Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 11:11, 15 kwi 2012

Linka napisał(a)
Wiatm! Przebrnęłam przez cały wątek i spieszę się przywitać
Pięknie już masz , będę zaglądać.

Linka no to Cię kobieto podziwiam, bo my czasami takie rzeczy piszemy,że strach to po czasie czytać zapraszam częsciej. Biegne z rewizytą
Mala_Mi 11:13, 15 kwi 2012

ana_art napisał(a)

Marzenko dasz radę...... ja też zajebutałam trawnik na maksa taczkami.... ... będzei dosiewka, aczkolwiek M twierdzi, ze raczej zasiewka na nowo.... trawa szybko rośnie Też za dużo rzeczy na raz........ ale co tam ..nie musi być wszytko na już...... byle rośłiny sie nei zmarnowały

Dziekuję za pocieszenie. Doszłam do wniosku ze jestem głupia. Po co ja te rośliny jesienią sadziłam skoro planowalam tę ścianę na wiosnę !!!!!!
I po jakiego grzmota kalinę dawidia jesienią sadziłam. 8 szt wymarzło tak, że szkoda gadać. Liczę, że chociaż z korzeni odbije, bo cos na dnie zielonego zostało... Jezu ile ja kasy zmarnowalam....

mogłabym napisać to samo, ale u siebie tego nie napiszę

Uczymy się na błędach, bo najważniesze jest doświadczeni osobiste... wolałabym uczyć się na cudzych.......
A tak na ucho Ci szepnę, że ja chyba niczego się nie uczę, ciągle popełniam te same błędy
Ten tym tam po prostu ma ..... trzeba siebie polubić Ale jak chodzę i patrzę jak ma wszystko za gęsto to włosy dęba stają i w tych momentach siebie nienawidzę....
Mala_Mi 11:18, 15 kwi 2012

Bogdzia na opuchaki profilaktycznie opryskuje rh i ziemię FASTAC, 2 razy w odstepie tygodnia.... ale kiedy to już zapoomniałam......trzeba to u niej doczytac lub się zapytać
Madzenka 11:18, 15 kwi 2012

Ania ASC no właśnie dlaczego się na cudzych błędach nie uczymy ???
Na razie was zostawiam o jadę do Obi meble obejrzeć zanim zamówie przez net ale potem wrócę i moźe przestanie padać to foty zrobie
Kaisia 11:20, 15 kwi 2012

Marzenko, u Ciebie się dzieje sporo, nadążyć trudno.
Już niedługo skończysz ścianę i się trawą zajmiesz, dojdzie do siebie szybciej niż myślisz. My też mamy przy tarasie trochę trawę zdeptaną, bo był równany pod płytki które bedą kładzione lada chwila, a jak wiadomo nie idzie trawy przy takich pracach uchronić, ja tam wierzę że sobie szybko poradzi jak tylko słoneczko wyjdzie, chociaż wiem ze w niektórych miejscach czeka nas dosiewka.
Powiedz bambusy mocno oberwały?, bo czasem tylko delikatnie przemarzną listki i są w stanie odbić z łodygi następne, moje zimą tak zmarzły że niestety czekam aż odbiją z ziemi.
Listków nie wygrabiaj tych zeschniętych są dobrym źródłem krzemionki, ale to pewnie wiesz
Joanka 11:49, 15 kwi 2012

I gdzie graby?
kwiatholandii 12:57, 15 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, znowu po jednym dniu nieobecności musiałam tyle stron nadrobić. Jak Ty kobieto to robisz? Pokazuj szybciutko zdjęcia grabów. Jestem strasznie ciekawa jak u Ciebie wyglądają.

Moniko ja uzależniona od ogrodowiska jestem. Dziecko odchowane i na dodatek dom sprząta, mąż gotuje to ja mam czas na ogród i ogrodowisko
A ty jesteś w zaawansowanej ciąży, jeden osesek wymagający opieki pod ręką, mąż który nie dogada sie po polsku z robotnikami i budowa w trakcie kończenia. Ale poczekaj jeszcze trochę I Ty będziesz miała więcej czasu trzymam za Ciebie kciuki bo dom zapowiada sie rewelacyjnie A jeszcze predyspozycje artystyczne i teściowie z zapleczem ogrodowym

No to rzeczywiście masz naprawdę fajnie z tą sprzątającą córką i kucharzem w domu. To są uroki posiadania dzieci we wcześniejszym okresie życia . Za dwa lata jak już mali będą w miarę samodzielnie biegali to nadrobie prace w ogrodzie.
Milka 13:47, 15 kwi 2012

Witaj Marzenko
Ale się naczytałam!! jesteś zmęczona, to masz lekki kryzys, wrzuć trochę na luz, bo tyle rzeczy na raz robisz u ciebie jest pięknie, będzie jeszcze piękniej, trawnik się zregeneruje, hosty są wytrzymałe jak diabli, więc odbiją, a z innymi roślinami poczekaj, bo tak naprawdę nie ma jeszcze tego ciepła i roślinki pooli wybijają
Sebek 14:43, 15 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????

zobacz tu, na linka nie wchodzę, bo nie dawno jadłem, a domyślam się co tam jest
Madzenka 16:33, 15 kwi 2012

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet