Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 09:59, 08 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Śliczne fotki ptaszków. ja bym jeszcze do jedzenia nie przyzwyczajała. Na razie ptaszęta szukają pokarmu w trawniku i na rabatach. Czasem podrzucam im opuchlaki i larwy chrząszczów.
U mnie też sikoreczki już goszczą

Iwonko ja też jeszcze nie dokarmiam, zaczynam dopiero przy silniejszych mrozkach. U mnie wszelkie beee robaczki idą w dzioby drobiu użytkowego.

Mira104 napisał(a)
Zawsze w nadleśnictwie w Rybniku kupuję nasiona i kule dla ptaszków, słoninę niestety moja sunia zjada ptakom, taka zazdrośnica z niej

Ja mam "swojego" pana na targu u którego można kupić różne ziarenka. Jeżdżę raz na jakiś czas i biorę woreczek mieszanki- słonecznik, kukurydzę, proso. Plus już w domu dodaję trochę pszenicy. Kulę też kupuję gotowe, bo słoninka dziwnie znika.

Droga do spełnienia 09:57, 08 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej kochane
dzisiejszy i wczorajszy poranek mglisty i zimny, chociaż przymrozków jeszcze nie ma

poprawiłam linię rabaty mam nadzieję że już was zadowolę

ogólny widok - tak wiem że pergola krzywa

jeżeli nie spadnie śnieg i ziemia nie zmarznie to w planach na ten rok jeszcze dokończenie hostowiska na wiosnę posadzenie host i tyle

reszta w nowym sezonie

żegnam się z wami na tydzień
buziaki

Pergola tworzy fajną ramkę dla tych falistych rabatek . Ślicznie Ci wyszło .
Uwielbiam mgły
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:48, 08 paź 2015

Do góry
Witam. Chciałabym z tyłu domu zrobic rabatę. Mam jakiś pomysł ale nie jestem pewna czy jest dobry.
Wersja 1 to rząd średniowysokich do 1m traw, wersja druga to żywopłot z pęcherznicy little devil a w ich nogach jasne żurawki.
Dłogość rabaty to 10m, max szer. 1m., max wysokośc 1,1 m, strona wschodnia.
Może ktoś mi coś podpowie??

Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 09:46, 08 paź 2015

Do góry
kosolka...zachwycać się krytyka nie umiem, ale ma działacv budująco..i tak też sobie tłumacze...zapisałam nowe ogrody wiec teraz studiuje a tym czasem...
upatrzyłam w CO sobie dwa drzewka

Miedzy ścieżką a posesją zaplanowałam drzewko chciałam zimozielone ,więc liściaste nie wchodzą w grę...otoczone bukszpanami i Żurawkami....
Doradzicie proszę co moim cienistym miejscu i ziemi raczej gliniastej da rade rosnąć...i co pasuje..
Kiedyś będzie tu ogród 09:46, 08 paź 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
w zeszłym roku udało mi się zrobić piękne zdjęcia z jej czerwienią w tle...u mnie na razie tylko lekko się przebarwiły ... lubię je bardzo... za wiosenny spektakl i właśnie tę czerwoną sukienkę jesienią

Wilczyco wszystkie twoje fotki są super. A ta azalia szczególnie mnie cieszy, bo to cudowny prezent. A długo pontyjka była moim marzeniem.

Mira104 napisał(a)
Ładne zdjęcia, masz dziołuszka oko

Dziękuję kochana.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:32, 08 paź 2015

Do góry
nie mam zdjęcia po posadzeniu części tuji, ale dla zobrazowania zaraz wstawię jakieś poglądowe.
I tak od lewej tuje posadziłam już, miejsce zostawione na panel, cis, panel( tu gdzie hakuro), tej ostatniej już nie ma bo właśnie od tego miejsca dalej będą tuje. Problem polega na tym, że boję się przesadzić Nigrę, rośnie centralnie w lini szmaragdów. Miałam ją przenieść kilka metrów dalej, przy domku córki. Teraz nie wiem jak zrobić, można ją zostawić w tej lini tylko koronę trochę wyżej wyprowadzić, czy to będzie do bani wyglądało?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 08 paź 2015

Do góry

O jeżu, jakie cudowne te kosmosy!!! I wszystko wokół oczywiście. Ale kosmosy wręcz zachwycające!
Mój ogród nad rzeką... 09:09, 08 paź 2015

Do góry
admete napisał(a)
Hej hortensje to dobry pomysł - ale jedna to chyba mało
a gdybyś przesadziła buksy kulkowe w jedną linię i dała 3 hortki z tyłu jako tło kwitnące na jesieni?

zielone kulki przesadzone buksy

Aga chciałabym żeby kulki były porozrzucane i różnej wielkości.
Mam pomysł jeszcze na klon pal owy tutaj. Po drugiej stronie kostki jest klon japoński. Chciałabym rozjaśnić to miejsce.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 09:08, 08 paź 2015

Do góry

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:58, 08 paź 2015

Do góry

OOO jest zdjęcie rurek w tym roku były piękne Moje zdjęcie nie jest tak ładne jak Twoje Agatko
Ogród dla moich synków 08:57, 08 paź 2015

Do góry
hortki to chyba vanilki co? ładne sadzonki
na 100 dla ciebie moja hortka phantom
Droga do spełnienia 08:53, 08 paź 2015

Do góry
hej kochane
dzisiejszy i wczorajszy poranek mglisty i zimny, chociaż przymrozków jeszcze nie ma

poprawiłam linię rabaty mam nadzieję że już was zadowolę

ogólny widok - tak wiem że pergola krzywa

jeżeli nie spadnie śnieg i ziemia nie zmarznie to w planach na ten rok jeszcze dokończenie hostowiska na wiosnę posadzenie host i tyle

reszta w nowym sezonie

żegnam się z wami na tydzień
buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 08:51, 08 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej hej
siedzenie na chorobowym ci służy
czas masz na zdjecia cudne i na odpoczynek
fotki jak zwykle miodzio

Oj tak czas teraz inny,,Ale już niedługo się skończy ..
I zima, i praca, i nowe wiry.. tak to już jest w tym życiowym kole

a tu już jest imprezka
Mój mały ogródeczek :) 08:51, 08 paź 2015

Do góry
c.d.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:48, 08 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
eeee tam, bardzo ładne zdjęcia i jeszcze w słoneczku

Dziękuję pochlebco
Miło mi ,że komuś podobają się moje zdjątka

poszła juz z tym aparatem , czy nie?? Da mi w końcu spokojnie zjeść, czy nie ??

omacnica byliczanka- a ja tam jem w nosie ja mam

Mój mały ogródeczek :) 08:47, 08 paź 2015

Do góry
Zdjęcia z nasadzeń na nowej rabacie zrobiłam szybciutko bo jeszcze cień na niej jest. Nie zwracajcie uwagi na tą rynnę narazie tak musi być ręce mi zmarzły
Na Łowieckiej 08:44, 08 paź 2015

Do góry
Ilonko podczytuje na bieżąco. Tak się zastanawiam nad podsadzeniem na nowej rabacie, która miała by byś z jakimiś kwitnacymi roślinami jakiegoś drzewa, w drugim końcu tej rabaty. Ale gdzie nie poczytam to raczej róże bez drzew.

Bardzo podoba mi się takie nasadzenie, na tle przesłony, które kiedyś Tess wrzuciła u mnie, to z ogrodu (Moje Takie Tam w Ogródku)
Czasem słońce czasem deszcz 08:41, 08 paź 2015

Do góry

zawilce od 2 miesięcy wyglądają tak samo, całe w pąkach które się nie otwierają

derenie rozpoczynają swój najlepszy czas, wiosną dam im jeszcze jedno bardziej eksponowane miejsce

Moja działka na Dębowym Lesie 08:41, 08 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)

Tak czytam Twoją opowieść Ana i też się zamyśliłam pięknie to nasze życie ujęłaś ale innej kolei nie ma i dobrze przyjdzie czas na wszystko....śliczne te foty wiesz... szkoda roślinek ale na wiosnę będzie jeszcze lepiej buziaki kochana

Czasami takie spojrzenie na życie się włącza.
A czasami się człowiek zastanawia, po co to zabieganie, i ciągła harówka ???
ale jak nie to, to co??
Leniuchowanie, jeszcze grosze,zarz człowiekowi się przewraca w głowie od nic nie robienia.
Tak nie umiem.
To już wolę ten swój wir,życiowy, prace ogrodowe i tą fajną satysfakcję z tego co człowiekowi się udaje, co zrobił, prawda??
A czasem są takie niespodzianki, jak choroby,(mój wypadek) i inne rodzinne sprawy, lub w pracy,,Ot życie nigdy monotonne nie jest.
Mam nadzieję, ze zima nie będzie długa i dokuczliwa, I ten czas nie-ogrodowy fajnie nam też zleci.
Nawet na pogaduszki zielone będzie więcej czasu.

O....! 08:39, 08 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)

dzisiaj wciąż towarzyszył mi mój labrador, jak zresztą często, toteż zrobiłam mu mini sesję...

Labuś kochany i wierny towarzysz i jak na niego wołasz...rabata bylinowa przy murku też prezentuje się okazale i kolorowo...metasekwoja Goldrush piękna, też ją mam, ale u mnie to już większe drzewko
Pozdrawiam Marzenko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies