Verbena bonariensis - werbena patagońska
21:00, 25 sty 2013
Możesz w lutym wysiać na słonecznym oknie.
Mam jeszcze nasiona
Wysyłam cały czas dzisiaj trzy koperty
Mam jeszcze nasiona
Danusiu, pomyślałam o spotkaniu wyjazdowym w Arboretum w Rogowie, jak uważasz? Proponuję: koniec maja (rododendrony w kwiatach) lub wrzesień (kolekcja klonów palmowych).
Witam
chciałabym pokazać Wam kilka fotek naszego ogrodu z prośbą o pomoc w jego wykończeniu. Początki wygladaja tak :
![]()
i kolejne pytanko, moze ktoś się odezwie?
posadzilam własnie thuje Rheingold i chcialabym je przycinać, aby rosły w kulkę, czy teraz można jeszcze to zrobić, czy lepiej poczekać do wiosny?
co można posadzić zamiast cisów, aby osiągnąć efekt ekranów pomiędzy wiśniami? macie jakieś propozycje...może wrócic do pomysłu przycinanych szmaragdów , ale czy to będzie dobrze wyglądało?
Urszulla zgłosiła chęć spotkania kameralnego grupy krakowskiej w okolicach majowego weekendu - Pisarzowice - ogród Pudełków.
Zgłaszajcie chęć spotkaniai terminy proponowane.
Aż się boję pokazywać dzisiejsze krajobrazy, ogrodu to już prawie nie widać spod czap śnieżnych
![]()
Tak jak wcześniej mówiłam, mogę pomóc, ale na żywo, ustawić drzewa i kształtu rabat nie da się tak bez obserwacji albo przemyśleń, bo to poważna sprawa.
A ja swoje decyzję muszę podjąć odpowiedzialnie a nie na "odwalonego" - dobry w takim razie pomysł na spotkanie kameralne.