Witaj Jolu, bajeczny ogród stworzyłaś w bardzo krótkim czasie. Gratuluję konsekwencji i niezwykłego wyczucia. Bije z twojego ogrodu spokój którego tak pragnęłabym w swoim nieogarniętym i bałaganiarskim ogródku. Przejrzałam cały wątek i skłania mnie to do bardzo wielu refleksji... jedna z nich to taka, że potrzeba mi więcej jednorodnych nasadzeń!
Chciałam jeszcze o coś zapytać, bo robię niedługo elewację i marzą mi się drewniane akcenty. Wiem, że dom stawiał ci deweloper ale może się orientujesz. Interesuje mnie rodzaj elewacji, materiał z jakiego jest wykonana, drewno naturalne czy jakiś syntetyk. I sposób mocowania tej drewnianej elewacji. Masz klejoną czy w inny sposób mocowaną? Fachowiec zaproponował mi mocowanie na stelażu i kotwy chemiczne (bo mam ocieplenie już zrobione). Ale to ogromne koszty. Czy nie można tego po prostu kleić do podłoża czyli do styropianu pokrytego siatką i zaciągniętego klejem? Za duże ryzyko że wiatr oderwie wraz z ociepleniem?
Podpytywałam też już u Malkul, bo też ma fajnie zrobione. Zbieram doświadczenia i podpowiedzi.
pozdrawiam