Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:28, 15 paź 2015

Katkak napisał(a)
Reniu, ale fajny psiak . Chyba jeszcze młodziutki, prawda?

8 grudnia będzie miał pierwsze urodziny
Milka 14:52, 16 paź 2015

ryska napisał(a)

U mnie zaś stworzyła dużą zwartą kępę, nie zasiała mi się ani jedna sadzonka, ale ja też nie mam nieużytków, każdy centymetr ogródka corocznie jest przekopywany

Aż niesamowite! na rabacie rodkowej mam teraz olbrzymia siewkę, ale nie mam jak tam wejść, w innych miejscahc tez kilka, a ta jedna to u mnie olbrzymia, lecz po osttanim mrozie ścięłąm ją do ziemi już.
ryska 17:13, 16 paź 2015

Milka napisał(a)

Aż niesamowite! na rabacie rodkowej mam teraz olbrzymia siewkę, ale nie mam jak tam wejść, w innych miejscahc tez kilka, a ta jedna to u mnie olbrzymia, lecz po osttanim mrozie ścięłąm ją do ziemi już.

Ptaszki też zjadają te nasionka. Ogólnie bardzo ją lubię ale czego ja nie lubię jeśli chodzi o rośliny
Napia 10:33, 17 paź 2015

Pięknie w różach i fioletach. Też lubię te kolory. Pietruszka wysiewa się u mnie podobnie, ale rukola niespecjalnie się udaje. Szybko wybija w pędy kwiatowe. Przerzuciłam się na sałatę rzymską bardzo smaczna, chociaż niestety nie ma orzechowego posmaku jak rukola
Anda 20:43, 17 paź 2015

Witaj Wpadłam Piękne zdjęcia. Widać, że bardzo lubisz rośliny wszelkiej maści
Pietruszka kwitnie? Dlaczego moja nie kwitnie? Też bym chciała, żeby mi się rozsiała, bo nie zawsze chce rosnąć.

Będę tak wpadać, jeśli pozwolisz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
07_Rene 10:10, 18 paź 2015

ryska napisał(a)

Ale mu/jej? dobrze z oczy patrzy

Zdjęcia jak zawsze urokliwe Też lubię rośliny wszelkiej maści
16:50, 18 paź 2015
Śliczną macie psinkę

U nas popaduje trzeci dzień,to dobrze bo wszystko podleje a było niesamowicie sucho.Ogródek po przymrozkach nie wygląda za ciekawie,liście zmroziło,wcześniej spadają.Ale cieszę się,że jest jesień,odsapniemy troszkę od prac ogrodowych,trochę się zwolni...

Reniu miłego popołudnia niedzielnego

ryska 20:31, 18 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Ale mu/jej? dobrze z oczy patrzy

Zdjęcia jak zawsze urokliwe Też lubię rośliny wszelkiej maści

Dziękuję On Renatko, a czy on podobny do Twojej psiny? Pozdrowionka
ryska 20:33, 18 paź 2015

Aniaaa napisał(a)
Śliczną macie psinkę

U nas popaduje trzeci dzień,to dobrze bo wszystko podleje a było niesamowicie sucho.Ogródek po przymrozkach nie wygląda za ciekawie,liście zmroziło,wcześniej spadają.Ale cieszę się,że jest jesień,odsapniemy troszkę od prac ogrodowych,trochę się zwolni...

Reniu miłego popołudnia niedzielnego

O dynie sweterkowe, pamiętam je. Uwielbiam te Twoje przydaśki
Cóż jesień....pozdrowionka
ryska 13:10, 19 paź 2015

Witam serdecznie w to piękne południe dzisiejszego dnia.
Czuję się już dobrze, więc zrobiłam zdjęcia reprezentacyjnej części mojego ogrodu. Skupione tutaj mam rośliny zimozielone w tym kilkunastoletnie bukszpany i jałowce. Przebarwiają się na żółto hosty i to sprawiło, że to miejsce nabrało nowego wyglądu. Może nawet wprowadzę tu na stałe jakiś żółty element np. płożące żółte jałowce, bo jak już pisałam bardzo lubię te rośliny

Widok z góry czyli z pierwszego piętra.

I bukszpany z bliska.
Dla ciekawskich: te małe kuleczki są tak samo stare jak ta największa. Otóż zanim trafiłam na forum stosowałam restrykcyjne cięcie w przypadku zaatakowanych roślin Teraz robię ekologiczne mieszanki