest to, że będzie od niej niższa i nie taka masywna. Będzie średniej wysokości i chyba będzie dobrze się krzewić. Czas pokaże, ale dobrze się zapowiada.

ewsyg 19:44, 25 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Jeżówkami zaraziłaś mnie w ubiegłym roku. Jestem z nich bardzo zadowolona , nazw nie pamiętam, ale różowa pełna wysoka kwitnie od lipca do teraz bez żadnej przerwy.

I z każdej następnej będziesz tak samo zadowolona.

Jeżówka Vanilla Cupcake

Pierwszy rok u mnie a już mocno cieszy oczy. Widać, że to będzie wysoka jeżówka. Wypuszcza solidne masywne łodygi, z których wyrastają boczne. Obawiam się, że będzie wymagała podwiązywania. Brzydko przekwita więc trzeba będzie sukcesywnie usuwać kwiaty. Właściwie to sama nie wiem, czy jej słońce tak nie przypaliło. Póki co rośnie na patelni.

ewsyg 20:02, 25 paź 2015

Również pierwszy rok u mnie

jeżówka Colorbust Orange

Sympatyczny poczochraniec o cienkich łodyżkach i średniej wysokości. Wymaga podwiązywania. Bardzo mnie pozytywnie zaskoczyła szybkim rozrostem sadzonki. Myślę, że wiosna pójdzie do podziału. Ślicznie będzie wyglądała w dużej ilości.

ewsyg 20:17, 25 paź 2015

Jeżówka Big Kahuna

Również tegoroczna nowość. Raczej z wysokich, cienkie łodyżki. U mnie radziła sobie sama, ale raczej jak będzie więcej kwiatów to chyba będzie ją trzeba podwiązywać. Początkowo kolorek żółto-pomarańczowy, potem pomarańczowo-różowy. Duże, czytelne oko i kilka okółków płatków.

ewsyg 20:32, 25 paź 2015

Jeżówka Marmalade

Zdjęcia mam z piaskowni

Szybko się rozkrzewia, ma dużo kwiatów osadzonych na cienkich łodyżkach. Raczej do podwiązywania. Jest średniej wysokości

ewsyg 20:33, 25 paź 2015

Życzę wszystkim kolorowych snów

CDN
iwonadm 20:53, 25 paź 2015

ja nie wierzę nie dość że masz ich tyle to wszystko takie zadbane
cieszę się że mogę pooglądać to piękno. Przez to oglądanie będę wydzierać mężowi trawnik by mieć więcej tych piękności
Ivvvona 21:25, 26 paź 2015

Mnie w tym roku padła nowo posadzona Marmelade, być może za głęboko wsadziłam. Na wiosnę planuję jeszcze jakieś dokupić. Popieram Bogdzię - wrzuć swoje zdjęcia z opisami do wątku tematycznego. Masz bardzo bogatą kolekcję i duże doświadczenie w uprawie a to jest bezcenne.
Jana 17:26, 28 paź 2015

Śliczny przegląd jeżówek, nawet nie wiedziałam, że ich tyle jest