Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:31, 15 gru 2016

Do góry
Rytla, właściciel ma prawny obowiązek zapewnić lokatorowi dostęp do mediów nawet jeśli on nie płaci.Nie mam nawet prawa w trakcie trwania umowy przebywać w mieszkaniu bez zgody najemcy. W sumie w świetle tej ustawy mam tylko obowiązki bez praw. Powiem Ci, że olbrzymia większość wynajmujących żyje w błogiej nieświadomości o zapisach ustawy o ochronie praw lokatorów. Ja sądziłam, że dwie dorosłe strony mogą w umowie najmu decydować o tym, co oferują i czego żądają. Wszak nikt ich nie zmusza do podpisania umowy. Bardzo się myliłam.
Sebek, nie prowadzę najmu jako działalności gospodarczej. Podatek jest zryczałtowany. Mama jest w prywatnym domu opieki, bo potrzebuje 24-godzinnej opieki medyczno-opiekuńczej. Emerytura jest zbyt mała, aby pokryć koszty, więc brakująca kwota miała być uzyskana z najmu jej mieszkania.
Rysko, dziękuję.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:37, 15 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Kofffane jesteście - właśnie jestem przy wyborze sprzętów i chyba wybiorę właśnie te. W domu mamy lodówkę samsunga chyba z 15 lat jak nie dłużej i... działa świetnie Bezawaryjny sprzęt Tfu tfu odpukać!

No co Ty Sebek...to my się musimy koniecznie wspierać w tej kwestii
Moja codzienność - ogród Oli 00:01, 15 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Byle nie wieczorem, bo wtedy na koncercie jestem, a chcę być w pierwszym rzędzie!
sebek.przecie kuchnia w dzień nie powstaje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:33, 14 gru 2016

Do góry
Zatem... czekamy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:23, 14 gru 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zima na bruk nie mozna. Zawsze przy umówie aneks i podpis najbliższej rodziny ze przygarnie swoich gdy płacić nie beda

Otóż to Uwielbiam polskie prawo...

Jako, że i mnie doktoryzują to dopowiem, że jeśli mieszkanie jest starsze niż 5 lat (chya) to do kosztów uzyskania przychodu możesz nie tylko wliczyć czynsze, ale także stopę amortyzacji mieszkania. Także przez n lat możesz nie placić do US podatku, który nie oszukujmy się - jest wysoki... No chyba, że masz ryczałt
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:19, 14 gru 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Też kupowałeś w sklepie "Wszystko za 5 złotych? "

Nie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 23:02, 14 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Moja sąsiadka ma wszystko Samsunga tzn. indukcję, zmywarkę, mikrofalę i chyba lodówkę pod zabudowę też. Użytkuje już 4 lata i na razie nie narzeka.

Kofffane jesteście - właśnie jestem przy wyborze sprzętów i chyba wybiorę właśnie te. W domu mamy lodówkę samsunga chyba z 15 lat jak nie dłużej i... działa świetnie Bezawaryjny sprzęt Tfu tfu odpukać!
Kwitnące skarpy 22:58, 14 gru 2016

Do góry
Nie przesadzaj, wcale ta choinka nie taka skromna Ale bambusy! Jak w lipcu
Moja codzienność - ogród Oli 22:52, 14 gru 2016

Do góry
Byle nie wieczorem, bo wtedy na koncercie jestem, a chcę być w pierwszym rzędzie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:58, 14 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Świetne dekoracje Choć... gdzie ten cooper?

cooper to nie wiem ale copper na rogach wisi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:53, 14 gru 2016

Do góry
Świetne dekoracje Choć... gdzie ten cooper?
Lawendowy zawrót głowy 15:19, 14 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękne ozdoby Jola - masz do tego rękę Ja już trzeci tydzień poinsecje kupuję i... nie ma nigdzie takich jak chcę

Sebek u młodego mam białe tez długo szukałam )))

a w zasadzie zielonkawe "__ dzieki to miłe )
Moja codzienność - ogród Oli 14:00, 14 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
To ja będę robić za osioła

Sprytnie...lepiej za osioła niż za szopkę
Pszczelarnia 10:49, 14 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Biorę kawałek makowca i siadam wygodnie w fotleu Jakby Ci się chciało to... herbatkę poprosze

Herbata gotowa.
Ogród niby nowoczesny ale... 08:19, 14 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Się nie śmiej - też dziś firanki prasowałem...
Ale okna dla Jezusa umyłem początkiem grudnia - musi wystarczyć

Sebuś...ależ ja też prasuję firanki...ba! nawet mój mąż chyba częściej prasuje niż ja...

Tu bardziej chodzi o mycie okien 2 razy w miesiącu. No ale z drugiej strony ona jest od lat na emeryturze. wnuki dorosłe, prawnuków brak...więc z nudów to raczej robi. Bo znów tak usiąść w fotelu i nic nie robić to nie dla niej. Więc gotuje, sprząta i tak na zmianę...
Pszczelarnia 23:24, 13 gru 2016

Do góry
Biorę kawałek makowca i siadam wygodnie w fotleu Jakby Ci się chciało to... herbatkę poprosze
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:04, 13 gru 2016

Do góry
Naprawdę

Kolędy dla nieobecnych staram się nie słuchać za często, bo... gdybym nakładał makijaż to też by mi spłynął
A co do powtarzalnych ozdób - po niedzielnym ubieraniu choinki i strojeniu domu stwierdziłem, że mam dar do iluzji Większość ozdób pamiętam od dziecka, a dom co roku wygląda inaczej
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 20:50, 13 gru 2016

Do góry
MariBere - smacznego

Sebek - chyba kokietujesz! Naprawdę myślałeś o zeszłorocznych ozdobach???
Wyobraź sobie, że mam taką dziwną przypadłość, z której nie do końca zdawałam sobie sprawę. Nie dość, że od lat wyjmuję te same ozdoby, to jeszcze układam je w tych samych miejscach. Dom zaczyna być "znajomo świąteczny". Zmieniają się tylko drobiazgi.

TeresoK
- chyba nie muszę pisać, dlaczego słowa tej kolędy są wyjątkowe... Nie znam osoby, którą pozostawiły obojętną wobec treści, jaką niosą.

Kasiu73 - dziękuję za link dla tych, którzy nie znali muzyki i cudownego wykonania Pani Rybotyckiej.

Alicjo169 - czasem warto uronić taką łzę. Adwent (jeśli go celebrujemy) to wyjątkowy czas. Nie powinien ograniczać się tylko do tego, co świeckie. Czyste okna cieszą Panią Domu, ale Dusza potrzebuje innej czystości. Czasem nawet takich oczyszczających łez...

Gruszko - na początku każdej Wigilijnej Wieczerzy spoglądamy na siebie z moja Mamą, zastanawiając się, której szybciej spłynie makijaż I jest jak u Ciebie... tradycyjnie...

pestko56 - co roku wklejam w moim wątku tekst tej kolędy. I co roku odzywają się Ci, którzy jej nie znali. Zastanawiałam się, czy i tym razem okaże się, że jej tekst będzie dla kogoś nowy. Cieszę się, jeśli przyczyniłam się do pozytywnego poruszenia.

MonikA - dziękuję za komplement pod adresem domu. Ja też nie znam wszystkich kolęd, choć przyznam, że wyjątkowo je lubię. Tradycją naszych Świąt jest głośne, rodzinne kolędowanie. Zrobiłam nawet śpiewniki, które po kolacji wręczane są każdemu z Gości (pozwalają uniknąć wymówek w stylu: "ale ja nie znam tekstu") i... śpiewamy wspólnie kilkanaście kolęd (w wersjach co najmniej 4-zwrotkowych).

Angeliko - żaden katalog nie jest tak przewidywalny jak mój dom na Święta Te same ozdoby w tych samych miejscach. Zmieniam właściwie tylko ozdoby pod lampami.
Lawendowy zawrót głowy 20:48, 13 gru 2016

Do góry
Piękne ozdoby Jola - masz do tego rękę Ja już trzeci tydzień poinsecje kupuję i... nie ma nigdzie takich jak chcę
Coś jeszcze, coś więcej... 20:44, 13 gru 2016

Do góry
Cieszę się, że ozdoby tudziez instalacje się podobają
Nie posiedzę dziś z Wami - na Domo za chwilę dom roku 2015
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies