Na razie jałowce idą niektóre out... grusze chorują, zawalają przejście. Jałowcom mówię dziękuję.. fajne na rozruch..szybko rosną, niewymagające. W ogrodzie gdzie każdy centymetr na wagę złota są już niewskazane .
Czas na pismo obrazkowe Machnąłem sobie wianek - parę gałązek jarzębiny, jedna hortensja i w kilka minut mamy to Nie powala, ale pasuje bardziej od piwonii i róż
W doniczkach zamieszkały dwie kostrzewy (buziak Ewuś! Trzecia niezbyt twarzowa, ale wiosną jak ją podzielę to będzie piękna ). W środkowej posadziłem turzyce Amazon Mist w ramach eksperymentu czy przezimują
Jeszcze Cię pomęczę nie raz Anusia Widziałam Twoją piękną wiatę Fajnie Wam się prace posuwają
Masz tu słoneczną werbenkę.. do podusi
Jak już jestem przy tej rabacie, to muszę przyznać, że mnie zastanawiają rozchodniki. Pierwszy raz je mam, i się zastanawiam czy to nie jest roślina z gatunku tych "im ma gorzej tym rośnie lepiej" Jeszcze w lipcu ją targałam niemiłosiernie - rozsadzając, potem gość co mi ziemię woził do ogrodu też trochę połamał. Mało miałam, więc uszczykiwałam gdzie się dało, żeby więcej sadzonek zrobić. Lato było upalne, wiadomo.. A te są dosłownie oblepione ciężkimi, ogromniastymi kwiatami... Wyglądają, jak jakieś podkolorowane, przerośnięte kalafiory Hmm, ciekawe
No nic, nie ma co się martwić, że roślina żywotna jest
Dobrej nocy
to miejsce też zostało odświeżone dzisiaj, podcięliśmy wiśnię, babcia nie do końca przekonana do tego była, ale tak krzywo to drzewo wyglądało, że już dłużej nie mogłam udawać, że mi się podoba
Dzisiaj sobota, więc wszyscy zajęci pracami w ogrodzie. Ja nic nie zrobiłam, bo zabrałam chłopaków na zaległą wycieczkę.
Wprawdzie już październik, ale jeszcze było czym oko nacieszyć
Dereń z pęcherznicą razem w żywopłocie
Frezje według Margi
Może ktoś wie co to za srebrna roślina? Wysoka była na 3-4 metry.
Dywan z bergenii, śliczny!
Ha, ha...naorawde tak samo. Mnie tez brakuje ogrodu, malo jestem, wczoraj ciut praca sue pocieszylam, dzis kino, jutro goscie, a cebule czekaja, bo zmiany chya wiosna zrobie.
Śliczna jesień na drzewkach
Właśnie sobie uświadomiłam, że bardzo mało u mnie drzewek muszę to zmienić
Doczytałam, że rewolucje się szykują. Będzie się działo....super!