Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:22, 08 paź 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...ogródek już pęka w szwach...

Jak z katalogu
W cieniu - zacieniona 17:21, 08 paź 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Trudno sobie z nią poradzić...często tańczy...

Ale spryciula
W cieniu - zacieniona 17:18, 08 paź 2015

Do góry
Maleńka,tegoroczna sadzonka azalii pontyjskiej...zawiązała pączek kwiatowy.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:17, 08 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nakropkowałem sobie na rysunku

Dwie bordowe kropki to Munstead Wood
Pod nim z zieloną obwódką bodziszek Himalajski Johnson`s Blue mnie to zestawienie kolorystyczne zachwyca, niby nie powinny za bardzo do siebie pasować, ale na żywo... dla mnie bajka.
Taka czerwonawa kropka nad MW to Ascot
Różowe z czarną obwódką to jeżówki Secret Romance
Jagodowe? (te nazywanie kolorów) to szałwia.
Nad nimi 5 kropek np floks Red Carrabien.

Pozostaje dziura przy amanogawach. Te kulki bardziej bym rozsunął nie koniecznie w taki trójkąt dookoła drzewa.

Luki, przepraszam, że wczoraj sie nie odezwałąm ale padłam jak mucha... starośc,proszę pana, starość...

Obejrzałam wczoraj pogodę i dostałam kopa w .... bo dziś sadziłam i sadziłam... zbliża się ochłodzenie, a ja zimna nie cierpię...

Dostosowałam się do tego co narysowałeś, a przynajmniej sie starałam

Jednego nie chcę - floksów. NIe wiem co mi sie w nich nie podoba ale ich nie lubię...
Jagodowe (jakie słodkie okreslenie) kropki to szałwia - miałeś jakąs na mysli, czy tak ogólnie?
Bo ja mam 5 szt Caradonny, ale wyczytałam ze ona potrafi nawet do 60 cm wyrosnąć, wiec nie wiem czy nie za wysoka na drugie piętro zaraz za obwódką...
Liliowo i kolorowo:) 17:04, 08 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ok, moje powoli chyba zacznę winobluszcz piękny o tej porze, ale jak o tych liściach pomyślę

Te liscie to spoko, gorzej z leszczyn i dębów od sąsiadki. Postanowiłam też starą jabłoń jedną wyciąc bo tylko zbieram śmieci i zgnitki.
Czy to jest może cedr z tyłu?
Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 17:03, 08 paź 2015

Do góry
I jeszcze dzisiejsza cala galazka

Liliowo i kolorowo:) 17:02, 08 paź 2015

Do góry
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:01, 08 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Cały czas myślałem jak rozplanować rabatę z rozchodnikami...
Ostatecznie, chyba postanowiłem tak:

B- Budleja
X- Rozplenica japońska
O- Rozchodnik StarDust

Właśnie przypomniałam sobie o rozplenicy
Michał, rabata będzie piękna Kiedy realizacja?
Kiedyś będzie tu ogród 16:59, 08 paź 2015

Do góry
No duża różnica, te z płaskimi to amerykańskie.

Miro tak poważnie to ja amerykańskich też nigdy w rękach nie miałam. Ale napewno takimi zwykłymi do g... (obornika znaczy się) kopać się nie da.

O, Toszka już odpowiedziała.
W cieniu - zacieniona 16:57, 08 paź 2015

Do góry
Zachwycające świecznice...w tym roku niesamowicie wyrosły...ponad 2 m!

Typografia ogrodu 16:55, 08 paź 2015

Do góry
I kulki betonowe przeturlalam na wczorajsza rabate

Typografia ogrodu 16:51, 08 paź 2015

Do góry
Czas przeprowadzek trwa,zatem i grusza przeniosla sie na swoje planowane miejsce.bambusy zastapily stalówki. Mam nadzieje ze nabierze w przyszlym.roku na masie i zacznie zdobic domek ogrodnika. W nogi dostanie kiedys jakies niskie trawki i żwirek.

Na wiosne wygladala jeszcze tak

I dzis

Liliowo i kolorowo:) 16:45, 08 paź 2015

Do góry
Swoje pięc minut ma ogrodzenie wzdłuż drogi które teraz mieni się cudownymi kolorami jesieni, w słonću najbardziej przebija czerwień jest cudnie
Liliowo i kolorowo:) 16:35, 08 paź 2015

Do góry
Za oknem cudna jesień taka jaką lubie, mieniąca się kolorami barw w słoneczku ale to już chyba ostatni tak piękny dzień. Dopóki nie będzie mrozu to może jeszcze pozniej też będzie nasza cudna jesień. Z okna widzę las w którym codziennie coraz bardziej jest kolorowo. U nas dalej susza okropna.
Kiedyś będzie tu ogród 16:32, 08 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Widły amerykańskie kup koniecznie. Gdyby były składane i mieściły się do torebki (w zasadzie torby), to bym się z nimi nie rozstawała

Po takiej rekomendacji kupię na pewno.

Toszka napisał(a)
Odnośnie kopania - w ogrodzie wcale nie powinno kopać się łopatą, przerzucając ziemię "do góry nogami". Zdrowiej dla gleby i całej jej bogatej, żywej kultury, właściwości kapilarnych etc powinno się najwyżej ją spulchniać, unosić, napowietrzać. A do tego widły amerykańskie są niezastąpione.

Iwonko i cóż mam napisać. Teoretycznie wiem, że takie kopanie nie do końca jest dobre. Ale szykując teren na mojej ciężkiej ziemi nie bardzo widziałam inne rozwiązanie. Mus było wprowadzić głębiej coś na rozluźnienie. A te widełki poznałam dopiero na forum.

Mira104 napisał(a)
Zastanawiałam się jak takie widły wyglądają, nawet na necie sprawdziłam i eureka mam takie, ale ich nie używam. Takie starocie leżą w blaszaku, pewnie dlatego że ciężkie i raczej kojarzą mi się z rozrzucaniem obornika na polu. Mówicie, że to ostatni dzwonek na sadzenie tui hmm chyba jutro polecę kupić, muszę dosadzić trochę.

Miro ja do obornika mam takie z okrągłymi zębami, amerykańskie maja płaskie. Chyba, że coś pokręciłam to dziewczyny mnie poprawią.

Problemy z tujami 16:29, 08 paź 2015

Do góry
No i Zona je poczyscila, zobaczcie jak teraz wygladaja... Jakos lyso, widac korzen i puste miejsce. Nie wiem czy w przyszlym roku to miejsce sie zagesci czy potrwa to 2-3 lata zanim nadrobi braki. A moze ja wymienic?
Problemy z tujami 16:28, 08 paź 2015

Do góry
No i Zona je poczyscila, zobaczcie jak teraz wygladaja... Jakos lyso, widac korzen i puste miejsce. Nie wiem czy w przyszlym roku to miejsce sie zagesci czy potrwa to 2-3 lata zanim nadrobi braki. A moze ja wymienic?

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:15, 08 paź 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Takie ostrózki kupiłam i mam nadzieje że mnie nie zawiodą

Ostróżki to: biała - Pure White, a druga to - La Boheme

Gosiu, super kolorek zawilca. To pamiętaj o mnie jak się rozrośnie a o liliowcach przypomnij mi wiosną, coś się znajdzie.
Napisz jakie odmiany liliowców kupiłaś. Pozdrawiam Ewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies