Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:51, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek a o te zdjęcia walcz, co masz do starcenia, możesz kasę zarobić za bezprawne wykorzystanie praw autorskich. Co najmniej w naturze czyli w begoniach niech ci zapłacą!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:50, 15 kwi 2012

Do góry
O ile pamiętam jak czytalam wątek Danusi od poczatku to z przodu sa dwie sztuki. Ale Pola to nie Alfredy
Rajski ogród Ani 21:41, 15 kwi 2012

Do góry
Aniu ile mieczykow ???? Nie pomyliło ci sie zero
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:38, 15 kwi 2012

Do góry
Ja tez nie nadążam z czytaniem
Ogród w Holandii 21:34, 15 kwi 2012

Do góry
Agatko nie wiem czy juź ci pisalam o carex variegata jako super podsadzenie do bukszpanow. A u Danusi jest ostrokrzew golden cream. Polecalam ci już wcześniej trzmieline emerald gaiety o której myślałas.
Hortensję pnącą polecam jest piękna, u mojego sąsiada rosła na płocie 1,8m i rozrosla sie na jakieś 3 m na boki. W cieniu bliszcze variegata, nie wiem jaka to odmiana o wielkich liściach moglyby być piekne. U mnie tej zimywymarzly 4 szt ale ty masz lepszy klimat.

Powojnik tak jesli góra płotu jest nasloneczniona, bo lubi nogi mieć w cieniu a głowę w słońcu.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:25, 15 kwi 2012

Do góry
Pola ale właśnie potwierdzam, że dodanie kul bukszpanowych w ogrodzie nadaje mu klasy. Zażyczyłam sobie kul w projekcie ale teraz je dodaję w donicach i posadzę przed ogrodzeniem, a co niech wszyscy wiedzą że w tym domu fanka ogrodowiska mieszka
I co fajne w Towim grodzie jest pieknie od razu i nie trzeba latami czekac
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:22, 15 kwi 2012

Do góry
Agnieszka jak zwykle w niedziele poświęca sie rodzinie i dobrze !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:21, 15 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet

zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja

ŚLICZNY!! na początek zamiast szyć nowe wszystkie poduchy można dołożyć ze dwie trzy białe, takie małe.

Justynko z tymi białymi poduchami tak zrobię jak mi radziłaś.
A kompletu na taras kuchenny nie ma takiego jak bym chciała. Chyba mój poolejuję na szaro. Już w necie znalazłam szary olej do desek tarasowych to komplecik mebli też delikatnie przetrę

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:18, 15 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Ale zakupy i to w świetnej cenie. Wreszcie marzenie spełnione. Super. Oczywiście jak zawsze proszę o fotkę Graby pięknie wypuszczają, a u mnie cisza . Mam nadzieję, że wystartują.
Widziałam, że kupiłaś w OBI stożki. Możesz zdradzić w jakiej cenie?

Monika 69 zł/ szt. A przyjechalam po kulki bo chcialam do donic takie dwie idealne....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:18, 15 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Oj tam! O ile dobrze pamiętam to Noemi pierwsza wygrzebała z sieci białe komplety mebli.
Ja tylko wyraziłam swoją opinie

Ojej to Noemi, to wszystko mi się w tym amoku pmieszalo. NOEMI DZIEKUJE a Justynko tobie też
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:16, 15 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No Marzenko.... czasem warto poczekać...hehe
Piękny komplecik za dobrą cenę.

I jeszcze muszę pochwalić pomalowaną drucianą donicę. Dobra robota!

Juzia gdyby nie ty to by były czarne....
A co do donicy to mój M tym zwątpieniem w dobór kolorów przez połowicę mnie rozbawił

Oj tam! O ile dobrze pamiętam to Noemi pierwsza wygrzebała z sieci białe komplety mebli.
Ja tylko wyraziłam swoją opinię
Baaaardzo będą pasować i poduchy szare ekstra!

A z tą donicą i M. to nie bardzo rozumiem...ale ja jestem po dwóch red'sach hehe

Mój M myślał, ze zakupilam zieloną bo mi sie podobala ale zdziwił się bo nie pasowala.... Do głowy mu nie przyszlo że od razu została zakupiona z przeznczeniem do przemalowania
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Sylwia, Irenka, Agnieszka rzeczywiście dzisiaj humor zupełnie inny. Wystarczyło wydać kasę i kupić dwa stożki bukszpanowe To już się nadaje na terapię.

Marzenko zajrzyj do mnie opisałam popis mojego M w sklepie dziś popołudniu

Czytałam uśmiialam sie
Zielona Pasja 21:13, 15 kwi 2012

Do góry
Ja już sie nt Rh nie odezwę bo herezje na temat cięcia wypisuje
Sadź tam gdzie ci się podoba. Moja koleżanka od kilku lat ma posadzone w donicach i rosna przepięknie, wiec możesz je w dużych donicach posadzic/zadołować i jak ci się znudzi to je przesadzisz.
Ogród Magdalenka 21:10, 15 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Magada ale foty, ty nas po prostu nimi drażniasz!!!! irenka mamy sposob na biznes, trzeba porządną szkólkę otworzyć we Wrocku, super zaopatrzoną, z dostawą do domu i cenami dobrymi, zwłaszcza bukszpanów

Marzenko, jestem za dobry marketing, reklama i my, które kochamy to co sprzedajemy, sukces gwarantowany!!!

Dziewczyny , ale na prawdę tak jest, że nie ma u nas takiego wyboru jak zobaczyłam tam , u nas trzeba się najeździć, jak szukasz czegoś konkretnego i nie mówię , że tam jest wszystko, bo na pewno nie, ale wybór jest ogromny i miejsce superaśne ... jak pojedziemy na święto róż do Danusi, to może uda nam się tam zajechać skoro świt to same zobaczycie jak to wygląda.

