Witam przeglądam ogrodowisko już kilka miesięcy, mój mąż uznał mnie za uzależnioną a ja nie mogę się oprzeć żeby nie podpatrzeć Pani ogrodu jest jak z bajki aż nierealny. W zeszłym roku zaczęłam swój ogród ale jak obejrzałam ogrodowisko to moje dalsze plany się pozmieniały bukszpanomania rozprzestrzenia się w zawrotnym tępie . Pozdrawiam Kasia
Danusiu. Poradź co robić. Jesienią przesadziłam 75 szt szmaragdów (wysokie na 1,7 m). Po przesadzeniu regularnie aż do zimy podlewałam je. A teraz od 2-3 tygodni zauważyłam, że tak dziwnie brązowieją - dziwnie bo w środkowej część (tzn. nie od góry i nie od dołu). A najdziwniejsze jest to , że wszystkie brązowieją od wschodniej strony. Dodam , że nie jest to intensywny brąz. Co to może oznaczać, czy to jakaś choroba, czym pryskać?
Dziś dokupiłam bukszpanowe kulki i stożek w Obi, przy kasie mój M z poważną miną pyta kasjerki z kim załatwia się zakaz wstępu do tego sklepu, kasjerka pyta a to dlaczego zakaz, a mój M bo za chwilę w ogrodzie to same kulki będę miał, kasjerka o mało sie śmiechem nie zaksztusiła, kolejka za nami też się śmiała
Pola a ja dwa stożki w Obi we Wroclawiu kupiłam jak ktoś szuka to 1 szt zostawiłam I mój M co mu sie nie zdarza do tego zakupu mnie zachecał czyli wirus rownież na M sie rozprzestrzenia
Ciekawe kiedy sąsiedzi zaczną u mnie bukszpany sadzić ????