Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:08, 27 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Ten schodek jest przy altance, a te kulki to tawuła cięta w kulę, mam zamiar i z drugiej strony tak na wiosnę zrobic tylko nie wiem czy utrafię w ta sama tawułę - ale to już plan wiosenny

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:07, 27 wrz 2015

Do góry
Panowie konwersują, a my z Kasią biegamy po ogrodzie i podziwiamy roślinki

pomidorkowo

jabłuszka (Kasiu podpowiedz nazwę)
Basia - Mój Świat 23:06, 27 wrz 2015

Do góry
Wiem, że kiedyś tam wrócę, moja miłość Nowegia

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 27 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Mira, ale cudownie. Nic tylko siedzieć i patrzeć, a przecież muszę się do pracy zbierać .

a ja muszę teraz zamiast łapać ostatnie chwile zieleni z głową w dół zabrać się za cebule

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:02, 27 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Mój Goethe niemrawy strasznie, pokaze mu Twojego moze sie zawstydzi?

a mój za bardzo wigorny, ale deszcz już mu zakończył kwitnienie - zaczynam mieć chłodniejsze myślenie o nim

chyba tu mi wyszedł najbardziej zbliżony kolor

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 27 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
Miro
dziękuję Ci za odpowiedź w moim wątku.
A jeszcze zapytam czy kopczykujesz lub okrywasz swoje róże na zimę?
Graham Thomas-a chciałabym zakupić ze 3 krzaczki, bo chciałabym mieć rabatę, którą zobaczyłam parę lat temu gdzieś w 2012r na starej jeszcze stronie sybirskos rozynas- urzekła mnie kolorystyczną fantazją, doborem róż i bylin, m.in. przywrotnikiem ostroklapowym i dzwonkami - po prostu przepiękna choć bardzo kolorowa, a ja nie przepadam za przepychem kolorystycznym. A jeszcze połaczenie różu z żółcią i kremem ?! - zawsze mnie bolała głowa od takiego zestawienia, a tam..... Czas jednak płynie dla mnie za szybko, do rabaty się cały czas przymierzam, ale zapewne kiedyś ją zmajstruję tylko obczaję, co się sprawdzi
Przepiękny Twój ogród, lubię taką lekkość, bezpretensjonalność i miękkie rysy.

Filomena, kopczykuję róże nowe, młode i te dla mnie cenne - na tyle starcza mi ziemi-kompostu i sił, oczywiście to najlepiej przed mrozami nawet w grudniu oby nie za wcześnie

Dziękuję za prześliczną recenzję mojego ogrodu - aż lżejsza się zrobiłam - teraz ilość kolorów się ogranicza ale w sierpniu ogród płonie kolorami bo ja jestem od koloru i zapachu uzależniona
Już ciekawa jestem tej rabaty którą masz zapamiętaną - zyczę szybkiej realizacji

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 22:59, 27 wrz 2015

Do góry
potwierdzam w zeszłym roku byłam w Świnoujściu i byłam zachwycona aranżacją, pomysłem i realizacją zieleni w centrum. na potwierdzenie wstawiam zdjęcia
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:58, 27 wrz 2015

Do góry
Makowo na Kociewiu 22:57, 27 wrz 2015

Do góry
i inne kwiatki z Makowa

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:57, 27 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Jakoś zupełnie nie pomyślałam o zdjęciach Asia chyba coś robila
Ale w sumie fajnie ze pogoda jeszcze pozwoliła posiedzieć w ogrodzie na sloneczku

Pogoda dopisała wyjątkowo, a kawka na świeżym powietrzu smakuje wyśmienicie. Aż szkoda że to już jesień chociaż u Kasi w ogrodzie jakby pełnia lata. Świeżutko i kolorowo.
Piękny zieloniutki trawniczek.

Róże kwitną jakby była pełnia lata. MW już wpisana na listę moich wiosennych zakupów.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:53, 27 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Co jest w tych cebulach - zryw na koniec sezonu?
Oczekiwanie na wiosnę przyjemniejsze?

Świetny duet i kolorem, i pokrojem, i zapachem - jak dla mnie. Czy zbierasz nasiona tytoniu?

A teraz idę na kawę do Twojego ogrodu krokami Kondzia, posiedzę na ławce koło Dzidki albo w altance na chwilę.

Ewa nie wiem co jest w tych cebulach trzeba by holendrów zapytać, ja uwielbiam cebule wszystkie - chyba za to że siedzi w nich życie i dają tyle radości na wiosnę, lubię je sadzić ale tylko przez jeden dzień jak jest ciepło i czuć jesienne powietrze

zbieram tytoń bo mnie Jasia zobowiązała a teraz deszcz mi przeszkodził w zbiorze czerwonego
może kiedyś z Dzidką i w realu usiądziesz

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:52, 27 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak nie jak tak

Kasia, jak chcesz by je usunąć to krzycz A jak nie to zmieniaj awatar

no nie ta sama, ona Siakowa mocno nieletnia na Tej fotce.
Miejsko & sielsko 22:48, 27 wrz 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Witam serdecznie, podzielam wszystkich zdanie.....graby są śliczne!!!
Ile mają obecnie wysokości i czy duży mają roczny przyrost?
Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:48, 27 wrz 2015

Do góry
Izolda napisał(a)

Piękny ogród Miro a ławka niesamowita. Podziel się przepisem na wykonanie tego cuda, może dasz radę zrobić jeszcze kilka zdjęć, będę wdzięczna. Pozdrawiam

Izolda witaj,
cieszę się że ogród się podoba
zrobiłam jeszcze taką fotke która może ułatwi i róża na przywitanie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:46, 27 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Z cyklu porażki ogrodowe - KARMNIK
Akcja wykopywania karmnika za tydzień.. Przestrzegam przed sadzeniem, kochają go chwasty i wytępić tego nie można. Walczyłam trzy lata, poddałam się

No...masakra. U mnie było podobnie

a szkoda...bo ladnie wygląda jak go chwasty nie dorwą
Ogród prawie romantyczny 22:46, 27 wrz 2015

Do góry
I na koniec zagadka
Ile ptaszków przysiadło na kosmosie?
Makowo na Kociewiu 22:44, 27 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Kasia, jak zawsze się zachwycam wszystkim co nam pokazujesz

Moje jeżówy na patelni też cały czas wypuszczają Mam wrażenie, że dopiero się rozkręcają
Czy te odmianowe mają szansę przezimować?

Jazzy np Madżenka pisze, że giną jej jezówki a przecież wszytko inne zimuje w świetnej kondycji - może przepuszczalność gleby wpływa na ich formę w zimie? Ja mam piasek i zimują te odmianowe tfu, tfu świetnie w tamtym roku też mi kwitły do pierwszych przymrozków. Na przykład posadzone pod koniec czerwca przetaczniki first love kwitną nieprzerwanie do teraz jestem zaskoczona
To zdjęcie z 23 września 2014
jeżówki kwitły

i w tym roku o tym samym czasie też kwitną

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:44, 27 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
[img

cudna altana

widziałam gdzieś w tym pięknym ogrodzie Graham Thomas - ciekawi mie jej stanowisko i jak się sprawuje?

Graham rośnie przy altanie teraz wyszedł wyżej a pod nim hortensja i to jest mariaż róży i hortensji, stanowisko ma półcieniste - słońce do południa - u mnie jest ok mam już kilka lat - przez to że nie w pełnym słońcu to mniej kwiatów ale mi to wystarcza lubię ją

Moja działka na Dębowym Lesie 22:37, 27 wrz 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ale fajna
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 27 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mira co to za drzewko jest, super ma konary?

To wiąz holenderski Jacqueline Hillier z czasów kiedy chciałam mieć wiele wiązów
ten ma bardzo kruche gałęzie i pomimo że ja chciałabym kształtować to kształtuje też mokry śnieg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies