Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

bociek 07:54, 15 kwi 2012

Hejka Marzenko, a co u Ciebie taka chandra. Trawnikiem sie nie przejmuj, odzyje i bedzie jeszcze ladniejszy - zaliczyl troche inne walowanie
Roslinki odbija, maja wielka wole zycia. A Ty po prostu odpocznij, narzucilas sobie za duze tempo chyba.
Dzisiaj zrob sobie relaksa, jakies klepanko niech M Ci zafunduje (mam na mysli masaz, a nie klapsy, zeby nie bylo, ze promuje przemoc w rodzinie)
Milej niedzieli
Madzenka 07:56, 15 kwi 2012

Boćlu dzięki takim poradom od razu mam dobry humor milo deszczowej pogody
Przynajmniej ze szlaufenm nie muszę dzisiaj latać
bociek 08:32, 15 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Boćlu dzięki takim poradom od razu mam dobry humor milo deszczowej pogody
Przynajmniej ze szlaufenm nie muszę dzisiaj latać

Ototototototo wlasnie
Pola 08:39, 15 kwi 2012

Popieram z tym odpoczywaniem naszym pleckom to się bardzo spodoba. U mnie obrzydliwa jesienna aura więc tylko zrobię spacerek po włościach
Jagna 08:40, 15 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????

No to teraz i ja wiem co mi podżera moje thuje!!!!!
Dość że osikane przez burki okoliczne ze do polowy czarne to jeszcze żółkną. A te larwy to ja widziałam u siebie ale nie sądziłam ze sa takie groźne. wyrzucałam je na łąkę.
U Justyny obok małe thuje też żółkną na potęgę. Możliwe że to ta sama przyczyna. A tu pada i nie ma jak sprawdzić.
kwiatholandii 09:28, 15 kwi 2012

Marzenko, znowu po jednym dniu nieobecności musiałam tyle stron nadrobić. Jak Ty kobieto to robisz? Pokazuj szybciutko zdjęcia grabów. Jestem strasznie ciekawa jak u Ciebie wyglądają.
Linka 09:50, 15 kwi 2012

Wiatm! Przebrnęłam przez cały wątek i spieszę się przywitać
Pięknie już masz , będę zaglądać.
Madzenka 11:03, 15 kwi 2012

Jola i Kasia chyba dobrze, ze nadchodzi niedziela dla takich maniaczek ogrodowych a deszczyk dodatkowo będzie zbawienny dla roślinek.
Madzenka 11:07, 15 kwi 2012

Jagna napisał(a)

I dzisiaj odkrylam dlaczego moje żurawki umarły...listki odchodza od ziemi tak jakby korzeni nie mialy. Dzisiaj sprawdziłam a pod nimi opuchlaki!!!!
http://www.moj-ogrodnik.pl/prace/Opuchlak-Otiorhynchus-w-naszym-gruncie-25-a/str0

Jak to cholerstwo zlikwidować?????

No to teraz i ja wiem co mi podżera moje thuje!!!!!
Dość że osikane przez burki okoliczne ze do polowy czarne to jeszcze żółkną. A te larwy to ja widziałam u siebie ale nie sądziłam ze sa takie groźne. wyrzucałam je na łąkę.
U Justyny obok małe thuje też żółkną na potęgę. Możliwe że to ta sama przyczyna. A tu pada i nie ma jak sprawdzić.

Jagna w oprzednim domu wyżeraly mi notorycznie skalniak larwy a chrabąszcze wyżarły mi RH. Wiem, źe są bardzo grożne i żurawki przeżyję ale RH nowego wielkiego to nie. Zamówilam już przez net LAVAMAR bo o nim sporo czytałam.
Dziwiłam się, że wszystkim tak pięknie żurawki rosną a moje dosłownie zniknęly. Musiały byc w donicach ze szkółki, pech chce że kupiłam u nich laurowiśnie.....
Sprawdź w google czy masz opuchlaki czy pędraki, bo troszeczkę inaczeje wyglądają.
Madzenka 11:10, 15 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, znowu po jednym dniu nieobecności musiałam tyle stron nadrobić. Jak Ty kobieto to robisz? Pokazuj szybciutko zdjęcia grabów. Jestem strasznie ciekawa jak u Ciebie wyglądają.

Moniko ja uzależniona od ogrodowiska jestem. Dziecko odchowane i na dodatek dom sprząta, mąż gotuje to ja mam czas na ogród i ogrodowisko
A ty jesteś w zaawansowanej ciąży, jeden osesek wymagający opieki pod ręką, mąż który nie dogada sie po polsku z robotnikami i budowa w trakcie kończenia. Ale poczekaj jeszcze trochę I Ty będziesz miała więcej czasu trzymam za Ciebie kciuki bo dom zapowiada sie rewelacyjnie A jeszcze predyspozycje artystyczne i teściowie z zapleczem ogrodowym