Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:36, 15 kwi 2012

Do góry
Wracam za godzinkę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:36, 15 kwi 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Marzenko, u Ciebie się dzieje sporo, nadążyć trudno.
Już niedługo skończysz ścianę i się trawą zajmiesz, dojdzie do siebie szybciej niż myślisz. My też mamy przy tarasie trochę trawę zdeptaną, bo był równany pod płytki które bedą kładzione lada chwila, a jak wiadomo nie idzie trawy przy takich pracach uchronić, ja tam wierzę że sobie szybko poradzi jak tylko słoneczko wyjdzie, chociaż wiem ze w niektórych miejscach czeka nas dosiewka.
Powiedz bambusy mocno oberwały?, bo czasem tylko delikatnie przemarzną listki i są w stanie odbić z łodygi następne, moje zimą tak zmarzły że niestety czekam aż odbiją z ziemi.
Listków nie wygrabiaj tych zeschniętych są dobrym źródłem krzemionki, ale to pewnie wiesz

Kasia dzisiaj w deszczu część liści się zregenrowała a część na zdjęciu. Poczekam cieprliwie i zobaczę co z nimi będzie. Nie dość, że mrozy to jeszcze straszne wiatry je wymęczyły
Czytałam, że nawet padlinę bambusom można podrzucać ale chyba w tym sezonie to magiczną siłą dolistnie będę zasilać ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:34, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????

zobacz tu, na linka nie wchodzę, bo nie dawno jadłem, a domyślam się co tam jest

Sebku dokłądnie ten wątek wczoraj przeczytałam. Do kwietnia jeszcze mogę nicienie zaszczepić a potem będę opryski robić. Dzięki za pomoc.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:33, 15 kwi 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:18, 15 kwi 2012

Do góry
Ania ASC no właśnie dlaczego się na cudzych błędach nie uczymy ???
Na razie was zostawiam o jadę do Obi meble obejrzeć zanim zamówie przez net ale potem wrócę i moźe przestanie padać to foty zrobie
Na początku jest chaos 11:16, 15 kwi 2012

Do góry
Linko wpadłam na chwilę do ale widzę , że mam sporo czytania do nadrobienia. Odezwę sie zatem wieczorem
Świeżutka na ogrodowisku jesteś a tu już w 50 stron!!!! A ja myślalam że z 5-10 mam do przeczytania
Ogród już piękny i dom bardzo zadbany, zatem jak czytałam porady Danusi tylko troche kolorów wprowadzisz. poczytam dokładnie i się odezwę.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:11, 15 kwi 2012

Do góry
Linka napisał(a)
Wiatm! Przebrnęłam przez cały wątek i spieszę się przywitać
Pięknie już masz , będę zaglądać.

Linka no to Cię kobieto podziwiam, bo my czasami takie rzeczy piszemy,że strach to po czasie czytać zapraszam częsciej. Biegne z rewizytą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:10, 15 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, znowu po jednym dniu nieobecności musiałam tyle stron nadrobić. Jak Ty kobieto to robisz? Pokazuj szybciutko zdjęcia grabów. Jestem strasznie ciekawa jak u Ciebie wyglądają.

Moniko ja uzależniona od ogrodowiska jestem. Dziecko odchowane i na dodatek dom sprząta, mąż gotuje to ja mam czas na ogród i ogrodowisko
A ty jesteś w zaawansowanej ciąży, jeden osesek wymagający opieki pod ręką, mąż który nie dogada sie po polsku z robotnikami i budowa w trakcie kończenia. Ale poczekaj jeszcze trochę I Ty będziesz miała więcej czasu trzymam za Ciebie kciuki bo dom zapowiada sie rewelacyjnie A jeszcze predyspozycje artystyczne i teściowie z zapleczem ogrodowym
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:07, 15 kwi 2012

Do góry
Jagna napisał(a)

I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????

No to teraz i ja wiem co mi podżera moje thuje!!!!!
Dość że osikane przez burki okoliczne ze do polowy czarne to jeszcze żółkną. A te larwy to ja widziałam u siebie ale nie sądziłam ze sa takie groźne. wyrzucałam je na łąkę.
U Justyny obok małe thuje też żółkną na potęgę. Możliwe że to ta sama przyczyna. A tu pada i nie ma jak sprawdzić.

Jagna w oprzednim domu wyżeraly mi notorycznie skalniak larwy a chrabąszcze wyżarły mi RH. Wiem, źe są bardzo grożne i żurawki przeżyję ale RH nowego wielkiego to nie. Zamówilam już przez net LAVAMAR bo o nim sporo czytałam.
Dziwiłam się, że wszystkim tak pięknie żurawki rosną a moje dosłownie zniknęly. Musiały byc w donicach ze szkółki, pech chce że kupiłam u nich laurowiśnie.....
Sprawdź w google czy masz opuchlaki czy pędraki, bo troszeczkę inaczeje wyglądają.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:03, 15 kwi 2012

Do góry
Jola i Kasia chyba dobrze, ze nadchodzi niedziela dla takich maniaczek ogrodowych a deszczyk dodatkowo będzie zbawienny dla roślinek.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:54, 15 kwi 2012

Do góry
Jagna a ja myślalam, źe ty spod WArszawy!!! A Ty prawie krajanka jesteś
Ostrzeszów przez kilka lat mijałam w poprzedniej firmie
Poszukaj na Allegro czegoś takiego. Jest leciutkie a bardzo wygodne. Mam w ogrodzie i sorawdza się szankomicie, nawet do przewożenia drewna do kominka
http://allegro.pl/taczka-ogrodowa-60-l-keter-easy-go-ogrod-dom-nowa-i2150764522.html
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:27, 15 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Tak naprawdę, to nie ma jeszcze tagiego efektu jaki byśmy chcieli. Marzyliśmy o dużo gęstszym i wyższym cisie, ale niestety przy tej ilości musielibyśmy wydać tylko na cisa 7 tys zł, więc postanowiliśmy poczekać i kupic mniejsze rośliny. Cieszymy sie z tego co mamy
Ale co tam, zrobimy co możemy w tym roku, a od następnego będziemy uzupełniać braki.

Zanim dzidziuś pójdzie do przedszkola. Ciy będą piękne i gęste nawet sie nie zorientujesz kiedy urosną
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:24, 15 kwi 2012

Do góry
Wrzosy i wrzśce w tym roku masowo ogrodowisku wymarzły.
Początki w Kruklandii 08:22, 15 kwi 2012

Do góry
Juzai ja tak samo, jak się urobię to zmrok następuje, nawet nie ma jak fotek zrobić.
A dzisiaj u nas pada....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:59, 15 kwi 2012

Do góry
Boćku a ja też pytam po ile te kule cisowe na nóżkach kupiłaś?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:56, 15 kwi 2012

Do góry
Boćlu dzięki takim poradom od razu mam dobry humor milo deszczowej pogody
Przynajmniej ze szlaufenm nie muszę dzisiaj latać
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 07:53, 15 kwi 2012

Do góry
Do Ciebie zawsze z przyjemnością zaglądam tylko dlaczego ogrodniczka nie daje się fotografować
Pobojowisko czas zmian 07:52, 15 kwi 2012

Do góry
Mira o tym pisałałam o wątku Poli
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1506-nowa-ogrodniczka-prosi-o-pomoc?page=55
Odsun stożki od kostki aby cokolwiek przed nimi posadzić i posadź szeroko aby cokowliek za nimi było potem widoczne.
Podaj w jakich odstępach je będziesz sadzić ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:49, 15 kwi 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Dziękuje Marzenko że spojrzałaś do mojego wątku bukszpany będą sadzone wzdłóż chodnika i podsypane żwirkiem chcę zagospodarować tą część gdzie jest niby skalniak taka góreczka dodam zdjęcia póżniej są na początku mojego wątku.Pozdrawiam

Dodaj a wszyscy chętnie pomogą
Ogród z perspektywą na przyszłość 00:18, 15 kwi 2012

Do góry
Moniko pięknie jest z takim lasem ciśów. A rabatka przy domu po obsadzeniu bukszpanami będzie witać gości niesamowitym efektem z
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies