Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

lojalna_ 12:07, 20 paź 2015

Aniu co to za drzewko na pniu? pieknie żółte

Cudne widoki
ren133 12:14, 20 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Taki świat oglądam z domu..

Śliczny widok z okna
anka_ 12:29, 20 paź 2015

A ten jeszcze ładniejszy.

Ach, marzenie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
13:20, 20 paź 2015
wreszcie front pokazałaś ...już miałam się upomnieć że ...sobie o nim zapomniałaś....zresztą upominam się ...z innej perspektywy .....jak już tylko się wykurujesz.

strasznie długo was te katary trzymają ...może warto ze 3 dni się wygrzać i odchorować ...a nie gonić tam i siam
yolka 16:40, 20 paź 2015

Niestety z komputera zostałam prześcigana... Tom Tom jest ważniejszy.. trzeba się uczyć jak obrabiać gospodarstwo od małego.. w związku z tym musicie mi wybaczyć, ze mnie u Was ani u siebie nie ma ..

Słabo widać, ale chyba jakiś przekrój i profil podłużny Muminek Ci pokopie
Ogród jesienny piękny, jednak jesień ma piękne kolory
zawitka 17:17, 20 paź 2015

Aniu w okół mego ostrogowca zasiały się i wzeszły małe roślinki to chyba jego czy one przetrzymają zimę .Zanim się obejrzałam to nasion nie było ?????
Mala_Mi 18:15, 20 paź 2015

zawitka napisał(a)
aniu w okół mego ostrogowca zasiały się i wzeszły małe roślinki to chyba jego czy one przetrzymają zimę .Zanim się obejrzałam to nasion nie było ?????

U mnie się sieje sam i nigdy nie zbierałam nasion. Najładniej się wysiewa w kamieniach na macie
Da radę i przeżyje.

A z szałwii też nie umiem zebrać nasion.. kolejny rok i się nie udało
W tym roku z niczego nie zebrałam ... i tym sposobem spokój z wysiewami wiosennymi, zawalonymi parapetami i kłopotem gdzie to potem posadzić.

popcorn 18:22, 20 paź 2015

Cudne widoki z okien I Muminek boski
Mala_Mi 18:29, 20 paź 2015

yolka napisał(a)

Słabo widać, ale chyba jakiś przekrój i profil podłużny Muminek Ci pokopie
Ogród jesienny piękny, jednak jesień ma piękne kolory

Muminek podkopał mnie z komputera.. bo baja na dobranoc musi by i już.. a ja nietelewizyjna w domu .. został się komputer służbowy

Te kreseczki to schemat kabli i urządzeń.. też w pionie.. wiec prawie dobrze myślisz..

Kolory jesieni.. podobają się nam, czy cieszymy się z tego co jeszcze mamy?? Bo niedługo będzie szaro buro i ponuro.. jakby śniegiem pobieliło ot małe piwo, a jak ciapara to nic tyko się zaszyć jak niedźwiedź na pół roku w gawrze..

Ocena przebarwień.. mój monitor pokazuje mało intensywne wybarwienie.. mam nadzieje, że u Was to wygląda lepiej.. a jak nie, to trzeba uwierzyć na słowo..

Aronia- przebarwienia na 6

Enkiant dzwonkowaty - przebarwienia na 6

Parocja perska - nieprzebarwienie na 6 (nie są tak intensywne i oczotegliwe, ale ładna paleta barw niezawodnie co roku)

Z wszystkich moich (i myślę, że nie tylko moich) lilaków jedynie Miss Kim ładnie się wybarwia na jesień. Kwiaty ma malutkie i nieciekawe, zapach ma obłędny i jesienne kolory... muszę go chyba tylko w przyszłym roku przyciać w celu ograniczenia wielkości.
Wybarwienie oceniam na 6 9 nietypowy kolor.. i nietypowe dla lilaków)

Mala_Mi 18:57, 20 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Aniu co to za drzewko na pniu? pieknie żółte

Cudne widoki

Ha, ha.. to klon Drummondi.. tak się śmiesznie wybarwia. Normalnie jest biało zielony.

Na pierwszym planie klon Garnet.

Za siatką krajobraz zapożyczony, czyli krzew aronii i berberysy co latem są zielone, a jesienią najbardziej czerwone z czerwonych przebarwień jakie widziałam.

W realu widok jest o niebo lepszy