Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:27, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 - tak, malutka jest bardzo grzeczna i daje ładnie popracować, szkoda, że ta wiosna taka zimna, szara i bura.... dziś obcinałam przemarznięte tego roczne przyrosty na klonach. Nie wytrzymałam i ściełam gałązki z przemarzniętymi liściami hotrtensji, no cóż - nie będą kwitnąć w tym roku!

Dziś luby dokonczył bordery Zaczełam pracować nad trawą z rolki. W sumie sam się zdziwił że aż tyle dziur w "trawniku" mamy! tyle, że zaraz z pracy musi do stanów jechać więc jakieś weekendy mu wypadną z grafiku , niby może odebać ale w praktyce jest tak że i tak potem go ścigają i coś od niego chcą.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:22, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
lubię wpadać do Ciebie i klony podziwiać, limonkowy aż bije po oczach!

Widać, że malutka musi być grzecznym dzieckiem skoro pozwala w ogrodzie popracować

Dla Ciebie Summer Gold - bardzo ładne słonko. Mam nadzieję, że te przymrozki co nim nadszarpnęły już mu więcej nie dokuczką bo przyjemnie mi świeci w ogródku.
Mój mały ogródeczek :) 22:03, 07 maj 2017

Do góry
perfekcyjne kanciki, czym robiłaś?

Rabatka z pierwiosnkami i tulipanami taka radosna, wiosenna.
Moja codzienność - ogród Oli 21:29, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Olu, pięknie tulipanowo na tej rabacie przy podjeździe i szafirki w donicach uroczo wyglądają!

Sytuacji z czaplą współczuję, też nie wiedziałabym jak podejść do takiego problemu.

Kuchnia z cortenem wyszła boska!

Dziękuję Edytko ! fajnie, że jesteś
Ogród Marty 21:04, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, alce cudnie z tulipanami!
Pewnie już są w rozkwicie, koniecznie pokaż je jeszcze.
Ja zrobiłam miksa z tą odmianą, dlatego chętnie u Ciebie popatrzę jak wyglądają same.

Dajesz radę z tą pogodą?

Muszę przyjść do ciebie popatrzeć, co za mix stworzyłaś. Widziałam u Ciebie piękne zdjęcia z urlopu, super, że się tam wybraliście

Na pogodę akurat nie narzekam, bo ostatnio zagoniona jestem i nie byłoby nawet kiedy wyjść podłubać w ziemi. Nawet taka pogoda była mi na rękę nie żałowałam tego, że musiałam co innego robić ale co za dużo to nie zdrowo, oby szybko się wypogodziło
Tu ma być ogród :) 21:03, 07 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
To i ja przed Komunia zdążę odstraszacz już tylu osobom poleciałam ze ho ho serio obserwujesz ze działa na nornice i Krety? A masz go na dworze? Chyba tez tam podłączę w końcu mam trzy sztuki

o na pewno, przecież masz na to o rok więcej niż ja

Mam powieszony na ścianie domku ogrodnika.
Chyba to dzięki niemu nie mam w ogóle kretów w ogrodzie, choć tuż za ogrodzeniem sporo jest wiosną kretowisk.
Nornic na zagospodarowanej części ogrodu też brak, są za to tam gdzie jeszcze ciągle mamy nieucywilizowaną przestrzeń
Tu ma być ogród :) 20:56, 07 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

I jak będzie masowy wykup, to z braku laku znowu będą robić podmiany

Kurde, jakie ladne spring green, a ja je glupia u siebie wraz z purple pion przesadziłam wiosną i teraz nie mam ani jednych ani drugich

uu to przykre, jeszcze mi się nie zdarzało wiosną przesadzać tulipanów, ale nie spodziewałabym się, że to sprawi, że w ogóle nie zakwitną.

Pomyłki były, są i będą, chyba to nieuniknione.
Tu ma być ogród :) 20:52, 07 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tulipany Claudia bardzo ładnie Ci kwitną kolejny sezon. U mnie ich mniej i mniejsze.
Nacieszyłam oczy tulipanami - piękne widoki

A jak brzozowa? Dokonujesz na niej już zmiany?

Wiekszość Claudii się rozmnożyła, zwykle z jednej cebulki w tym roku są dwie, ale zdarzają się i same liście.

Tej wiosny miałam mało czasu dla ogrodu, do tego pogoda nie współpracuje, jednak z doskoku udało się coś tam zrobić.

Przede wszystkim zdarłam dużo darni z rabaty, na której planuję ściankę wodną.
Wcześniej miała ona szerokość 2,5 m, teraz jest dwa razy szersza.
Tutaj zeszłej zimy była o tym miejscu dyskusja

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=509

Poszerzyłam też o około 80 cm rabatę z hortensjami, bo dosadziliśmy tam na początku kwietnia 6 grabów fastigiata.

Potem było sadzenie 18 cisów baccata, które zamierzam formować na stożki i kule.

Brzozowa na ten moment jest znacznie powiększona i na jej skraju posadzone jest kilka cisów
Sadzenie wypełniaczy nadal przede mną, ale teraz muszę skupić się na części użytkowej ogrodu, bo czas goni żeby szklarnię zamontować, brzozowa na razie jest na dalszym planie.
Tu ma być ogród :) 20:41, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no zebralas wszystkie moje tulipany w jednym miejscu
Tu ma być ogród :) 19:57, 07 maj 2017

Do góry
sylwai napisał(a)

Potwierdzam ,sapporo są piękne.Jesienia kupiłam 150szt.
Też masz komunię w przyszłym roku?

A u Ciebie sapporo od razu białe czy jak zaczynają kwitnąć są żółtawe?

Komunia za dwa lata, ale zacznę już od tej jesieni zakupy cebul z myślą o tym wydarzeniu.
Dziewczyny piszą, że Sapporo w kolejnych latach się mnożą, więc idealnie.
Tu ma być ogród :) 19:52, 07 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Mam Sadlerianę i potwierdzam, że pięknie, szybko rośnie. Moja dzielona i dalej pędzi

mam takie same obserwacje i jest bardzo ładna już od wczesnej wiosny.
Lawendowy zawrót głowy 19:44, 07 maj 2017

Do góry
smutne wiadomości jeśli chodzi o bukszpany, mamy ich tak dużo w ogrodach, że straty są bolesne - mam nadzieję, że wygrasz walkę.

Ja na paru mam takie brązowe placki, ale myślałam, ze przemarzły, chociaż ogólnie jakieś takie są wypłowiałe i kilka dni temu szukałam w necie informacji czym by je popryskać, bo deszczowa pogoda nie zamierza odpuścić i pewnie grzyb się będzie panoszył.

Tulipany masz śliczne. Podoba mi się bardzo ta rabata przy ogrodzeniu z białymi, które jeszcze są w pąkach, ale wszystkie inne też super
Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:09, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ładne, słoneczne zdjęcia, tulipanki mimo, że z pomyłkami to i tak śliczne, przynajmniej nudno jest jak w różach jakiś żółtek się przytrafi

słonecznie to było chwilkę , od wczoraj znów wieje i leje , brr

uwielbiam ich zapach
Tu ma być ogród :) 17:23, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ))))

Tu ma być ogród :) 17:01, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Van Ejik - jakoś nie mój kolor

Van Ejik ma mocno nasycony kolor różowy wręcz żarówiasty który też mi nie odpowiada a delikatny róż to Salmon van Ejik który bardzo lubię
Tu ma być ogród :) 16:33, 07 maj 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Byłaś u mnie a ja buszowałam dzisiaj u Ciebie Szukałam inspiracji jak posadzić bukszpany
Dzieliłam dzisiaj seslerie jesienną, którą przywiozłam z Wojsławic we wrześniu 2016. Od razu podzieliłam ją na 3 sadzonki, dzisiaj każdą z nich znowu na 3 więc mam już ich 9 a sezon na dobre się nie zaczął

fajne są takie roślinki, które szybko można rozmnożyć.
Ponoć te seslerie im starsze tym gorzej wyglądają, ale póki co dla mnie są piękne.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 16:31, 07 maj 2017

Do góry
doczytałam o problemach ze zdrowiem i że nadal tylko popatrzeć możesz na ogród, mam nadzieję, że taki stan rzeczy szybko się zmieni i będziesz mogła się wyżyć tam jak lubisz najbardziej.

Kolorowo i wiosennie masz.
Tu ma być ogród :) 16:09, 07 maj 2017

Do góry
Van Ejik - jakoś nie mój kolor

Obok Burgundy miały być Elegant Lady, ale wyszły jakieś czerwone

Bukietowe zaczynają rozkwitać

Anulajda w raju 15:55, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czuję się jak w tulipanowym raju Aniu u Ciebie - jest moc!

W tym roku też będziesz wykopywać cebulki? Te zeszłoroczne wykopane w tym roku kwitną w takich samych ilościach?
A jaka jest Twoja ulubiona odmiana tulipanów?

Tak,wykopię tylko te co mi teraz w danym miejscu nie pasują ale to znikoma liczba będzie ,resztę zostawiam w ziemi a jesienią będę dosadzać troszku tych samych.
Edyto co do ulubionych to jeszcze nie kwitną w pełni wszystkie zwłaszcza pełne i lodowe to trudno napisać a zeszłoroczne wykonpywane trudno policzyć czy rosną wszystkie bo sadziłam je razem z nowymi a z tego co widzę to różnią się wysokością to raczej kwitnąć będą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:42, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, szósteczka za całokształt!
Zawsze z ogromną przyjemnością oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu, nie dość, że ożywiłaś szmaragdowy ogród, to jeszcze sprawiłaś, że jest rajem na ziemi.
W poniedziałek będę chciała wysyłkę robić, wiem naczekałaś się, ale przez te moje wojaże i marną pogodę wszystko się przeciągało.

Edytka, coraz bardziej podoba mi sie to co stworzyłam ... teraz pozostaje dbać głównie o bukszpany by zdobiły (te nowo posadzone potrzebują roku a nawet dwóch by się zaklimatyzować).

Nie ma problemu z wysyłką ... na miscanty jeszcze jest czas ... ja tez mam trochę siewek szałwii ... więc też przygotuje paczkę w przyszlym tygodniu

Wyprawę mialaś wspaniałą zazdro

Ps a cięłaś już swoje kostki bukszpanowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies