U nas dziś też śnieg pada ale tak niemrawo..za to lodu od .......
Jak myślisz szkodzi magnoliom, kalinom i rh gruba polewa lodowa na pakach , łodygach i liściach.... jest tego od pół centymetra i więcej naokoło.... na wszystkim ..
jak w diamentowym ogrodzie.....
Sorki za zaśmiecanie Ci wątku.. ale boję się o moje dobro w ogrodzie...... i bałabym się o Twoją podróż w tych warunkach tak daleko.
Przeniosłam - nie szkodzi, nic z tym nie rób, a nawet się nie da
Udało, super jest. No to teraz normalnie sobie pisz i ludziska trafią do Ciebie.
Ja bym nawet zrobiła po dwie hortensje przy każdym drzewie i różaneczniki jako żywopłot tutaj, mówisz? hmm, nie jestem pewna, Nudno będzie tak powtarzalnie.
Pomyślę.
Danusiu, pomyślałam o spotkaniu wyjazdowym w Arboretum w Rogowie, jak uważasz? Proponuję: koniec maja (rododendrony w kwiatach) lub wrzesień (kolekcja klonów palmowych).
i kolejne pytanko, moze ktoś się odezwie?
posadzilam własnie thuje Rheingold i chcialabym je przycinać, aby rosły w kulkę, czy teraz można jeszcze to zrobić, czy lepiej poczekać do wiosny?
Tuje Rheingold raczej na stożki lub wrzeciona się nadają, nie na kulki.
Kule to Danica, Hoseri, Golden Globe.
co można posadzić zamiast cisów, aby osiągnąć efekt ekranów pomiędzy wiśniami? macie jakieś propozycje...może wrócic do pomysłu przycinanych szmaragdów , ale czy to będzie dobrze wyglądało?
Powodem małej ilości odwiedzin jest brak linka w podpisie.
Zrób tak, zrób cytuj tego posta i zobaczysz poniżej kod podpisu, skopiuj go i wklej w swoim profilu w podpisie.