Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 06:29, 20 kwi 2012

Do góry
A bambusa jestem ciekawa
I poczekaj aż te 30 cm bukszpany przyjadą bo też mogą być mniejsze....
Na wysokość bukszpany relatywnie szybko rosną. Gorzej z zagęszczniem równo po bokach. Moźe te holenderskie posadź tak jak planowałaś przy tarasie. Na froncie chyba lepiej aby od razu repreznetacyjne były posadzone???
Ogród z perspektywą na przyszłość 06:28, 20 kwi 2012

Do góry
Wczoraj około 23 zasnęlam to się dzisiaj przed budzikiem obudziłam....
Bukszpany sadź w małych odstępach, rozrosną ci sie ale dopiero w przyszlym roku, chyba że od razu musi być idealnie to niech się stykają. Ja szdzę rzadziej aby mi na większy odcinek wysatrczyło.
Teściowa szefowa ma gust, oswój się z jej propozycją
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:24, 20 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)
Bransoletka na rękę? Oczywiście w białym kolorze Raczej nie zakłóci ogólnego wyglądu stroju, jest dyskretna, tylko zainteresowani będą wiedzieli o co biega

Z bialego zlota ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:23, 20 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
A znalazłaś fajne żagle ... mam jeden typ na allegro i nad tym się zastanawiam...

http://allegro.pl/zagiel-przeciwsloneczny-kwadratowy-zacieniacz-5x5m-i2250350696.html

a tu jest w dobrej kolorystyce , ale dużo droższy i dla mnie za mały

http://shop.emma-styl.com/advanced_search_result.php?keywords=s%C5%82oneczny&search_in_description=1&x=0&y=0

Do mnie ten drugi byłby dobry. Max mogę kupić 4 m. W weekend majowy poszukam żagli. Na razie nie będę sie chować przed słońcem, wręcz przeciwnie, ale latem koniecznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:20, 20 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko a może nie olej tylko to farbę szarą potrzebujesz ... wydaję mi się ,że efekt jaki chcesz uzyskać to tylko farba da radę ...

http://www.ekodrewno.pl/farby/

na tej stronie jest jasno szary...
myślę , że jasno szary będzie ok, dwa razy będzie można pomalować ...
... Ana pisała , że można szukać rystykalny olej szary, ale z tego co widzę , to są delikatne i dadzą radę jak mamy surowe drewno... popatrz tu :
http://www.parkieciarnia.com/oferta/podlogi_drewniane/rodzaj/12/LITE_POSTARZANE_OLEJ.

a Ty masz już tam kolor i żeby go zamalować, to chyba tylko farba da radę ...tak gdybam tylko

Magda dziękuję za pomoc. Niestey na już olejowany taras żadna farba ani lazura nie może być zastosowana i nie ma opcji aby ten olej usunąć. Czyli na olej tylko olej coś tam znalazłam, dzisiaj do Tikurilla i Flugger zadzoenię bo widzialam że mają szare
Myjka ciśnieniowa dobrze usuwa kolor, w ubiegłym roku meble malowane na bardzo ciemny brąz nieźle oczyściłam. Szary jednak nie może być jasny lecz bardziej grafitowy aby ewentulane ciapki zamalować...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:16, 20 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja też myślałam nad żaglem, ale chyba taras zostanie na patelni

Ja jestem zależna od M mi się podoba a jemu nie albo kupię taki mały parasol jak parasolki japońskie
HAHAHA w pierwszej chwili myslalam że mnie zacytowalaś, ale widzę że mamy ten sam problem....

Cicho sza niech myśli, że ma wpływ na kolor śledzi do żagla
M kupił sobie wędzarnie - uwaga ze stali nierdzewnej w piątek dojedzie. Przygotowania do weekendu trwają

Łaaał - no to będziesz jadła stylowo przyrządzoną kiełbasę

Albo uwędzoną rybkę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:16, 20 kwi 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
aaaaaaa, i jestem za lustrem o ile w ogóle jest głosowanie w tej sprawie ))) co tam będzie się ewentualnie w nim odbijać jak woda będzie wyłączona?

Jest głososowanie, jest zapraszam do głosoowania. Stal nierdzewna czy lutro.
Ale obawiam się, że żadne lustro bezpośredniego kontaktu z wodą nie wytrzyma, dlatego musze do zarzyjażnionego punktu z poliwęglanem zadzownić może mają coś z tworzywa sztucznego.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:13, 20 kwi 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Jestem z rewizytą, ale przeczytam wszystko jutro, bo dzisiaj padam na twarz!

Dobranoc

Witaj Justynko, spokojnie.... u mnie to dopiero nuuuda ) dom się dopiero zaczyna budować, więc jeszcze daleko mi do pasjonujących działań ogrodowych )) ale nadejdzie ten czas....mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości )))
dobrej nocy!

Kasia myślę, że nie jestem odosobniona lae chętnie bym zdjęcia budowy obejrzała chociaż kilka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:09, 20 kwi 2012

Do góry
Cieszmy się Sebka helitropami
Lecę w kulki... 06:07, 20 kwi 2012

Do góry
Dlaczego lecisz w kulki a właściwienie nie lecisz po kulkach? Seansu nocnego nie ma....
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 06:05, 20 kwi 2012

Do góry
Czekamy, czekam i nóżkami przebieramy w oczekiwaniu na zdjęcia
Kurz z zakurzonego wątka szybko przecieramy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:01, 20 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Danusiu, a może któraś uzdolniona forumowiczka, np. Ana, zrobi broszki lub naszyjniki dla nas ogrodowiskowe? Będziesz w konkursach rozdawać i na spotkaniach. a panowie koszulki.

To świetny pomysł!!!

Super pomysl, i koniecznie do upienia w sklepie ogrodowiskowym
Ogród z perspektywą na przyszłość 05:58, 20 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Będę , będę fotkami będę Was zasypywała.

Zasypuj nas, zasypuj
Ogrodnik mimo woli 23:11, 19 kwi 2012

Do góry
I jeszcze masz własne - obce kciuki
Lecę w kulki... 23:07, 19 kwi 2012

Do góry
Rano obejrzę nocny seans
Dolina Tęczy 22:40, 19 kwi 2012

Do góry
Ale fajne przeprowadzki i rodzinka też superow
A co do cisa to o może po prostu w ekran tnij a boki mu dosadź z młodych sadzonek. Skoro ma zasłonić sąsiedztwo to rzeczywiście najlepszy pomysł
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:34, 19 kwi 2012

Do góry
Agnieszka u Ciebie tak czysto i taka żyleta, że aż wzdycham z zachwytu. Co u mnie posprzątam to znów balagan, a to budowa , a to pełno roślin czeka na posadzenie.
Kiedy będę mieć tak perfekcyjnie jaku Ciebie.
Właśnie kiedy Ty masz na to wszystko czas, praca, dzieci, ogrod???
Rododendronowy ogród. 22:29, 19 kwi 2012

Do góry
Bożenko straszne zaległości u Ciebie mialam. Jak zwykle untak miłej gospodyni mnostwo ciekawych gości było. Poczytałam o ptaszku Irenki, jajku Marzenki, cieście Hani i oczywiście wieluporad o RH.
Co do róż jesienią posadziłam 7 rabatowych z odkrytym korzeniem, okopczykowałam i co? ani jedna nie przeżyła, za to okrywowe pięknie listki puszczają
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:16, 19 kwi 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ja wczoraj chciałam kupić Magnolie to jeszcze nie było.
Przyjemnej i owocnej lektury życzę

Sylwia, mam trochę niedosyt, przyzwyczailiśmy się do wysokiego poziomu reprezentowanego przez Danusię.
Myślę, że bardziej odpowiada mi forma zbierania wiadomości na ogrodowisku właśnie
Poza tym jakość papieru i zawsze w gazetach denerwują mnie reklamy.
No cóż wolę Ogrodowisko

Mam takie samo odczucie. Ogrod Danusi jest najsilniejszą stroną wydania. Zawiodła mnie jakość papieru. Bardzo lubiłam Ogrody, Ogródki, Zieleńce za jakość zdjęć i artykuły.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:08, 19 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Dużo mialam zaległości w czytaniu. Mijamy się, Ty do wieczora a ja wieczorem. Ale w niedzielę się spotkamy
Magnoli zazdraszcam, bo moja wcześniej zakwitła i wielkanocny mróz kwiat ściął...
A po te pstrokate bukszpany pojadę, obwódki do ściany wodnej z nich zrobie

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego spotkania, spotkania w realu, pomachajcie do mnie razem jak będziecie robiły fotki obiecajcie

OBIECUJEMY prawda Irenko?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies