Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Rumianka 22:51, 13 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Trochę cebulowej wiosny w pojemnikach dla Ciebie

O matizen noga, jaczi piankne kwiaty. Niech każdy knop płedarewuje taczi kwiaty swłejej bialce, a miłosc bandze kwitła na tem swiece jeszcze młecniej.
Rumianka 23:04, 13 paź 2015

Współczuję Ci tych zniszczeń, widać, że pod tymi zwałami śniegu oprócz Twoich roślin, tkwi Twoje zbolałe serducho. Myśl pozytywnie. Wiem, że ciężko jest w takich sytuacjach. Jak zmarzło mi 50 tuj, to podczas palenia płakałam.
eluniak 08:28, 14 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Witam Mam dla Was zdjęcia szybciej niż byście się tego spodziewali
Dzisiaj po powrocie z pracy w ogrodzie czekały na mnie bardzo przykre widoki Przez cały dzień spadło ok 30 cm mokrego śniegu który zniszczył dużą część tego nad czym pracowałem od lat lub w ostatnich tygodniach
Z bólem serca przedstawiam Wam mój ogród w zimowej odsłonie W rzeczywistości jest dużo gorzej niż na tych zdjęciach

Klimatyczny taras stracił swój urok Hałdy śniegu połamały wszystko

Kompozycje jesienne przestały istnieć Chryzantemy wyłamane, wrzosy ledwo żywe

Szok ale zima!
jona 10:59, 14 paź 2015

Przykro mi Przemku patrzeć na te obrazki. Nawet czytanie wpisów boli. U mnie śniegu nie było, ale mróz nocą był bardzo duży i znaczna część roślin jest przemrożonych. W tym roku już się nie przebarwią, bo zmarzły. Ogród wygląda szaro i ponuro. Niewiele tam chodzę i niewiele siedzę na O.
Pozdrawiam cieplutko
Juzia 13:28, 14 paź 2015

I jak??? Duże straty?
mirkaka 16:20, 14 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Serio ? ... wszystko zniszczone
U mnie lekko na plusie i oby więcej śniegu w tym miesiącu nie było

Serio, serio, na to że śnieg spadł nic nie poradzisz więc trzeba szukać tych dobrych stron w tej sytuacji i ucieszyć się choć na chwilkę widokiem kwiatów pod śniegiem. Wiem Przemku że wszystko zniszczone, trudno , czasami i tak bywa, ale wrzosy i dynie chyba nadal będą piękne?
lojalna_ 16:22, 14 paź 2015

Troche ciezaru to niestety jednak ma ....pozdrawiam i ciepełka zycze
Gardener27 18:53, 14 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Ale się porobiło To są siły natury, a z nimi póki co jeszcze nikt nie wygrał. Mam jednak nadzieję, że straty okażą się mniejsze. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cię serdecznie Przemku

Oj ... się narobiło Ten śnieg nie był potrzebny a do tego jeszcze w takich ilościach
Jakoś to będę musiał przeżyć Dziś mam już lepszy humor
Pozdrawiam również
Gardener27 18:56, 14 paź 2015

zabaewa napisał(a)
Przemku. Strasznie mi przykro. Ale jestem pełna nadziei, że nie wszystko stracone i wisną Twój ogród się odrodzi. A na pocieszenie wiosną wyślę Ci kępkę białych marcinków, które tak Cię zachwyciły u Agnieszki. Niestety nie wiem co to za odmiana. Jak je kupowałam to wtegy nie byłam na ogrodowisku i było mi to ojabątne .Są średnio niskie i naturalnie tworzą kulistą kępkę.

Dziękuję Ewo za wsparcie Ogród jakoś to zniesie ... nie takie straty już były
Ty wiesz jak na mojej twarzy wywołać banana Uśmiechnę się do Ciebie po te marcinki wiosną Bardzo mi się podobają u Agnieszki Oczywiście w zamian też coś Ci podeślę
Gardener27 18:57, 14 paź 2015

Rumianka napisał(a)

O matizen noga, jaczi piankne kwiaty. Niech każdy knop płedarewuje taczi kwiaty swłejej bialce, a miłosc bandze kwitła na tem swiece jeszcze młecniej.

O kurczę pieczone ... w jakim to języku ?