Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

marzena 22:28, 14 kwi 2012

Marzena, Bogdzia ma rację, naprawdę czasem trudno wszystko zrobić od razu, to są też często sprawy niezależne od nas, zresztą sama wiesz...
po prostu bez nerwów, wszystko Ci się uda, jestem pewna
Madzenka 22:31, 14 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Nie martw się trawniczkiem, my teraz też przerabialiśmy ogróek, taczkami jeździliśmy. Potem zrobisz posywpanie dobrą ziemią i dosiewki, pójdzie woda i nawóz - zazieleni się i nie będzie śladu.

A pluskwice może wylezą jeszcze?

Hosty się tak nie dadzą od razu, wylezą na pewno

Danusiu ma taka nadzieję, że trwaniczek się zregeneruje. Mój M nie chciał go dzisiaj nakłuć i podsypać piaskiem, bo by go trochę rozlużnił ;( i tym mnie zdenerował. W przyszlym tygodniu ma padać i może by odżył. Ach ten mój M posadził 4 + 50 grabów i już zmęczony
Liczę, że pluskwice jak nazwa wskazuje nie dadzą się i w maju wyjdą ...
Madzenka 22:32, 14 kwi 2012

marzena napisał(a)
Marzena, Bogdzia ma rację, naprawdę czasem trudno wszystko zrobić od razu, to są też często sprawy niezależne od nas, zresztą sama wiesz...
po prostu bez nerwów, wszystko Ci się uda, jestem pewna

Marzenko masz 100 % racje ale jak ktoś che lezeć na leżaczku w weekend majowy to teraz musi pracować
Madzenka 22:34, 14 kwi 2012

I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????
Mala_Mi 22:36, 14 kwi 2012

Marzenko dasz radę...... ja też zajebutałam trawnik na maksa taczkami.... ... będzei dosiewka, aczkolwiek M twierdzi, ze raczej zasiewka na nowo.... trawa szybko rośnie Też za dużo rzeczy na raz........ ale co tam ..nie musi być wszytko na już...... byle rośłiny sie nei zmarnowały
Madzenka 22:40, 14 kwi 2012

asc napisał(a)
Marzenko dasz radę...... ja też zajebutałam trawnik na maksa taczkami.... ... będzei dosiewka, aczkolwiek M twierdzi, ze raczej zasiewka na nowo.... trawa szybko rośnie Też za dużo rzeczy na raz........ ale co tam ..nie musi być wszytko na już...... byle rośłiny sie nei zmarnowały

Dziekuję za pocieszenie. Doszłam do wniosku ze jestem głupia. Po co ja te rośliny jesienią sadziłam skoro planowalam tę ścianę na wiosnę !!!!!!
I po jakiego grzmota kalinę dawidia jesienią sadziłam. 8 szt wymarzło tak, że szkoda gadać. Liczę, że chociaż z korzeni odbije, bo cos na dnie zielonego zostało... Jezu ile ja kasy zmarnowalam....
anna_studio 22:44, 14 kwi 2012

Będzie dobrze, musi być...

Znam parę....... osób co lubią słowo konsekwencja
Pozdrawiam
ana_art 06:37, 15 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dziekuję za pocieszenie. Doszłam do wniosku ze jestem głupia. Po co ja te rośliny jesienią sadziłam skoro planowalam tę ścianę na wiosnę !!!!!!
I po jakiego grzmota kalinę dawidia jesienią sadziłam. 8 szt wymarzło tak, że szkoda gadać. Liczę, że chociaż z korzeni odbije, bo cos na dnie zielonego zostało... Jezu ile ja kasy zmarnowalam....

mogłabym napisać to samo, ale u siebie tego nie napiszę
mira68 07:02, 15 kwi 2012

Dziękuje Marzenko że spojrzałaś do mojego wątku bukszpany będą sadzone wzdłóż chodnika i podsypane żwirkiem chcę zagospodarować tą część gdzie jest niby skalniak taka góreczka dodam zdjęcia póżniej są na początku mojego wątku.Pozdrawiam
Madzenka 07:49, 15 kwi 2012

mira68 napisał(a)
Dziękuje Marzenko że spojrzałaś do mojego wątku bukszpany będą sadzone wzdłóż chodnika i podsypane żwirkiem chcę zagospodarować tą część gdzie jest niby skalniak taka góreczka dodam zdjęcia póżniej są na początku mojego wątku.Pozdrawiam

Dodaj a wszyscy chętnie pomogą