Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mały ogród w małej gminie 22:17, 19 maj 2016

Do góry
O fajnie to wygląda. Paula dzięki. Myślisz, że z tej strony dwie trzmieliny a z drugiej jedna?
A co z wysokimi trawami?
I ten berberys czerwony tu może zostać czy tu ci chodzi o coś innego?
A stipa to jakaś trawa, tak?

A tylko z tymi kulkami trzmielin u góry to nie będzie za płasko?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:10, 19 maj 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Stipa da sobie radę, a nawet ładniejsza będzie
Ładne foteczki. Fotela zazdroszcze, ale przecież kiedy go użyć, no kiedy

No nie ma kiedy posiedzieć, chyba dopiero na emeryturze
Mały ogród w małej gminie 22:10, 19 maj 2016

Do góry
Dodałabym jeszcze 1 trzmielinę i ewentualnie lawende w nóżki. Zamiast berberysow możesz dać np stipe Na wiosne czosnek olbrzymi fioletowy będzie pięknie pasował

https://www.google.pl/search?q=bukszpan+stipa&client=opera&hs=hCr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwim0LDo-ObMAhXoO5oKHSalC70Q_AUIBygB&biw=1366&bih=658#imgrc=ZquMLR0NfoGICM%3A

Mój ogród pod górkę... 20:53, 19 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kacha masz niesamowicie charakterystyczny ogród , czekam na rozróżnienie sie Twoich traw. Ten seozn bedzie należał do Twoich skarp

Pokazałam M Twoj ogród i mnóstwo pytan, co z deszczami, czy goraco latem, ale powiedziłabym, ze dzieki temu lato nie straszne

Kiedy moge skoczyć na główkę ?

Marzenko z trawami dramat - prairie fire i stipa arundinacea były do przewidzenia, ale padło dziesięć AM, osiem mint curls i mam złe przeczucia co do brązowych. Dobrze, że choć hakonechloa, miskanty i rozplenice w 100% ruszyły.

Z deszczami spoko, nie zalewa nas, bo mamy porobione drenaże. Z upałami my nie mamy problemu, gorzej z roślinami

Jeszcze nie skacz, poczekaj niech się woda nagrzeje
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:05, 19 maj 2016

Do góry
Stipa da sobie radę, a nawet ładniejsza będzie
Ładne foteczki. Fotela zazdroszcze, ale przecież kiedy go użyć, no kiedy
Mirkowy ogród (początki) 10:43, 19 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Mirko, Majesty przed stipą ? ona dochodzi 1,20 - 1,50. Chyba masz na myśli stipę przed Majesti
Ma sie rozumieć że stipa przed Rozplenicą.W niedzielę pikowałam siewki szałwi z twoich nasionek rano dziś do nich zagladałam a one po dwa nowe listki już mają.Foto wieczorkiem pokażę.
Moja bajka 22:48, 18 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Widzę, że stipy już wsadziłaś do gruntu. Wezmę z Ciebie przykład i jutro też wsadzę moje sadzonki

Tak Doniu, stipa wsadzona i mam nadzieję, że da radę bo to jeszcze malota .
Moja bajka 20:40, 18 maj 2016

Do góry
Stipa zaraz po posadzeniu w donicy i dziś, Widać jak ładnie rośnie

widać też jak ładnie śmignął biedronkowy powojnik

dziś kilka malutkich stipek wsadziłam do gruntu. Mam nadzieję, że też tak ładnie będą rosły
Ukojenie 14:43, 18 maj 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
U Ciebie kot trawę zajada a u mnie ptaki 4 stipy wykosiły pewnie na gniazdo poszły...

nie żartuj! jeszcze ptaków ma się obawiać moja stipa?
u mnie dotychczas kradły gałązki - ale to im wolno
Na Łowieckiej 13:56, 18 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
To chyba wszyscy straty w trawach mamy.Rozplenice co mam od ciebie podzielone na cztery trzy żyją.Wszystkie sadzonki co robiłam z.rozplenicy Bleck martwe .Teraz też mam sadzonki nowe do posadzenia jak tego sezonu nie przeżyją nie sieję już traw.Od połowy stycznia koło nich chodzę i teraz się zastanawiam czy warto im ten czas poświęcać.Borowy rozchodnik ładnie przyrasta odcięłam 5 gałązek na sadzonki i na wiosnę znów będę go rozmnażać.Ilonka za to stipa nam ładnie rosnie coć to cieszy.Pamietaj o zebraniu nasion jak zakwitnie.

Z rozplenicami (odpukać) nie mam problemu. Wszystkie żyją. Myślę, że mimo wszystko warto się poświęcić trawom bo robią niesamowity efekt. Znając życie za chwilę przejdzie nam złość i znów się wszyscy zatrawkują Z Twojego rozchodnika bardzo się cieszę
Nasiona stipy zbiorę na pewno tylko proszę pamietaj o mnie i napisz kiedy będą już gotowe bo ja zielona w tym temacie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:19, 18 maj 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Czytająca zdjęcia
Juzia, a Ty nie miałaś nasion perłówki? Nie wysiewałaś?

A jak Twoje wysiewy?

Nie miałam nasion, bo dostałam sadzonkę.
Tylko nie pamiętam gdzie ją posadziłam

Z wysiewami kiepsko. To chyba moje ostatnie...
Na początku było wszystko ok, a po pikowaniu dużo mi padło.
Driakiew zostały mi dwie sadzonki i stipa prawie cała padła.
Aminka i mikołajka mam sporo za to
I trawy cytrynowej i werbeny i szałwii jednorocznej trochę.
Aaaa i naparstnice jeszcze się trzymają

No to w sumie nie jest tak źle
Teraz będzie ciepło to idą do ogrodu już.
Na Łowieckiej 08:37, 18 maj 2016

Do góry
To chyba wszyscy straty w trawach mamy.Rozplenice co mam od ciebie podzielone na cztery trzy żyją.Wszystkie sadzonki co robiłam z.rozplenicy Bleck martwe .Teraz też mam sadzonki nowe do posadzenia jak tego sezonu nie przeżyją nie sieję już traw.Od połowy stycznia koło nich chodzę i teraz się zastanawiam czy warto im ten czas poświęcać.Borowy rozchodnik ładnie przyrasta odcięłam 5 gałązek na sadzonki i na wiosnę znów będę go rozmnażać.Ilonka za to stipa nam ładnie rosnie coć to cieszy.Pamietaj o zebraniu nasion jak zakwitnie.
Do raju daleko - u Ewy 21:56, 17 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Ewa jak tam z trawami u Ciebie? u mnie część stoi w miejscu jak niezywa..stipa chyba kaput

Stipę z ubiegłego roku wykopałam i w jej miejsce rośnie już nowa młodziutka Red Baron i Ice Dance ładnie rosną. Kostrzewa też ładna. Miskanty nie dają znaku życia i rozplenica "Hameln".
Do raju daleko - u Ewy 21:36, 17 maj 2016

Do góry
Ewa jak tam z trawami u Ciebie? u mnie część stoi w miejscu jak niezywa..stipa chyba kaput
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:46, 17 maj 2016

Do góry
Stipa olbrzym, mojej to nawet wstyd pokazywać.

Dobrze, że doczytałam że to skarpety na awatarze, bo przyglądałam się i myślałam co to za zebra
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:10, 17 maj 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Stipa gigant Masz rękę do siewów.

hmmmm pomału zaczynam Wam wierzyć
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:10, 17 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wow! Ale stipa! To się nazywa mieć rękę do roślin

eee tam nie rękę dla roślin tylko stare meble i pudełka kartonowe po butach w zapasie
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:09, 17 maj 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Jezusie! Ja normalnie nie wierzę w to co widzę!
Jak to zrobiłaś? Mów szybciorem!
Moja stipa nie przeżyła mojej uprawy Tylko dwie kitki mi się ostały...
Postanowiłam, że nie będę siała w przyszłym roku...

hmmmm wiesz co w ogóle nie uważałam jej za dużej, a szczególnie jak w czosnki posadziłam i nawet do połowy im nie sięgała, ale robiłam tylko tyle co pisałam tak serio, oprócz tej magicznej siły co pewnie na pierwszy miesiąc podlewania po pikowaniu wystarczyła to nic jedyne co to miały ciepło i chyba sporo słońca bo takie dwie budowle uczyniłam jedną dla werbeny a drugą dla stipy
Nadmorski... 11:34, 17 maj 2016

Do góry
I na salę przygotowałam jeszcze takie tam - miały być rajskie jabłonki z białym kwieciem, ale w szkółce już się sypały, padło więc na graby, pod nimi zioła, białe niecierpki, euphorbium, stipa.

Asi ogródek pod świerkami 09:29, 17 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Właśnie znalazłam u Tosi trzmieliny w żwirku utopione w stipie i lawendzie. Ta stipa to czad
Nie zacytuję, bo z telefonu nie umiem

Znalazłam Iwonka. Fajny efekt. w tym roku chyba spróbuję ze stipą do trzmieliny. Mam swoje więc wykorzystam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies