Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:12, 20 kwi 2012

noemi napisał(a)

Magda dziękuję za pomoc. Niestey na już olejowany taras żadna farba ani lazura nie może być zastosowana i nie ma opcji aby ten olej usunąć. Czyli na olej tylko olej coś tam znalazłam, dzisiaj do Tikurilla i Flugger zadzoenię bo widzialam że mają szare
Myjka ciśnieniowa dobrze usuwa kolor, w ubiegłym roku meble malowane na bardzo ciemny brąz nieźle oczyściłam. Szary jednak nie może być jasny lecz bardziej grafitowy aby ewentulane ciapki zamalować...

Ano widzisz... nie wiedziałam tego , czyli tylko olej ... mój leżak po zimie zrobił się brzydki, w weekend będę go myć myjką . może się doczyści i meble też spróbuję. Flugger ma dobre opinie.

Dowiedziałam się, ze wcześniej mialam olej rozpuszczlanikowy (??? Chyba że znów coś pomieszalam) i jeśli kiedykolwiek bym go chciała zmieńić to teraz olejem wodnym muszę go traktować to kiedyś lakierobejcą będę mogła przejechać. Kupiłam dwa próbne kolory i jutro olejowanie, dzisiaj proba zobaczę jak wyschnie jak będzie wyglądać. Kasztan zostanie tylko zszarzony ale nie można go usunąć. Myjka ciśnieniowa sie nie sprawdza bo się łaciaty robi... I mamy dwie deski łaciate z ktorymi teraz nie wiemy co zrobić ...
Flugger baaardzo profesjonalnie doradził i nie naciągal
Madzenka 21:13, 20 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
Ależ będzie piękna ta wodna ściana!

Arcobaleno dziękuję, mam taką nadzieję
Madzenka 21:14, 20 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Poznacie, ja tylko sie prostuje

Ooooo, też nad tym myślę, to w niedzielę podpytam o szczegóły, bo efekty to zobaczę na własne oczy

Ja już to chyba piąty raz robiłam , opowiem szczegoły w niedzielę , efekt utrzymuje się ok 3 miesiące na moich siwych pierzastych włosach
Madzenka 21:15, 20 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Uff, Marzenko...ale miałam do nadrobienia, od pozwolenia na balowanie

Wszystko idzie jak trzeba, tematy i żaglowe i jajowe, plany weekendowe super, no i tez jestem ciekawa wszystkiego i tego prostowania włosów też, bo od czasu do czasu też prostuję u fryzjera, ale mam wtedy długie!

Aż sie zastanawiam czy nam czasu wystarczy aby sie nagadać
Madzenka 21:16, 20 kwi 2012

abiko napisał(a)
Ścianka jak marzenie.. czekam na tą wodę chyba nie bardziej od Ciebie Super..

Abiko chyba jednak mniej czekasz niź ja. Ja na nią czekam od 3 lat czyli od momentu powstania projektu
Madzenka 21:16, 20 kwi 2012

jotka napisał(a)
Ja stoję cichutko z boku, wstrzymuje oddech i ... czekam na efekty

A zapraszam częsciej i głośniej
ana_art 21:17, 20 kwi 2012

a widzisz czyli udało się kupić szary olej... suuuper. teraz tylko pozostało nam czekanie na efekty
ana_art 21:19, 20 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Poznacie, ja tylko sie prostuje

Ooooo, też nad tym myślę, to w niedzielę podpytam o szczegóły, bo efekty to zobaczę na własne oczy

Ja już to chyba piąty raz robiłam , opowiem szczegoły w niedzielę , efekt utrzymuje się ok 3 miesiące na moich siwych pierzastych włosach

? hmmm a mi fryzjerka powiedziała że rozjaśnianych włosów nie można chemicznie prostować i jestem niewolnicą prostownicy...
Madzenka 21:19, 20 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, przez tę Twoją ścianę wodną jedno moje mega marzenie zaczęło się mocno chwiać w posadach - marzenie o nowoczesnym oczku wodnym. Impreza jest droga, bo takie oczko bez roślin i zwierząt wymaga systemów filtracji i oczyszczania jak basen (opinie firm wyceniających budowę oczka), więc marzenie odległe, bo kosztowne, dla M.na ostatnim miejscu ogrodowych priorytetów . No a dzięki Tobie/przez Ciebie zastanawiam się nad ścianą wodną zamiast takiego oczka, bo będzie ona na pewno mniej skomplikowana w obsłudze...

Gdybym miala taką dzialkę jak ty to bym się na staw wodny z naturalnym filtrowaniem zdecydwala to moje marzenie, wymaga jednak odopowiedniej powierzchni aby filtracja za pomocą odpowiednich roślin nastepowała. Poczekaj trochę i zrelizuj marzenie a nie półśrodek.... Przy powierzchni twego ogrodu coś mega dużego chyba powino powstać
Madzenka 21:20, 20 kwi 2012

malkul napisał(a)
Kurdelka - ale ściana się szykuje, muszę wpadać częściej cobym nie przegapiła Oj Marzenko - piknie bydzie

Wpadaj wpadaj. A co się u Cieie dzieje , cykaj fotki z budowy i dziel się planami.