Piękna jesień u Ciebie Mireczko, u mnie jakoś cały czas buro, nie mogę się doczekać takich jak u Ciebie kolorów.
Studzienka ogrodowa - na miejscu gadżet, brakuje mi takich cukiereczków u mnie; jeśli z wodą to super sprawa tak między rabatkami.
A ten drobiazg na ostatnim zdjęciu - cóż to takiego zwiewnego?
Ewuś.. wykładzina była dla psa.. zbierana po znajomych .. musiałam podłogę czymś zasłać by biedak był w stanie się poruszać.. W niektórych miejscach się została ... dla dzieci.. cieplej szorować na kolanach po wykładzinie niż po płytkach
Dziadziu odkurzył już i śladu nie ma.. a wiaderko płatków jest Pelaśki i tak do przycięcia na zimę Zrywa bardzo delikatnie.. i za moim pozwoleniem
ROma - skupienie było wielkie i bardzooooo dużo roboty A ja dzięki temu mogłam trochę pilnych rzeczy w pracy zrobić .. ... Jutro pozwolę mu oberwać resztę Nie lubi syropu, ale jak powiedziałam ,że jak będzie pił syrop to wyzdrowieje i pójdziemy do ogrodu kopać i sadzić , liście grabić.. to sam przybiegł po syrop.. i MUminek nie ma jeszcze 2 lat. Będzie z niego prawdziwy ogrodnik.. może ktoś jednak jak mnie zabranie zajmie się ogrodem
Po przyjeździe musi koniecznie zrobić obchód ogrodu.. wtedy dopiero idzie do domu..
nooo za tydzień zmiana czasu ale i tak ciemno, zimno i mokro więc dobrze że się zaopatrzyłaś - uprzejmie informuję że dziś 5 nowych róż nabyłam no i posadzić trzeba robisz coś w ogrodzie?
Paulinka nie mówione że w donicy nie wsadzę lawendy ale głównie chodzi mi o to, że chciałabym ją posadzić przed basenem tak jak na inspiracji
Co do donicy to cały wcześniejszy plan został przewrócony do góry nogami i muszę na spokojnie przeanalizować nasadzenia
Wstawię poglądowy rysunek jak mniej więcej mogłoby wyglądać. Oczywiście oczami wyobraźni dorysujcie sobie drewniany ekran na płocie i pergolę
Jak tylko to możliwe to wre, więc ostatni raz cebule sadziłam 5.10 a jest 22.10 - chciałam dziś ale jest strasznie mokro brrr
może jutro bo zostało mi trochę
Po pierwszych przymrozkach pożółkły hosty, rozplenice, niektóre trawy, hortensje ogrodowe ścięte, podobnie dalie. Nadchodzą coraz większe chłody, więc powoli przygotowuję rabaty do zimy - przesadzam co się da, robię miejsce na byliny. Chciałabym więcej bylin, ale jest już zbyt ciasno na rabatach.
z pozdrowieniami dla Aneczki ;:196 :wit
Róże pnące i w niektórych zakątkach bliżej domu uratowały się przed sarenkami