Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:03, 29 sty 2013

Do góry
Poszukam Ci odmiany tego kuklika.
Nasze storczyki 00:01, 29 sty 2013

Do góry
Pewnie że ważniejsze, ale fotografia się udała, potem można przestawić
Żywopłotki cisowe. 23:59, 28 sty 2013

Do góry
Cisów nie wykopuj, tak tez jest ogrodowiskowo, to świetny żywopłot. Podoba mi się też ta stożkowa żółta tuja
Żywopłotki cisowe. 23:58, 28 sty 2013

Do góry
Anabell napisał(a)

Tu spireę atakuje coś grzybowego , oprysk robię i nie pomaga, powtarza się w następnym roku.
Jeśli ktoś wie , co może atakować .szukałam w necie nie doszłam co?

A mnie się zdaje że jej nic nie atakuje, albo przypala jej liście, bo ma np. za sucho a jest na mocnym słońcu ?
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 23:55, 28 sty 2013

Do góry
Ja stosowałam na roślinach po przejściach, niektórzy w niego wierzą, ale ja sama nie wiem co o tym sądzić.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:54, 28 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu jesteś nieoceniona. Te pomarańcze już mi się podobają + biel na tarasie . Rózyczki musza iść precz? C ja z nimi mam począć?

Ależ nie - dodasz tylko chmary pomarańczowych drobnych kwiatków jak te kukliki, a resztę barw zdecyduj się. Proponuję biel, pomarańcz, ciemny niebieski, biel i beże ostnic, zieleń całej reszty i liście delikatne uzupełniające jednej odmiany żurawek. Reszta liście, liście, trawki, piórka

Czekaj, a jakie masz różyczki, kolorek znaczy się.

Różyczki ma jasnorózowe fairy okrywowe

Kukliki zatem musowo kupię, lilie też, tulipany pomarańczowe mam ale na bocznej rabacie Biel stopniowo wprowadzam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:52, 28 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusiu jesteś nieoceniona. Te pomarańcze już mi się podobają + biel na tarasie . Rózyczki musza iść precz? C ja z nimi mam począć?

Ależ nie - dodasz tylko chmary pomarańczowych drobnych kwiatków jak te kukliki, a resztę barw zdecyduj się. Proponuję biel, pomarańcz, ciemny niebieski, biel i beże ostnic, zieleń całej reszty i liście delikatne uzupełniające jednej odmiany żurawek. Reszta liście, liście, trawki, piórka

Czekaj, a jakie masz różyczki, kolorek znaczy się.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 28 sty 2013

Do góry
W zeszłym roku, sztukowanie cisów mnie trochę nerwów kosztowało, połamane były też miłorzęby z tyłu i różaneczniki.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:46, 28 sty 2013

Do góry
Wiem co jeszcze będzie grało, pomarańczowo przypudrowane liście żurawek

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:41, 28 sty 2013

Do góry
a może nawet uda się znaleźć czysto pomarańczowe irysy? Te trochę za bardzo pomieszane

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:41, 28 sty 2013

Do góry
Pomarańcz jest super, potwierdzam i proponuję zakładać uprawę kuklików. Musisz zaplanować przewodnie rośliny, bo pomarańcz powinien pojawić się także w mieszance roślinnej.

Propozycja lilie złotogłów

Pufy

Kukliki

oczywiście dużo kudłatej ostnicy (Stipa) i szblaste liście irysów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:32, 28 sty 2013

Do góry
Matko, matko, dama się robi, pertraktacje są prowadzone, będzie czadowo i ogrodowo.

Wymyśliłam pomysła dopiero co, że przecież jadę trzy razy do Anglii, to nawiozę sobie gadżecików
Teraz fronty mą głowę zaprzątają

A rusztowania to som nawet składane
Mały ogródek, a dużo przyjemności 23:25, 28 sty 2013

Do góry
Gratulacje z powodu małej ogrodniczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:06, 28 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani moi, najpierw o zlewie. Dziś pojechałam na żywo zobaczyć te czarne onyxy i antracyty. Już wiem, macałam, kupię najbardziej czarny, on będzie mały, jednokomorowy w dodatku podwieszany pod blatem, więc prawie go nie będzie widać. Ja tam nie jestem specem od tych rzeczy i wybieram intuicyjnie, a z ewentualnymi złymi wyborami po czasie się godzę i koniec. jak nie będzie grało - trudno, taki wybór.

Wybrałam Teka podwieszany o kolorze "onyx" czyli ten najbardziej czarny i już. Po kłopocie. Jak wyjdzie - nie wiem. Nie da się po prostu wszystkiego zgromadzić w jednym miejscu i porównać.

A to taka kuchnia e tam malutka i na uboczu, nie ma się czym przejmować. Będą grały dodatki, tak postanowiłam Stawiam na żyrandol i lustro na gołej ścianie, tylko czy w kuchni wiesza się lustro? Popatrzę po angielskich gazetach

Jesli będzie podwieszany to będzie git Ja lubię Tekę

Oj tak niech wiesza się lustro! Koniecznie będzie wspaniale
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:04, 28 sty 2013

Do góry
Strażniczka ogrodniczka robi się..chyba. Ona będzie nasadzona od razu na wielki bukszpan.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:03, 28 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będą grały dodatki, tak postanowiłam Stawiam na żyrandol i lustro na gołej ścianie, tylko czy w kuchni wiesza się lustro? Popatrzę po angielskich gazetach

Danusiu ... łamię prawo ale jak ... ??? ... no jak miałam pokazać jak to w foderze "do zrealizowania" mam ...

szukam jeszcze jednej ...

i jak najbardziej w kuchni może być lustro ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:03, 28 sty 2013

Do góry
Zapory przeciwśniegowe, a wiem co z mojego dachu może spaść, oj wiem. W przyszłym roku mamy co jakiś czas umiejscowić drabinki, takie mam na dachu garażu, tylko że to dodatkowo obciąża dach, bo śnieg leży dłużej. Sama nie wiem co lepsze. I tak źle i tak niedobrze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:01, 28 sty 2013

Do góry
No, a teraz o złym stanie psychicznym, po prostu jestem tak zła na zimę, że nie wiem co.

Dzisiejszy dzień przyprawił mnie o ból głowy z powodu tych rusztowań. Widać je z okien, całe szczęście że to tylko kilka dni. Strzepywanie śniegu spowodowało bałagan w ogrodzie i śnieg nie jest już "przystrzyżony Nie wiem jak ja to zniosę, ale zobaczcie sami

Nad kaczorami stoją daszki

Toż to żadne rusztowania a masywne dachy, Jak już Wicio coś robi, to fuszerki nie ma

A tutej kolejne. ja nie mogę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:57, 28 sty 2013

Do góry
Kochani moi, najpierw o zlewie. Dziś pojechałam na żywo zobaczyć te czarne onyxy i antracyty. Już wiem, macałam, kupię najbardziej czarny, on będzie mały, jednokomorowy w dodatku podwieszany pod blatem, więc prawie go nie będzie widać. Ja tam nie jestem specem od tych rzeczy i wybieram intuicyjnie, a z ewentualnymi złymi wyborami po czasie się godzę i koniec. jak nie będzie grało - trudno, taki wybór.

Wybrałam Teka podwieszany o kolorze "onyx" czyli ten najbardziej czarny i już. Po kłopocie. Jak wyjdzie - nie wiem. Nie da się po prostu wszystkiego zgromadzić w jednym miejscu i porównać.

A to taka kuchnia e tam malutka i na uboczu, nie ma się czym przejmować. Będą grały dodatki, tak postanowiłam Stawiam na żyrandol i lustro na gołej ścianie, tylko czy w kuchni wiesza się lustro? Popatrzę po angielskich gazetach
Nasze storczyki 21:50, 28 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, jak je ładnie ustawiłaś z tłem

Tło też ważne, ale storczyki ważniejsze, czyż nie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies