Ten schodek jest przy altance, a te kulki to tawuła cięta w kulę, mam zamiar i z drugiej strony tak na wiosnę zrobic tylko nie wiem czy utrafię w ta sama tawułę - ale to już plan wiosenny
Filomena, kopczykuję róże nowe, młode i te dla mnie cenne - na tyle starcza mi ziemi-kompostu i sił, oczywiście to najlepiej przed mrozami nawet w grudniu oby nie za wcześnie
Dziękuję za prześliczną recenzję mojego ogrodu - aż lżejsza się zrobiłam - teraz ilość kolorów się ogranicza ale w sierpniu ogród płonie kolorami bo ja jestem od koloru i zapachu uzależniona
Już ciekawa jestem tej rabaty którą masz zapamiętaną - zyczę szybkiej realizacji
potwierdzam w zeszłym roku byłam w Świnoujściu i byłam zachwycona aranżacją, pomysłem i realizacją zieleni w centrum. na potwierdzenie wstawiam zdjęcia
Pogoda dopisała wyjątkowo, a kawka na świeżym powietrzu smakuje wyśmienicie. Aż szkoda że to już jesień chociaż u Kasi w ogrodzie jakby pełnia lata. Świeżutko i kolorowo.
Piękny zieloniutki trawniczek.
Róże kwitną jakby była pełnia lata. MW już wpisana na listę moich wiosennych zakupów.
Ewa nie wiem co jest w tych cebulach trzeba by holendrów zapytać, ja uwielbiam cebule wszystkie - chyba za to że siedzi w nich życie i dają tyle radości na wiosnę, lubię je sadzić ale tylko przez jeden dzień jak jest ciepło i czuć jesienne powietrze
zbieram tytoń bo mnie Jasia zobowiązała a teraz deszcz mi przeszkodził w zbiorze czerwonego
może kiedyś z Dzidką i w realu usiądziesz
Jazzy np Madżenka pisze, że giną jej jezówki a przecież wszytko inne zimuje w świetnej kondycji - może przepuszczalność gleby wpływa na ich formę w zimie? Ja mam piasek i zimują te odmianowe tfu, tfu świetnie w tamtym roku też mi kwitły do pierwszych przymrozków. Na przykład posadzone pod koniec czerwca przetaczniki first love kwitną nieprzerwanie do teraz jestem zaskoczona
To zdjęcie z 23 września 2014
jeżówki kwitły
i w tym roku o tym samym czasie też kwitną
Graham rośnie przy altanie teraz wyszedł wyżej a pod nim hortensja i to jest mariaż róży i hortensji, stanowisko ma półcieniste - słońce do południa - u mnie jest ok mam już kilka lat - przez to że nie w pełnym słońcu to mniej kwiatów ale mi to wystarcza lubię ją
To wiąz holenderski Jacqueline Hillier z czasów kiedy chciałam mieć wiele wiązów
ten ma bardzo kruche gałęzie i pomimo że ja chciałabym kształtować to kształtuje też mokry śnieg