Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 18:22, 20 paź 2015

zawitka napisał(a)
Z araz go pokażę we własnej osobie najpiękniejszy z bodziszków Miałm ich kilka i ten żadnemu nie dorówna Pozwolisz że polatam u Ciebie

Lataj sobie ile chcesz
Jak sie nazywa ten bodziszek? Kwitnie tylko wiosną czy potem też?
ewsyg 22:02, 20 paź 2015

jona napisał(a)
Raz dziennie przylatuje chmara szpaków i siada na drutach elektrycznych. Później obsiadają winobluszcz. Trudno im zrobić zdjęcie, bo szybko z niego uciekają.

Brrrr, to istny Hickok
jona 22:36, 20 paź 2015

Ewa, one są w białe ciapki, więc zdecydowanie nie z filmu
mirkaka 09:47, 22 paź 2015

Jesienna deprecha chyba każdego ogrodnika dopada, dla mnie najgorszy to listopad a potem luty, marzec bo wydaje się że wiosna tuż tuż a to trzeba czekać do kwietnia, i te tygodnie oczekiwanie są okropne. Teraz jeszcze mamy trawę zieloną ale jak przyjdzie mróz i śnieg to już tylko szarość pozostanie. Och, ale ci napisałam , zamiast podnosić na duchu to sama dołuję. Trzeba zimą sobie coś innego wymyślić, może robienie swetrów na drutach
jona 11:08, 22 paź 2015

Mirko ja najbardziej nie lubię listopada, bo to jeszcze nie zima, dzień po zmianie czasu krótki i słońca mało. W styczniu kupuję nasiona i planuję. W drugiej połowie lutego zaczynam szczepić sadzonki pelargonii, więc robię sobie trochę wiosny. W marcu sieję, pikuję i tyle - na ile pozwolą domowe parapety - mam ogrodu w domu
Miałam dziś rozrzucić w warzywniku kompost, ale po dwóch dniach opadów jest mokro i nie chce mi się brodzić w błocie. Zajmę się chyba domem, żeby następne dni mieć dla ogrodu. W ogóle jestem podekscytowana, bo mają przyjść róże: Lipstic, Pastella (do której właśnie Ty mnie przekonałaś), Soul i Elfe . Mam nadzieję, że sadzonki będą w dobrym stanie .
ryska 11:18, 22 paź 2015

U nas listopad odczarowany, bo mamy wysyp świąt imieninowo - urodzinowych więc szybko mija w rodzinnej atmosferze. Pozdrawiam serdecznie
jona 11:31, 22 paź 2015

Reniu, sposób na listopad fajny
Anda 21:11, 22 paź 2015

No ja tez tak mam, ze nie lubie tych ciemnych miesiecy. Styczen i luty sa dla mnie najgorsze. Parapetow prawie ze nie posiadam, bo mam tylko jeden w kuchni, wiec nawet sobie nic wysiac nie moge.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 21:17, 22 paź 2015

Oj jak ja nie lubię zimy, ale gdyby nie ona to chyba bym chwili odpoczynku nie miała.......ale to dla mnie czas stracony
jona 22:52, 22 paź 2015

Zimę ze śniegiem, małym mrozem i słońcem lubię . Męczą mnie dni bez słońca, szczególnie jeżeli jest ich dłuższy ciąg.
Natomiast lubię zmienność roślin związaną z porami roku. Teraz szkoda mi przechodzącego do spoczynku ogrodu, ale jak sobie pomyślę o wiośnie i jej wszystkich cudach, to godzę się i z późną jesienią, i zimą