Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zbigniew_gazda 08:00, 26 sty 2013

Jest zachowane przykazanie Aniu. To jest ogród angielski.
Toszka 08:03, 26 sty 2013

Prawda, Zbysiu...
Powiem więcej - niejeden chciałby taką rabatę, tylko się boi i wymówek szuka
Gardenarium 10:24, 26 sty 2013

asc napisał(a)

U nas dziś też śnieg pada ale tak niemrawo..za to lodu od .......
Jak myślisz szkodzi magnoliom, kalinom i rh gruba polewa lodowa na pakach , łodygach i liściach.... jest tego od pół centymetra i więcej naokoło.... na wszystkim ..

jak w diamentowym ogrodzie.....

Sorki za zaśmiecanie Ci wątku.. ale boję się o moje dobro w ogrodzie...... i bałabym się o Twoją podróż w tych warunkach tak daleko.

Przeniosłam - nie szkodzi, nic z tym nie rób, a nawet się nie da

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 10:40, 26 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Poprawiać-tak,ale nie od razu rewolucja. Czasu Twojego i sił szkoda. MNie podoba się bardzo,kwiaty tam masz cały sezon,Tylko trochę kosmetyki i będzie ok.Wersalu z Twym charakterem z Tego nie zrobisz,więc po co?
A teraz jest powrót do natury....... dla tych co jej na oczy nie widzieli,a u Ciebie.....sama naturalność!

Skoro Wersal to tak

Ależ wywiązała sie dyskusja....... jakby co to mam usprawiedliwienie, że znów odłożę jej przeróbkę do następnego roku.....
Ale tym zdjęciem Wersalu Madżenko mnie ujęłaś, a raczej komentarzem do niego.... i po tym komentarzu stwierdziłam, że do Ciebie mus zaglądać..bo tu zawsze sie będzie coś działo .... pamiętasz co napisałaś?????? Bo ja tak... Jedno z najlepszych sytuacyjnych tekstów....
Mala_Mi 10:43, 26 sty 2013

Magda70 napisał(a)
albo tak...

Świetne to jest... ale pierwsza myśl.. że życia mi braknie aby takiego efektu doczekać.... druga myśł...to kto to będzie dbał..bo ja tak równo na pewno nie przytnę....
Wiec muszę pozostać przy rabacie wsiowej..a nie z Wersalu czy Dobczyc Hanuś ma rację.. to nie mój charakter
Mala_Mi 10:45, 26 sty 2013

an_tre napisał(a)

Oj tam zaraz byśmy się źle czuły... Służba by nam umiliła czas bordeau
masz racje Marzenko służba tylko ja nie nawykła do służby...

I ja też ..i jakby mi obcy się mieli pałętać po ogrodzie to szlag by mnie trafił...... jakoś wolę mieć bałagan ale swój ...
Madzenka 10:48, 26 sty 2013

Aniu gdbyś do mnie nie zagladała to bym się zapłakała
A nóżkę na Chopok trenuję Najwyżej na niebieskich sobie pokręcę zawijaski

Wracając do Twojej rabaty, pomysł ze stozkami i kilkoma kulkami w niej jest świetny. Tak jak Magnolia Irence radzi. Coś zimozielonego, geometrycznego spowoduje, że to będzie prawdziwy rarytas w Twoim ogrodzie. I ja lubię takie rabaty, topiary i misz masz roślinny, kwitnący przez cały rok. Zamiast płotka możesz też sobie jakąś obwódkę machnąć, z bukszpana lub przeczki alpejskiej.
Mala_Mi 10:51, 26 sty 2013

Toszka napisał(a)

Aniu ta rabata to taki "szał ciał", Grupa Laokoona, dla mnie to kontynuacja naszych tradycyjnych polskich ogrodów jakie pamiętam z dzieciństwa. Taka sentymentalna rabata
Siostry ogrodowiskowe (brzmi jak zakon! ) mają słuszną rację by rewolucji tam nie robić! Najwyżej, jak już paluszki cię świerzbią, dorzucić kulek, stożków....może jakieś kostki, ale sam dynamizm rabaty zostawić

...to byłam ja, bezdomna ogrodowiska (czyt. bezwątkowa)

No właśnie (wiem, tak zdań się nie zaczyna...) dlaczego Toszka jest bezdomna???
Mala_Mi 10:54, 26 sty 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Jest zachowane przykazanie Aniu. To jest ogród angielski.

Ooooooo...... ogró angielski..od razu lepiej brzmi... ale na razie będzie wsiowa.. jak poprawię to będzie angielska....
Mala_Mi 10:55, 26 sty 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Witam serdecznie Rzeszowiankę....
tylko troszkę zdążyłam oglądnąć twój ogród ,ale obiecuję nadrobię , będzie re wizyta
to co widziałam wystarczyło stwierdzić z jakim rozmachem, super planami i pasją urządzasz swój ogród, niesamowite bardzo mi się podoba u Ciebie, będę zaglądać
Pozdrawiam cieplutko z lodowego Rzeszowa!!!

Zaglądaj rzeszowianko zaglądaj....Ty nawet możesz pozaglądać w realu...... ale ode mnie za wiele się nie nauczysz..bo ja jakoś tak zawsze wszytko po swojemu...ale się uczę, uczę, uczę i podglądam... a potem i tak po swojemu....... ot taka trudna natura..