Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 05 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To ja Ci wrzucę fotkę z żółtymi krokusami między Evergoldami - zdjęcie robione 17.03 - carexy brzydko zaczęły wyglądać jakiś czas później i wtedy trzeba było im skracać czuprynki, odbijanie zeszło im kilka tygodni, pamiętam, że bardzo mnie drażniły w tym czasie, ale potem nadrobiły.

Różnica u mnie była taka, że carexy nie były tak gęsto jak u Ciebie.
No i jeśli już zdecydujesz się na krokusy w tym miejscu to koniecznie te o dużych kwiatach.

Tylko czy moje krokusy mają duże kwiaty?
Mam Ruby giant, Barr's Purple i Romance ...
Biało różowy ogród za płotem. 22:30, 05 paź 2015

Do góry
Teraz mam kolejne dwa problemy.

Pierwszy to wielkość drzew. Chce posadzić trzy graby Fastigiata i 3 buki Rohan Obelisk. Znajduje, albo małe i młode drzewa wielkości 140-200cm za bardzo akceptowalną cenę lub wielkie około 350cm no już za mniej akceptowalną kwotę. Nie mogę znaleźć nic po środku i tak się zastanawiam czy nadwyrężać budżet i kupować wielkie okazy, które będą troszkę górować na resztą młodych roślin, czy lepiej posadzić młode drzewa i czekać parę lat zanim dadzą jakikolwiek efekt?

Drugi problem to miejsce równoległe z ogrodzenie i tarasem. Głębokość rabaty to 130cm i pierwotnie chciałem posadzić tam serby, aby wyprowadzić je w wysoki żywopłot, ale za to mniej ciekawy bo przed nim na nic nie będzie miejsca i wydaje mi się, że te 130cm to i tak za mało na żywopłot ze świerka.
Druga koncepcja jak dla mnie lepsza i bardziej efektowna złożona z przedłużenia żywopłotu ze szmaragdów i grabów rozpiętych na stelażach w kostkach bukszpanowych, a miedzy nimi jakieś trawki

Niestety pomysł ma jedną wadę, 5 razy większe koszty.
Warto dążyć do takiego rozwiązania czy lepiej pójść w świerki serbskie, chyba że ktoś ma pomysł na inny wysoki żywopłot.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:28, 05 paź 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Kleome

Eukomis

Na hortensjowej grządce

Ślicznie pokazujesz kwiecie Aniu jak z bajki a na końcu to już nie wiem co powiedzieć ciekawostka ? super żurawka tak kwitnie ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 05 paź 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Jest tak cudnie, że zaniemówiłam Ana piękny jest Twój ogród. Brak słów żeby opisać piękno ogrodu. Te ciemne kwiatki, ktoś nazwał je czekoladki, to jak się nazywają.
Pogubiłam się po drodze... 22:24, 05 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
finisz brzozowej

WAW!!
Pięknie wyszło!!Brawo!!
I ta rabata z cudnymi trawami przed domem- cudna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:22, 05 paź 2015

Do góry
W jesiennym moim ogrodzie króluje kolor różowy i biały, sama zastanawiam się dlaczego?

Hortensjada 22:21, 05 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Wpadłam nacieszyć oko. Prawdziwa uczta dla oczu. Te czerwone , to berbesysy admirały? Super wygladają!
Siejsko czarodziejsko 22:19, 05 paź 2015

Do góry
Aniu, aż mi głupio to jeżówki
jak ja czytałam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 05 paź 2015

Do góry
I rozchodnik dla Edytki
Ogród Mirelli 22:13, 05 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wstawiam zdjęcia pasa developerskiego Tak to zrobiłam Prosto i praktycznie Jeszcze został kamyczek do rozsypania i gotowe

Jak ładnie kolorowo
Naparstnice sadzonki 22:12, 05 paź 2015

Do góry
Witam

Oddam w dobre ręce mnóstwo sadzonek naparstnicy kolor biały i różowy za cenę znaczka / paczki. Sadzonki tegoroczne około 15-25 cm. Mam też mnóstwo nasion jeżówek białych i różowych. Wstawiam poglądowe zdjęcia roślin
Pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:12, 05 paź 2015

Do góry

Jestem wręcz oczarowna tak cudnym ogrodem
chyba dziś będzie mi się on śnił
To jest ,,miodzio. i te hostki

mira napisał(a)

schody od strony kaskady wodnej

Wrzosowisko imponujące.podziwiam!!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:09, 05 paź 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Na widok Twojej cudnej barbuli chciejstwa mi się włączyły.
ale nie mam miejsca na dużą roślinę. W necie piszą, że jest podatna na szarą pleśń - czy zaobserwowałaś takie problemy?

Fotki natury przepiękne, aż zatęskniłam za moją wsią.
Tessi lubię co jakiś czas pojechać nad Wisłe i pooglądać co się tam zmienia, pogoda sprzyjała i widoki zachęcały
co się tyczy barbuli to mogę ci powiedzieć, że nie miałam z nią kłopotów pielęgnacyjnych, nie zauważyłam pleśni, tylko w czasie upałów trzeba było pilnować wilgotności podłoża, bo zaraz listki żółkły

a teraz już przekwita, a szkoda

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:08, 05 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a pokaz calego, on taki raczej niewysoki ?

czy to ten ?

Tak, to ten. Niby jest miniaturowy ale po zobaczeniu zdjęć z Wojsławic...

Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 22:06, 05 paź 2015

Do góry
widoczek z a tarasu

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:03, 05 paź 2015

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,jeszcze sporo kwitnie u ciebie zwłaszcza w bieli.Z kleome zrezygnuję,u mnie się nie sprawdza,za dużo zachodu dla marnego efektu. W sobote wpadłam do Bożenki na chwilę zobaczyć jesienny ogród,ale zaraz zrobiło się ciemno.
Małgosiu kleome dostałam już gotową sadzonkę, gdyby nie to nie miała bym
myślałam, że Bożenka jeszcze na wakacyjnych wojażach, nie odzywa się na wątku, macie blisko to łatwiej wam się spotkać

w podziękowaniu za wizytę masz różyczki, pozowały mi dziś

Pszczelarnia 22:03, 05 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W oczekiwaniu na buki u Ciebie:

jak duże sadzonki posadziłaś i ile czasu u Ciebie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:58, 05 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatka, ale pięknie. Twój ogród niezmiennie zachwyca. I jest tak skomponowany, że nawet jak bylinki już pójdą spać, to wciąż jest co podziwiać i na czym oko zawiesić . Buziaki ślę

U mnie bylinki zastępują wrzosy i trawki, tak bardzo odbiegam od pracochłonności w ogrodzie, ale lubię je mieć w ogrodzie
a to ławeczka dla Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 05 paź 2015

Do góry
Na prośbę Małgosi wklejam fotki posadzonych gracków
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 05 paź 2015

Do góry
Danusiu ja też leniwy jestem i często odkładam prace w ogrodzie by później mieć ich za dużo na raz no, ale nie mam co porównywać bo mam ponad dwa razy mniejszą działkę
Z tym przebarwianiem klona mnie zaskoczyłaś nie mam pojęcia, ale bardzo mi się podoba,D Drumonndii rośnie dość szybko, ale nie jest to największy z klonów.
Polecam klona Esk Sunset.
W Pęchcinie był cudowny okaz, ja poluję na niego i mam zamiar posadzić kiedyś

Paweł taka kolorystyka będzie mi zdecydowanie bardziej pasowała do reszty w pierwszej części, kolor różowy tutaj mnie drażnił

Karolino świecznice rosną mi bardzo dobrze, latem mają słońce do 14 teraz tak do 12-13, lubią wilgoć bo w tym roku troszkę końcówki liści podeschły, ale dopiero w sierpniu, odmiana to Black Negligee

Iwonko dziękuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies