Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 06:36, 20 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Nie jestem specjalistą, ale z doświadczeń budowlano-reklamacyjnych pomyślałam, że może powinnaś zetrzeć najpierw tą starą warstwę i położyć primer a potem nowy kolor. Taka dygresja. Boję się, że może sie to odparzyć.
A żagiel to świetny pomysł, też o tym myślałam, ale u Ciebie będzie pasował, u mnie słabo Teraz zadawalam się parasolem sprzed 2 sezonów, ale też szukam czegoś ciekawego.

A ja kupiłam parasol jesienią. Całą zimę przeleżał w kartonie, wiosną zostal wyciągnięty i okazalo się, że stelarz zielony zamiast srebrny...... No cóż taki parasol 2-3 sezony wytrzyma, na szczęście nie był drogi. I na markizę wymienię !!!!
noemi 09:55, 20 kwi 2012

Magda dziękuję za pomoc. Niestey na już olejowany taras żadna farba ani lazura nie może być zastosowana i nie ma opcji aby ten olej usunąć. Czyli na olej tylko olej coś tam znalazłam, dzisiaj do Tikurilla i Flugger zadzoenię bo widzialam że mają szare
Myjka ciśnieniowa dobrze usuwa kolor, w ubiegłym roku meble malowane na bardzo ciemny brąz nieźle oczyściłam. Szary jednak nie może być jasny lecz bardziej grafitowy aby ewentulane ciapki zamalować...

Ano widzisz... nie wiedziałam tego , czyli tylko olej ... mój leżak po zimie zrobił się brzydki, w weekend będę go myć myjką . może się doczyści i meble też spróbuję. Flugger ma dobre opinie.
arcobaleno 11:21, 20 kwi 2012

Ależ będzie piękna ta wodna ściana!
Wieloszka 11:29, 20 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Poznacie, ja tylko sie prostuje

Ooooo, też nad tym myślę, to w niedzielę podpytam o szczegóły, bo efekty to zobaczę na własne oczy
Milka 11:32, 20 kwi 2012

Uff, Marzenko...ale miałam do nadrobienia, od pozwolenia na balowanie

Wszystko idzie jak trzeba, tematy i żaglowe i jajowe, plany weekendowe super, no i tez jestem ciekawa wszystkiego i tego prostowania włosów też, bo od czasu do czasu też prostuję u fryzjera, ale mam wtedy długie!
abiko 11:36, 20 kwi 2012

Ścianka jak marzenie.. czekam na tą wodę chyba nie bardziej od Ciebie Super..
jotka 11:38, 20 kwi 2012

Ja stoję cichutko z boku, wstrzymuje oddech i ... czekam na efekty
Wieloszka 11:47, 20 kwi 2012

Marzenko, przez tę Twoją ścianę wodną jedno moje mega marzenie zaczęło się mocno chwiać w posadach - marzenie o nowoczesnym oczku wodnym. Impreza jest droga, bo takie oczko bez roślin i zwierząt wymaga systemów filtracji i oczyszczania jak basen (opinie firm wyceniających budowę oczka), więc marzenie odległe, bo kosztowne, dla M.na ostatnim miejscu ogrodowych priorytetów . No a dzięki Tobie/przez Ciebie zastanawiam się nad ścianą wodną zamiast takiego oczka, bo będzie ona na pewno mniej skomplikowana w obsłudze...
malkul 18:38, 20 kwi 2012

Kurdelka - ale ściana się szykuje, muszę wpadać częściej cobym nie przegapiła Oj Marzenko - piknie bydzie
Bogdzia 18:45, 20 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Uff, Marzenko...ale miałam do nadrobienia, od pozwolenia na balowanie

Wszystko idzie jak trzeba, tematy i żaglowe i jajowe, plany weekendowe super, no i tez jestem ciekawa wszystkiego i tego prostowania włosów też, bo od czasu do czasu też prostuję u fryzjera, ale mam wtedy długie!

To jakieś bardzo rozległe w treści plany macie na ten weekend. Cos potem o tym chyba napiszecie i opowiadanie zilustrujecie.