Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 21:46, 20 kwi 2012

Do góry
Magda a co w Twoim ogródku się dzieje?
Ogrodnik mimo woli 21:45, 20 kwi 2012

Do góry
I dobrze, że trochę popracowałaś to przynajmniej na bieżąco u Ciebie jestem
Ogrodnik mimo woli 21:44, 20 kwi 2012

Do góry
Ania w oczekiwaniu na pismo obrazkowe powiem, że ja na dwór wychodzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:39, 20 kwi 2012

Do góry
Ania o mamo u Ciebie dopiero krokusy???? To ty opóźniona trochę jesteś ..... Tak ze dwa tygodnie
Cisy piękne, git !!! Dla mnie czy równo będzie dopiero jak wyjmiesz z donicy i je ugnieciesz
Czy ja dobrze w tle widzę powietrzną pompę ciepła??? A obok co? klimatyzator czy cos innego? Jak to oslonisz? Bo ja nie mam koncepcji jak roslina wytrzyma pompę powietrzną z zimnymi wydmuchami zima i goracymi latem ....
Chyba o to już pytałaś ale odpowiedzi nie otrzymalaś???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:26, 20 kwi 2012

Do góry
Wróciłam późno do domu bo pół Wroclawia po olej przejechałam. Ale zdążylam nawozem pół ogrodu zsypać bo się błyskało. Tylko kwaśnolubych nie zdązyłam podsypać
I dzisiaj dzień roboczy kontener na rożne śmieci pobudowlane zamówilam , a jutro M sprzatanie garażu czeka i olejowanie tarasu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:24, 20 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja całe zycie proste badyle.....powinnam się cieszyć A ja nie chcę takich.......

Aniu to się ciesz bo moje siwe to się pierz jak u baranka a z natury mam proste, źle powiedziane sztywne druty a nie włosy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:23, 20 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Poznacie, ja tylko sie prostuje

Ooooo, też nad tym myślę, to w niedzielę podpytam o szczegóły, bo efekty to zobaczę na własne oczy

Ja już to chyba piąty raz robiłam , opowiem szczegoły w niedzielę , efekt utrzymuje się ok 3 miesiące na moich siwych pierzastych włosach

? hmmm a mi fryzjerka powiedziała że rozjaśnianych włosów nie można chemicznie prostować i jestem niewolnicą prostownicy...

Aniu to jest naturalny zabieg keratynowy, który bardziej wzmacnia niż prostuje moje farbowane wlosy, które są mniej pierzaste i szybciej rosną
Dzisiaj kącik fryzjerski robimy ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:21, 20 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Uff, Marzenko...ale miałam do nadrobienia, od pozwolenia na balowanie

Wszystko idzie jak trzeba, tematy i żaglowe i jajowe, plany weekendowe super, no i tez jestem ciekawa wszystkiego i tego prostowania włosów też, bo od czasu do czasu też prostuję u fryzjera, ale mam wtedy długie!

To jakieś bardzo rozległe w treści plany macie na ten weekend. Cos potem o tym chyba napiszecie i opowiadanie zilustrujecie.

Bożenko chyba M Wieloszki będzie nam buzie plastrem musial zakleić chyba sie nie nagadamy....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:20, 20 kwi 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Kurdelka - ale ściana się szykuje, muszę wpadać częściej cobym nie przegapiła Oj Marzenko - piknie bydzie

Wpadaj wpadaj. A co się u Cieie dzieje , cykaj fotki z budowy i dziel się planami.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:19, 20 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, przez tę Twoją ścianę wodną jedno moje mega marzenie zaczęło się mocno chwiać w posadach - marzenie o nowoczesnym oczku wodnym. Impreza jest droga, bo takie oczko bez roślin i zwierząt wymaga systemów filtracji i oczyszczania jak basen (opinie firm wyceniających budowę oczka), więc marzenie odległe, bo kosztowne, dla M.na ostatnim miejscu ogrodowych priorytetów . No a dzięki Tobie/przez Ciebie zastanawiam się nad ścianą wodną zamiast takiego oczka, bo będzie ona na pewno mniej skomplikowana w obsłudze...

Gdybym miala taką dzialkę jak ty to bym się na staw wodny z naturalnym filtrowaniem zdecydwala to moje marzenie, wymaga jednak odopowiedniej powierzchni aby filtracja za pomocą odpowiednich roślin nastepowała. Poczekaj trochę i zrelizuj marzenie a nie półśrodek.... Przy powierzchni twego ogrodu coś mega dużego chyba powino powstać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:16, 20 kwi 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ja stoję cichutko z boku, wstrzymuje oddech i ... czekam na efekty

A zapraszam częsciej i głośniej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:16, 20 kwi 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Ścianka jak marzenie.. czekam na tą wodę chyba nie bardziej od Ciebie Super..

Abiko chyba jednak mniej czekasz niź ja. Ja na nią czekam od 3 lat czyli od momentu powstania projektu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:15, 20 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Uff, Marzenko...ale miałam do nadrobienia, od pozwolenia na balowanie

Wszystko idzie jak trzeba, tematy i żaglowe i jajowe, plany weekendowe super, no i tez jestem ciekawa wszystkiego i tego prostowania włosów też, bo od czasu do czasu też prostuję u fryzjera, ale mam wtedy długie!

Aż sie zastanawiam czy nam czasu wystarczy aby sie nagadać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 20 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Poznacie, ja tylko sie prostuje

Ooooo, też nad tym myślę, to w niedzielę podpytam o szczegóły, bo efekty to zobaczę na własne oczy

Ja już to chyba piąty raz robiłam , opowiem szczegoły w niedzielę , efekt utrzymuje się ok 3 miesiące na moich siwych pierzastych włosach
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:13, 20 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Ależ będzie piękna ta wodna ściana!

Arcobaleno dziękuję, mam taką nadzieję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:12, 20 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Magda dziękuję za pomoc. Niestey na już olejowany taras żadna farba ani lazura nie może być zastosowana i nie ma opcji aby ten olej usunąć. Czyli na olej tylko olej coś tam znalazłam, dzisiaj do Tikurilla i Flugger zadzoenię bo widzialam że mają szare
Myjka ciśnieniowa dobrze usuwa kolor, w ubiegłym roku meble malowane na bardzo ciemny brąz nieźle oczyściłam. Szary jednak nie może być jasny lecz bardziej grafitowy aby ewentulane ciapki zamalować...

Ano widzisz... nie wiedziałam tego , czyli tylko olej ... mój leżak po zimie zrobił się brzydki, w weekend będę go myć myjką . może się doczyści i meble też spróbuję. Flugger ma dobre opinie.

Dowiedziałam się, ze wcześniej mialam olej rozpuszczlanikowy (??? Chyba że znów coś pomieszalam) i jeśli kiedykolwiek bym go chciała zmieńić to teraz olejem wodnym muszę go traktować to kiedyś lakierobejcą będę mogła przejechać. Kupiłam dwa próbne kolory i jutro olejowanie, dzisiaj proba zobaczę jak wyschnie jak będzie wyglądać. Kasztan zostanie tylko zszarzony ale nie można go usunąć. Myjka ciśnieniowa sie nie sprawdza bo się łaciaty robi... I mamy dwie deski łaciate z ktorymi teraz nie wiemy co zrobić ...
Flugger baaardzo profesjonalnie doradził i nie naciągal
Zielona Pasja 06:44, 20 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)

----------

Nie wiem też co zrobić z tym bukszpanem wsadzonym 3 lata temu. Jak go przyciąć? Na kulkę? Będę musiała sporo odciąć, a i tak pewnie wyjdzie mi krzywo
Tak wygląda z różnych stron:

Zrób z niego stożek. Najłatwiej jest formować stożek, zwłaszcza, że już wysokości nabrał i jest szerszy u podstawy. Nawet dla nie zaawansowanego nożycorękiego stożek nie jest trudny do formowania
Zielona Pasja 06:41, 20 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)
aaaaa, to już chyba rozumiem. Tylko czy taki gruby pień da się jeszcze nagiąć? Całe drzewko się chyli od razu jak chcę coś wyprostować.

To czekam na foto

Wszystko się da Podobnie dziala wbicia malego palika pod kątem lub metalowego prętu (mam takie po budowie) bardzo głęboko i potem stopniowe formowanie pnia. Tak robiłam z sosna
Ale maM specjalny młotek do wbijania (brukarz zapomniał a zabral mój szpadel!!! ) a M używa kilofa
Ale te linki o ktorych pisze Aga będzie ci najłatwiej wykonać.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:36, 20 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Nie jestem specjalistą, ale z doświadczeń budowlano-reklamacyjnych pomyślałam, że może powinnaś zetrzeć najpierw tą starą warstwę i położyć primer a potem nowy kolor. Taka dygresja. Boję się, że może sie to odparzyć.
A żagiel to świetny pomysł, też o tym myślałam, ale u Ciebie będzie pasował, u mnie słabo Teraz zadawalam się parasolem sprzed 2 sezonów, ale też szukam czegoś ciekawego.

A ja kupiłam parasol jesienią. Całą zimę przeleżał w kartonie, wiosną zostal wyciągnięty i okazalo się, że stelarz zielony zamiast srebrny...... No cóż taki parasol 2-3 sezony wytrzyma, na szczęście nie był drogi. I na markizę wymienię !!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:34, 20 kwi 2012

Do góry
A mi si marzy przy tarasie kuchennym pergola z markizą ... Ale M wybija mi to z głowy.....
Muszę do stolarza po cichutku pojechać a w kolejnym sezonie po cichutku markizę zamówić - białą, otwieraną i zamykaną na czujnik wiatru i deszczu.... Oj marzy mi sie ...... Ale M nie należy zbyt mocno stresować
A widzialam taką w necie ze stelarzem aluminiowym ,czadową , nowoczesną, ale nawet nie myślę, bo będe do opieki społecznej musiala pójść po zasiłek na chleb..... I jeszcze mnie M wyksmituje ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies