Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 22:00, 02 paź 2015

Do góry
china girl
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:59, 02 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
U mnie liriope cos kaprysi, ale jakieś inne mam te kępki. Takie niższe i bardziej zwarte.... Niby miała kwiatostany malutkie w tym roku, ale po przesadzeniu jakoś znikły Chyba jeszcze raz je przesadzę do półcienia

Reniu ja dzieliłam w tamtym roku swoją, u mnie może nawet w za dużym cieniu rośniei dość późno zaczęła kwitnąć
O....! 21:59, 02 paź 2015

Do góry
mur teraz słynniejszy niż słup

no super to sobie wymyśliłaś

a teraz inne poduchy
Pan Maluśkiewicz 21:58, 02 paź 2015

Do góry

I zauważyłam właśnie jaki krzywy on.... OMG! Eee i tak będę go kochać
Ogrodowe przygody 21:57, 02 paź 2015

Do góry
gartentraume

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:56, 02 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Hej, Aniu. Ależ cudeńka można zobaczyć w Twoim ogrodzie!
Znalazłam u Ciebie nazwę mojej dalii Anatol. Kupiona jako biała, zrobiła mi niezłą niespodziankę. Miłą zresztą

Witam Gosiu, że mogłam w jakiś sposób pomóc a dalia faktycznie piękna

Moja codzienność - ogród Oli 21:56, 02 paź 2015

Do góry

Oluś nowe ogrodzenie jak najbardziej pasuje do nowego ogrodu i twojego domu. Proste, elegancckie...
Ja też czekam jak rozwalisz szopę i zrobisz nową rabatę.
A latem to ty będziesz po tych 30 arowych włościach z białą parasoleczką chodziła tak będziesz mieć wymuskane
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:52, 02 paź 2015

Do góry
Mam 20 bukszpanów. Super pomysł ze stożkami ale... chciałam jakoś odzielić część warzywną od reszty... Choć te stożki... bardzo mi się spodobał pomysł

Wrzucam jeszcze zdjęcie z "lotu ptaka"
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:52, 02 paź 2015

Do góry
Róże w dalszym ciągu wypuszczają pączki

Ogrodowe przygody 21:52, 02 paź 2015

Do góry
lavender ice

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:51, 02 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Jest u Ciebie co nadrabiac. Busz rozano-kwiatowy a do tego takie pysznosci ze nawet tak pozno a by sie czegos sprobowalo

Hej Nicola, fajnie, że wpadłaś, dziękuję w imieniu ogródka a czego miałabyś ochotę spróbować? może dżemu z pigwy?
Ogródek Iwony 21:51, 02 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonko dziękuję za linki odnośnie magnolii. Jeszcze kilka słów na jej temat - moja powinna kwitnąć, bo jak była kupiona to miała kartkę z pięknie wyglądającymi kwiatami - cierpliwie poczekam, może zakwitnie w przyszłym roku, bo dość ładnie zaczęła rosnąć

Zdjęcia portretowe Twoich roślin bardzo ładne. Zaciekawił mnie ten Miskant Klaine Fontane - piękny jest. Zastanawiam się nad zakupem w przyszłym roku wysokich traw na rabatę bylinową. Myślałam o grackach, ale ten miskant bardzo mi się podoba.

Skoro nie mogę się zdecydować to pewnie posadzę dwa rodzaje

Paulinkę pytałam, żeby z doświadczenia napisała mi o grackach, a jeżeli mogę to Ciebie poproszę napisz o KF - jaki wysoki, jak się rozkrzewia, kiedy startuje, kiedy zakwita, warunki w jakich najlepiej rośnie - no wiesz wszystko co mi się przyda

Pozdrawiam Cię Iwonko

Mirelko, trzymam kciuki, by twoja magnolia zakwitła. Może zwyczajnie zmroziło jej kwiaty i tyle.
Ja mam dwie magnolie posadzone w tym roku:
W formie drzewa - Spektrum i mniejszą na nodze - Old Port. Też jestem ciekawa, czy wiosną zakwitną. Lubią kwaśną ziemię.
Co do miskantów, fajnie wyglądają te kwitnące. Lubię te pędzelki.
Powinien niedługo zakwitnąć Grosse Fontanne, jakoś u mnie z opóźnieniem, bo Ewa bacowa pisała, że u niej już kwitnie.
Z wcześnie kwitnących jest jeszcze:
Malepartus,
Graizella,
Ferner Osten.

Mój Klaine Fontanne ma wysokość ok 1,60 z pędzelkami. Nie wiem, czy to ostateczna wysokość, bo mam go od wiosny, a w pierwszym sezonie może być niższy. Jeśli Ewa zajrzy, to się wypowie, bo ma go dłużej
Przy okazji zobacz, jak fajnie Danusia zaprojektowała rabatkę, w której składnikiem może być kwitnący miskant:

Szkoda, ze nie mam miejsca na taką inspirację. Bardzo mi się podoba.
A na tej stronie zrobiłam fotki, jak się rozwijały pędzelki miskanta:
Tutaj, post niżej.
Początek kwitnienia u mnie 10 sierpnia i cały czas kwitnie
O....! 21:51, 02 paź 2015

Do góry
już się przekonał że to takie proste posadzić tylko !

mam w kieszenie nasiona ale super !!

a to cleome bylinowe - ale zdecydowanie wyraziste jest to jednoroczne

a to jeszcze nie koniec - byłam pod wrażeniem ilości pracy - sianie,pikowanie przesadzanie, dzielenie - masa pracy
własna produkcja

ile tu musi być sadzonek
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 02 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Wszystko jak zwykle piękne, ale to jest najpiękniejsze
Te białe kwiatki to jak one się nazywają? Czy to są jednoroczne, wysokie,niskie? napisz coś o nich. By chyba pasowały u mnie na rabatach między różami

Mirelko to jest bylina z astrowatych nazywa się krwawnik kichawiec dość szybko rośnie i osiąga docelową wysokość od 0,5 do 1m rośnie w kępylubi lekko kwaśne i wilgotne podłoże i oczywiście słoneczko

Ogrodowe przygody 21:48, 02 paź 2015

Do góry
heidi klum
O....! 21:48, 02 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)
Marzenko!

nie wiadomo gdzie patrzeć

Bardzo chętnie oglądam zdjęcia tak klimatycznego ogrodu. Marzenko cudnie.

Co to za zielone poduchy na zdjęciu?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:48, 02 paź 2015

Do góry

O....! 21:45, 02 paź 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Wspaniała relacja. Marzena tyle pięknych miejsc przed nami ukryła

A przed nami nie

a teraz zaczyna się absolutnie piękna rabata bylinowa pod murem - inna sprawa że mnie zdołowała - no ale zamysł pod tym murem świetny - co było przedtem

kolejna lekcja przekonywania Rysia do bylin

nie kwitną a tak super wyglądają - jak nie kochać bylin

Lawendowy zawrót głowy 21:45, 02 paź 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Sebek nie podejrzewałam Cię o 50!

Więcej się spodziewałaś?

Jola - nie wiem jaka jest ta druga twarz co ją poznałaś, ale mam nadzieję, że masz do niej przynajmniej ambiwalentne uczucia z perspektywą na plus
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 02 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Lilak piękny, u mnie juz żadnego nie ma, a tu bach niespodzianka, dostałam 2 od Bogdzi, nawet mam miejsce. Różane piękności podziwiałam, jak na pryszcz-ogród jak mawiasz, pełno tam skarbów upychasz

Hej duszko no upycham, ale muszę trochę poluzować i wywalić trochę roślin, róze się rozrastają i potrzebują miejsca, a jakie dostałaś od Bogdzi lilaki? masz Irenko duży ogród to insza inszość niż u mnie buziolki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies