W sobotę zlikwidowałam okrąg z iglaczkami, gdyż wyglądało jak napstrzone. Trawka też posiana.
Zabrałam się za wysypywanie kamyczkami okręgu huśtawkowego, ciężka praca...
pod kamyczki dawałam gazety i kartony,
eMuś zlitował się i donosił mi kamyczki, poszło od razu szybciej... i skończone. Przyjdzie deszcz obmyje kamyczki i będzie czysto.
Iglaki z okręgu posadziłam po bokach patio, tam za kamieniem -"Ameryka południowa" (to plama naturalna)
i za kamieniem - "Afryka" czarny kontynent (bo kamień jest czarny). Oba kamloty pochodzą z wykopalisk w naszym ogrodzie
pozostało mi wysypanie korą rabaty z borówkami, nie dałam rady wszystkiego zrobić.
Eliso mam pytanie co do gazet, jakie dajesz wszystkie jakie masz czy takie te zwykłe??? bo chciałam też je kłaść ale słyszałam że te takie śliskie nie mogą być i sama niewiem,
Czekałam aż zardzewieją moje latarenki"...
do zadołowania ze skrzynkami czeka posadzona tawuła japońska, ma już korzonki ale zbyt małe, do gruntu posadzę ją wiosną.
Najbardziej nadają się te gazety tzw. szare codzienne. One szybko miękną i z czasem rozkładają się. Trzeba dać je trochę grubiej. Nie zrywałam darni, dlatego dałam gazety. Trawa z czasem zadusi się i zbutwieje, sprawdzony sposób.