I próchnicę odkwaszoną kupimy chyba że OLT Express za 99 zł do Wraszawy polecimy ... Może już powinnyśmy połączeń poszukać

Też już myślałam o samolocie, dzisiaj wracaliśmy 6 godzin ale jak byśmy chciały coś kupić to będzie lipa do samolotu z próchnicą nas nie wpuszczą

Chyba że któryś M pojedzie osobno ciężarówką po nasze zakupy??? Może TIRa na spólke zamówimy???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:08, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Dziś dokupiłam bukszpanowe kulki i stożek w Obi, przy kasie mój M z poważną miną pyta kasjerki z kim załatwia się zakaz wstępu do tego sklepu, kasjerka pyta a to dlaczego zakaz, a mój M bo za chwilę w ogrodzie to same kulki będę miał, kasjerka o mało sie śmiechem nie zaksztusiła, kolejka za nami też się śmiała

Pola a ja dwa stożki w Obi we Wroclawiu kupiłam jak ktoś szuka to 1 szt zostawiłam I mój M co mu sie nie zdarza do tego zakupu mnie zachecał czyli wirus rownież na M sie rozprzestrzenia
Ciekawe kiedy sąsiedzi zaczną u mnie bukszpany sadzić ????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:04, 15 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Irenko coraz bardziej mi sie u Ciebie podoba. worzysz ogród geometryczny. Najpierw te koła pod sosnami z hostami a teraz prostokaty z RH. Mi sie bardzo podoba, M zazraszczam bo widać , że precyzyjnie pracuje i sie nie ciaga z robotą ja tam bym. Tak gęściej te Rh posadziła a wszyscy, że za gęsto.
Natomiast ten Rh od wisterią rzeczywiście ża blisko, wisteria musi mieć już olbrzymie korzenie i by go zagłuszyla.

Gęsto to się sadzi zywopłoty.

Boźenko bo ja nie mam pojęcia o RH. Dwa już uśmierciłam a teraz na koljnych 4 szt umiejętnosci trenowałam, ale teraz wg projektu architekta sadziłam to glupot nie narobilam. A ziemie będę stopniowo z torfem i kora dokoła rH mieszac bo też za małe dołki z dobrą mieszanką porobilam
Ogród Magdalenka 21:01, 15 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Magada ale foty, ty nas po prostu nimi drażniasz!!!! irenka mamy sposob na biznes, trzeba porządną szkólkę otworzyć we Wrocku, super zaopatrzoną, z dostawą do domu i cenami dobrymi, zwłaszcza bukszpanów

Marzenko, jestem za dobry marketing, reklama i my, które kochamy to co sprzedajemy, sukces gwarantowany!!!

Dziewczyny , ale na prawdę tak jest, że nie ma u nas takiego wyboru jak zobaczyłam tam , u nas trzeba się najeździć, jak szukasz czegoś konkretnego i nie mówię , że tam jest wszystko, bo na pewno nie, ale wybór jest ogromny i miejsce superaśne ... jak pojedziemy na święto róż do Danusi, to może uda nam się tam zajechać skoro świt to same zobaczycie jak to wygląda.

I próchnicę odkwaszoną kupimy chyba że OLT Express za 99 zł do Wraszawy polecimy ... Może już powinnyśmy połączeń poszukać
Ogród Magdalenka 20:59, 15 kwi 2012

Do góry
A ja dzisiaj w OBI runiankę za 17,99 widziałam a w psarach za 4,5 kupiłam. Wrpawdzie ta w OBI miala trzy listki a w Psarach 1 ale cena była zabójcza. Jak mam rozeznanie w cenach to już nie kupuję jak szalona. Wolę kupować osobiście w szkółkach ale u nas ich prawie nie ma. A jak są targi ogrodnicze pod Halą Ludową to się przewracam oglądając ceny. Na giełdę nigdy nie dojechalam a widzę, że już nie muszę żałować ...
Lubię psary bo obsługa jest super, a ceny róznie jedne bardzo atrakcyjne, inne nie, tak samo u Kulasa. Dlatego kupuje i tu i tu i jeszcze teraz będę do Biedronki zaglądała. A karta już u nich można płacić? Bo ja rozumiem, że byli spozycjonowani na Kaczyńskiego , ktory konta nie posiadal
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:53, 15 kwi 2012

Do góry
Irenko coraz bardziej mi sie u Ciebie podoba. worzysz ogród geometryczny. Najpierw te koła pod sosnami z hostami a teraz prostokaty z RH. Mi sie bardzo podoba, M zazraszczam bo widać , że precyzyjnie pracuje i sie nie ciaga z robotą ja tam bym. Tak gęściej te Rh posadziła a wszyscy, że za gęsto.
Natomiast ten Rh od wisterią rzeczywiście ża blisko, wisteria musi mieć już olbrzymie korzenie i by go zagłuszyla.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 20:43, 15 kwi 2012

Do góry
Jola ciurkadełko super. A ja dzisiaj w Obi widzialam kuliste i wyobraźcie sobie, że chciałam zadać pytanie sprzedawcy o to ciurkadelko i nie moglam znaleźć innego słowa, tylko w głowie mialam ciurkadelko, ciurkadełko.... Wreszcie po chwili przypomniało mi się, że w j.polskim jest słowo fontanna ogrodowa
Jola moj Ąfred zakupiony jesienią rozmiarów ok 70 cm wzrostu i 100 w tali przeżyl bez okrywania morźne wiatry. Tylko go cieniowałam przed ostrym słońcem zgodnie z zaleceniami Bożenki na przedwiośniu.
Nie wywalaj go pod żadnym pozorem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies