Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:39, 03 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Bardzo Ci dziękuję za ten spis róż okraszony pięknymi zdjęciami. Przyjemnie się oglądało pozdrawiam

Dziękuję enjoy
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:38, 03 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
No i koszenie dziś było, trawka wstała po ostatnich opadach
jak i u mnie
Moja bajka 21:37, 03 paź 2015

Do góry

A tu funkie od Izy, Kuklika
ta wydaje się być mocno podobna do tej mojej obok Dance with me

No i ta wielka, obłędna żarówa . Widzę ją z okna pokoju, prawie świeci . Piękna jest. Izunia - dzięki

o, tu po prawej ją widać
Pogubiłam się po drodze... 21:36, 03 paź 2015

Do góry
ostatnie sztuki sezonu
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:36, 03 paź 2015

Do góry
No i koszenie dziś było, trawka wstała po ostatnich opadach
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:35, 03 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Rozwala mnie ta ogromna rabata Pięknie już jest, a jak się rozrośnie, to po prostu będzie bosko.
Ty te kamyki na skarpie to czymś poprzyklejałaś, czy co?
Eksperymentarium 21:35, 03 paź 2015

Do góry
Ostatni bukiet
Malutki pod lasem 21:34, 03 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Trochę dziś popracowałam, ale nie koniecznie w ogrodzie Musiałam odgruzować dom i pomyłam kilka okien.
W ogrodzie wsadziłam 60 tulipanów, zadołowałam kilka roślin, przesadziłam dwie lawendy, zrobiłam kancik przy kostce wzdłuż chodnika do domu, a moi panowie nadawali kolor wiacie

Tuż przy oknie widać kawałek kolorku Strasznie wolno to idzie, nie to co tym gruntem. Trzeba uważać, żeby nie chlapać i dobrze rozcierać, żeby zacieków nie było.

A na pierwszym planie mój klon globossum

Wiata ładnie wyszła, dobrze, że dobraliście kolor impregnatu pod kolor okien, bardzo ładnie będzie wyglądało.
Malutki pod lasem 21:34, 03 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Trochę dziś popracowałam, ale nie koniecznie w ogrodzie Musiałam odgruzować dom i pomyłam kilka okien.
W ogrodzie wsadziłam 60 tulipanów, zadołowałam kilka roślin, przesadziłam dwie lawendy, zrobiłam kancik przy kostce wzdłuż chodnika do domu, a moi panowie nadawali kolor wiacie

Tuż przy oknie widać kawałek kolorku Strasznie wolno to idzie, nie to co tym gruntem. Trzeba uważać, żeby nie chlapać i dobrze rozcierać, żeby zacieków nie było.

A na pierwszym planie mój klon globossum

Wiata ładnie wyszła, dobrze, że dobraliście kolor impregnatu pod kolor okien, bardzo ładnie będzie wyglądało.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:34, 03 paź 2015

Do góry
Dziś taka sytuacja, sarenki podchodzą więc trzeba pomóc w okresie zimowym
Moja działka na Dębowym Lesie 21:32, 03 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Też mam Kronenburg. U mnie zachowuje się jak szlachcianka. Średnio ma po trzy kwiaty tylko, od czerwca non stop, ale za to jakie ładne i te liście, grube, błyszczące
Udanej soboty i wszystkiego co najlepsze dla Syna

Ten twój opis to mi pasuje do mojej Róży Isabel Renaissance
Moja bajka 21:29, 03 paź 2015

Do góry

Jeszcze wygrzebałam dziś spod sosen i z pomiędzy tuj dwa przypadkowo kupione już chwilę temu berberysy i posadziłam je tu. Jeden kolumnowy, drugi zwykły, ale co tam. Tam gdzie były, były takie biedne. Kolumnowego już tam zostawię, ale ten drugi będzie musiała stamtąd kiedyś się wyprowadzić jak bez koralowy zacznie się rozrastać. Może zdążą jeszcze złapać kolorki. Co znaczy kupione przypadkowo? Początek mojej przygody z ogródkowaniem tak bardziej na serio - kupiłam je jesienią, jak były obłędnie kolorowe i myślałam, że takie już będą . No i te zielone poupychałam to tu, to tam, a czerwone i tak musiałam dokupić .

Posadziłam tak jeszcze troszkę niższą chryzantemę od Ani i kupioną dziś na rynku całkiem niską. Podobno wieloletnia, ciekawe czy Pani nie ściemniała.
Pogubiłam się po drodze... 21:23, 03 paź 2015

Do góry
finisz brzozowej
Ja i mój ogródek, a może ogród 21:22, 03 paź 2015

Do góry
i było koszenie

i po koszeniu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:19, 03 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pozdrawiam week-endowo

Od pozdrawiam

Moja bajka 21:15, 03 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ale fajnie że u Ani byłaś Pokazuj drzewko

Fajowo Gosiaczek. U Ani mogłabym zamieszkać . A oto drzewko, tadaaaam:

i jeszcze skarby od Ani - czy te astry nie są przepiękne . To moje pierwsze astry w życiu i od razu takie wypasione . Dostałam jeszcze floksa, konwalnika, rudbekię, i chryzantemy. A ja głupia myślałam, że chryzantemy są tylko jednoroczne .

tu już posadzone - wysokie, a po lewej niższe, fioletowe. Za nimi chryzantema
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:14, 03 paź 2015

Do góry
Co mam

- 3 kule bukszpanowe (ale to nie problem dokupić wiecej, bo chyba za mało bedzie)
- 3 x rdest Fat Domino (jak zobaczyłam to chodziłam dookoła chyba z pół godziny... odeszłam, po czym wróciłąm się i wzięłam... )
- 3 jezówki Secrte Romance
- 3 jezowki Honeydew
- 1 jeżówka Green Eyes (ale na pewno dokupie więc można liczyc jako 3 )
- 5 szałwii Caradonna
- 3 perowskie
- ożankę (od Pszczółki, mam nadzieję ze wszystkie wypuszczą listki wiosną)

Ogólnie prześladuje mnie liczba 3

Problemem jest rdest który mnie zauroczył a teraz ganiam z nim w te i we wte i nie wiem...

Pomyslałam o tym miejscu - miedzy Amanogawa a miskantem jest 1,6 m, mysle ze 2 szt rdestu zmiesciłoby się.
Trzeci mógłby iść po lewej stronie wiśni.

Ogólnie z 3 wiśniami mam problem i dlatego pomyślałam żeby je zakulkować...

Pozostałe pomysły - mam jakies 4 metry cisa Hilli, który obecnie rosnie za pergolą (kawałek widać jej na ogólnym zdjęciu z góry) i marnuje się tam, bo go nie widać...
Zobaczyłam kiedyś u nawigatorki taka rabatę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=436
i pomyslałam o takim czymś przed moimi Fernen Osten...
ale chyba chce go tam na siłę wcisnąć i nie jestem juz tego pewna...

PS Dlaczego jak klikne na link to mnie przekierowuje spowrotem na mój wątek... ???? - EDIT juz jest dobrze

Skąpana w słońcu 21:13, 03 paź 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Długo szukałam krasawicy, a dzisiaj przez przypadek trafiłam więc nie mogłam sobie odmówić. A teraz pół dnia chodziłam po ogrodzie i szukałam miejscówki, będzie przy placyku z ławeczką i bardzo liczę na ten cudny zapach.
Liliowców sama jestem ciekawa bo dostałam je od koleżanki z informację że ciemne wysokie

Liliowce o ciemnych kwiatach też są piękne. Z takimi dopiero zaczynam swoją przygodę Tym bardziej chętnie pooglądam u Ciebie. Ciekawa jestem, czy polubisz te rośliny. Kiedy ja zaczęłam kupować liliowce to moja zakręcona kwiatowo koleżanka ich nie lubiła. Teraz ma chyba więcej ode mnie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:08, 03 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Fajnych miałaś gości
Ogród październikowy soczysty, kolorowy i bujny

Kasia jest zawsze miłym gościem.. razem z eM tworzą bardzo sympatyczną parę.. Obracanie się wśród pozytywnych emocji zawsze nastraja pozytywnie

Życie codzienne jest coraz cięższe... takie fajne epizody dają trochę energii na zaś..
Dziś ładowałam akumulatory w pozytywną energię.. od jeszcze młodszych....

Ładny dzień, więc robiła lekkie przemeblowanie... brakowało mi ogrodu.. i miałam pomocnika.. pomocnik w cudzysłowu, ale ma dobre zadatki. praca w ogrodzie jest najlepszą zabawą. Jak na FB Eda słusznie zauważyła.. nawet trzymanie narzędzi mamy takie same

Ogrodowe przygody 20:59, 03 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Szkoda, że koniec. Piękne masz róże i bardzo obficie jeszcze kwitną. Przyznam, że paryczka bardzo apetyczna

Kwiat trzyma się nieprzyzwoicie długo prawie miesiąc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies