Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

jotka 22:12, 19 kwi 2012

No przy takiej ekipie wszystko musi się przyjąć
Madzenka 22:40, 19 kwi 2012

Ale fajne przeprowadzki i rodzinka też superow
A co do cisa to o może po prostu w ekran tnij a boki mu dosadź z młodych sadzonek. Skoro ma zasłonić sąsiedztwo to rzeczywiście najlepszy pomysł
arcobaleno 09:16, 20 kwi 2012

monitka - ja kiedyś też odmawiałam bukszpanów - teraz żałuję

jotka -oby, oby!

Marzenko - ekrany z cisów bardzo się mnie podobają, ale w bardziej formalnych i nowoczesnych ogrodach i przy takich np domu jak Twój - mmmmmiodzio!

Ja w ogóle mam rozdwojenie jaźni - podobają mi się i bardzo wiejskie i bardzo nowoczesne klimaty - mój kolejny dom (jakbym budowała) byłby na pewno przeszkloną kostką z płaskim dachem (ciekawe kto by mi to ujął w warunkach zabudowy hahaha)

U nas dom jest jaki jest (efekt kompromisów różnych) stoi na wsi głębokiej, wkoło łąki i pola i ma roztrzepaną i zakochaną w kwiatach właścicielkę - nigdy nie będzie od linijki, nie będzie miał jasnego żwirku na rabatach itp - mimo, że w nowoczesnych ogrodach oczy mi się świecą jak widzę te rozwiązania
Marzy mi się ten kamienny murek z otoczaków (który powinien się świetnie wpisać w nasz wiejski krajobraz), jeszcze więcej drewnianego tarasu no i żeby te rabaty "falowały" i bujnie rosły i kwitły, więc jeśli chodzi o cisa to przytnę go chyba w taką jakby kroplę odwróconą.

Cis jak cis - skoro Danusia pisze, że odbija ze zdrewniałych pędów to się go tak nie boję, ale te choiny to masakra jeśli chodzi o cięcie! Rzadkie strasznie, wiotkie te gałązki mają i jeszcze są mocno zbrązowiałe/zrudziałe po zimie - nie wiem jak to przycinać, na razie jedną przycięłam baaardzo oszczędnie bo się boję :/

A tu jeszcze dwie wczorajsze foty znalazłam

ocia79 11:47, 20 kwi 2012

Arco pięknie u Ciebie w ogrodzie, fotki bajeczne.Podglądam
arcobaleno 11:57, 20 kwi 2012

Witaj, witaj koleżanko z FM
Milka 14:04, 20 kwi 2012

Marta, piękne zdjęcia pokazałaś!! i do tego też masz miłka a zdjęcie rodzinki z przeprowadzki świetne wielka radocha
agniecha973 14:24, 20 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)

I na koniec nasz ostatni nabytek z maminego ogrodu - mój mąż z córką jadą a moja mama z drugą córką ich asekurują - niestety szwagier siedzący z tyłu za choiną na przyczepce nie zmieścił się w kadr
Musiałam ich uwiecznić bo wyglądało to czadowo jak z tą choiną jadą drogą i mają uśmiechy od ucha do ucha Radochę mamy z tego przesadzania, ale nie wiem czy nie przesadzamy z wielkością tych drzew - jak się okaże, że cały trud na marne to nam miny zdrzedną !

Lubię takie akcje Ciekawa jestem jak się przyjmą takie duże rośliny. Danusia kiedyś przesadzała coś dużego, chyba bukszpana i przyjął się.
ircia 22:50, 20 kwi 2012

Martuś - Twoje zdjęcia jak zwykle zachwycają
Myślę, że nowy nabytek przyjmie się. Nie zapominaj o podlewaniu!!!!
Sebek 00:25, 21 kwi 2012

Świetne to zdjęcie z tą choiną - ogólnie robisz przepiękne zdjęcia
finka 00:47, 21 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
jotka -

hanuś - uwielbiam te maleńkie brateczki także za to, ze same się rozsiewają i długo kwitną Nie wiem wciaż jednak czy nazywać je bratki (jak twierdzi z resztą oani z ogrodnika) czy fiołki rogate?

Te maleńkie brateczki to faktycznie Fiołek rogaty Viola cornuta