Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 13:19, 22 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja jedynaczka, ale podobno nie samolub

oj tam oj tam. Wiesz z reguły to jednak samoluby.
Ale dobrze,że nie wszyscy.moja koleżanka tez jest i jest super przyjacielem.
a ty widocznie też do tych drugich się zaliczasz

róża Elmshorn - praktycznie kwitnie cały czas ..Pierwszy sezon u mnie.I jestem z niej bardzo zadowolona

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 22 wrz 2015

Do góry
marzena napisał(a)
spacerek po Twoim ogrozdzie zaliczony bardzo piękne zakątki z roślinami, przygladałam sie rozplenicom, ja mam od niedawna dopiero - mizernie mi kwitną...
pozdrawiam miło

Marzenko dzięki
Rozplenice u mnie 3 lata, młode siewki też dopiero za 3 pokażą urodę, więc i u ciebie tak będzie
to 2012
tu z lupa trzeba patrzeć na rozplenice i miskanty
jałowce wyleciały stąd, miałam głupi pomysł, nie wiedziałam, że to tak bujnie

a to 2015
w kadr mi się nie mieści
Moja działka na Dębowym Lesie 13:09, 22 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Jestem z rewizytą, piękny ogród i widzę mnóstwo pracy wykonaliście
Nie muszę pisać, że to moje klimaty, drewniany domek, gratuluję

Witaj Michale!!
Dziękuję za tak miłe słowa

Moja działka na Dębowym Lesie 13:07, 22 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

ja jestem jedynaczką, dlatego jak byłam w pierwszej ciąży to ja już wiedziałam, że przynajmniej jeszcze jedno dziecko chcę mieć

a wróżka wywróżyła mi bliźniaki - parkę, prawie się sprawdziło, bo jedno mama z 28, a drugie z 29.04 - tylko cztery latka później

Dobrze,że zdecydowałaś sie na drugie dziecko.Rodzina inaczej wygląda i dzieci inaczej się wychowują jak jest więcej dzieci.Moi znajomi jedni mają 4 , drudzy 5.Tam jest suuper rodzinka zorganizowana ..A dzieci jakie,,umm miodzio,żadne samoluby,,
To moje nowe powojniki

Clematis Błękitny Anioł

I warszawska Nike
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:07, 22 wrz 2015

Do góry
Chyba jeszcze nie przyznawałam się tu za bardzo do jednej rabatki, długiej i wąskiej, umiejscowionej przed wejściem do domu. Jest tymczasowa, zrobiona, aby trochę uporządkować i pogrupować porozrzucane wszędzie rośliny. Na razie tak zostaje, póki nie znajdę lepszego pomysłu i nie pokończę miejsca, na który już mam jakiś tam plan.
Roślinki niech się tymczasem rozrastają, a robią to całkiem ładnie.
Z tej rabaty mam zdjęcia porównawcze.

Początek rabaty to koniec sierpnia 2014 r.
I zdjęcia z początku września 2015 r.

Mały ogródek... czas zacząć 13:01, 22 wrz 2015

Do góry
Ketka napisał(a)
Same oceńcie. W rzeczywistości jest ładniejsza, zdjęcie nie do końca oddają jej urodę

no ładna ładna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:58, 22 wrz 2015

Do góry
DOMINIKA!!
dzięki Dominiko powoli stworzę na tarasie fajne miejsce, wolno, ale do przodu

EDA
Edytko, nie maiła baba kłopotu, to się za malowanie wzięła....ale zdążyłam placek sliwkowy upiec wg przepisu Wilczycy, wyszedł extra, dziś już po nim sladu nie ma

tu się rozrosły miskany ML po przesadzeniu, hakone szaleje, azalie nieźle, wiosna będzie pachnąca
tylko ten trawnik, paskuda i kanty
Droga do spełnienia 12:55, 22 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
tyle się opisałam i net mi padł
oto rabata do poszerzenia - ponieważ na przeciw niej jest "fala" to tu tez chyba pasuje fala
o i tam myślę co tu posadzić po już mi się nie podoba
ta forsycję chyba wywalę na jej miejsce posadziłabym jakąś wyższą trawę? nad irysami się zastanawiam chociaż je lubię
chyba chciałabym tu jeszcze hortensję
a co krajem dać? konwalnik rośnie tak sobie a ta brązowa ledwo dycha

mam nadzieję że widać o co mi chodzi?

Forsycje wywal. Krotko jest ladna, a jak trzeba ciac to slabo kwitnie. Masz tam slonce czy cien?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 22 wrz 2015

Do góry
EEE_TAM
masz na myśli fotelik bujany, dzięki...nawet się pobujałam, towarzyszyło mi 6 kosów

MIRKA
mnie się podoba, nadal dalsze malowanie kamienia na elewacji, ale jak to zrobić, gdzie rośliny, dumam, chyba tylko gdzie widoczne zrobimy
wymiana desek będzie, dojdą wkoło trawy, tu przy patio, pod winogronami sadzę perovskie i hakone
a główna rewolucja pod murem południowym, aż się boję... musi być miękka, nasączona ziemia
no i wczoraj pół chodnika zlałam octem, chwasty giną tanie i nie szkodliwe, jak Randap

od ulicy cięłam żywopłot
kamień do malowania, na zdjęciu bielszy, ale to od ulicy i brudny, no i góra dech do szlifowania i malowania, rany ile tego

mój słup zarośnięty przez hortensję pnącą i berberysy
i mężowskie drzwi, od ulicy

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:48, 22 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hortensja dębolistna nabrała koloru.

Busz stipowy.

Tutaj na busz stipowy czekam i czekam, a je ledwo widać.

Jaką masz piękną hortensję, Ewcia Już gdzieś o niej czytałam, ale na żywo nie widziałam - czyt. u nas w szkółkach nie ma Czy ona kwitnie, bo nie widzę kwiatów? Ale ja z tych niedowidzących raczej...

Z moich doświadczeń stipowych wynika, ze ona najszybciej rośnie na stanowisku słonecznym. U mnie razem z lawendą na patelni, latem podlewana bardzo sporadycznie - wyrosła mocno.
A co to za miskanty w takiej obfitości u Ciebie kwitną?

I jeszcze rozchodnika pochwalę - śliczny ten biały kolor - synuś ma oko Po mamusi
Też upchnęłam stipę i rozchodnika w donicy, ale stipa przerosla go totalnie. Może dlatego, ze rozchodnik z wiosennego podziału, to mu troche trudno było.
Pozdrawiam...
Droga do spełnienia 12:47, 22 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

nie byłoby lepiej?

Dokladnie tak

Tysiąc radości i utrapień 12:46, 22 wrz 2015

Do góry

I jeszcze stadko takich pitaszków

Asia super ta fotka
Dołączam z gratkami choć spóźniona nieco

Droga do spełnienia 12:45, 22 wrz 2015

Do góry

nie byłoby lepiej?
Ogród z widokiem na jezioro 12:43, 22 wrz 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś, po niewielkim deszczu

Ładnie u ciebie z tym jeziorem nieopodal.......
A na tej pierwszej fotce to Leoś jest ?
o mój przy drugim tłoczeniu tez wystrzelił dłuuugasnymi gałęziami i ma kwiaty tylko na końcach tych długich gałezi, duzo kwiatów ale tylko na koncach.....nie podoba mi sie takie kwitnienie, w czerwcu wygladał ładniej cąły krzew równomiernie ukwiecony.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 22 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Rozchodniki bardzo lubię i ostatnio jak Wiesz wróciłam z nimi do domu- to tak przy okazji. Zaplanowałam je na tej nowej rabacie i NIE PASUJĄ

Zostały w taczce, podlałam i włączam myślenie- Gdzie je wsadzić. Kiedy ja się tego kupowania oczami pozbędę? Już myślałam, że mam ten okres za sobą... to był błąd. Muszę iść na jakiś odwyk

Widzę, że ogród odżywa już znowu busz się robi, zielono i kolorowo. Chęci do pracy od razu inne.

Zygmunt ich nie lubi, ja tak, bo mocne, ale muszą być ciekawie skomponowane. To jak nie pasują, coś wymyślisz
Ja już to mam za sobą, wiem dokładnie co chcę, gorzej, że z przesadzaniem, kopaniem się to wiąże, tego już nie lubię
muszę to ostatni raz zrobić, potem ewentualnie drobne zmiany, lekkie
odżywa, ale trawnik najwolniej, w niektórych miejscach do ziemi spaliło, trzeba siać trawę.
tytoń, nasiona, przezimował i teraz daje czad, a bratki na okrągło sobie kwitną
Moja działka na Dębowym Lesie 12:33, 22 wrz 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)
Ło matko! Ależ tu cudnie, kolorowo i kwieciście.
Zasypujesz nas kwiatami. Oczu nie można oderwać, takie piękne.
Dalie i tułacz przepiękne. U mnie już tylko nieśmiertelne turki (aksamitki) i ostróżka zostały. Dobrze, że u Ciebie można powzdychać za latem i urlopem.
Pozdrawiam

Ps. Aniu zobacz do skrzynki - wysłałam wiadomość do Ciebie

To efekt ciągłego dosadzania. kupowania i pracy.Lubię jak ciągle w ogrodzie jest coś kwitnącego
a aksamitki tez lubię, twardzielki.Od lat zbieram je.w tym roku muszę więcej, bo na 2 działki teraz poptzrba będzie obsadzeń aksamitkowych
Sorki zaraz zajrzę na pocztę

Carnaby

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 22 wrz 2015

Do góry
i dalej
Droga do spełnienia 12:28, 22 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
a może pójść po łuku od tej z hortką przez hostowisko>

Tak szczerze, to wlasnie tak mi sie najbardziej podoba. Ale to mi, a Tobie nie musi

Prawie - jak ogród 12:24, 22 wrz 2015

Do góry
Trochę dzisiejszych migawek...

Niezawodne anabelki... Nie dość, ze zakwitły pierwsze, to nadal mają ładny kolor. Myślę, ze to kwestia nasłonecznienia - słońce tylko do południa, więc nie były narażone na przypalenie.

Tę rabatę widać podczas wchodzenia do domu, więc tym bardziej mnie cieszy, ze hortensje nadal się ładnie prezentują

Gracki ładnie nabrały masy...

I stipa w promieniach zachodzącego słońca...

W doniczce ostało sie tylko vertigo, ale dolne liście obsychają... Pewnie ma zbyt sucho, ale korzenie tak mocno wysunęły roślinę do góry, ze cała woda spływa... I jak mam ją dobrze podlać?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:23, 22 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Bluszczyk w donicach juz?

Gosiu, taki big plan zrobiłam, że nie wyrobiłam się
tylko w jednej donicy jest, ale przemalowanych i pozostałe też, malowałam specjalną farbą, myślę, że dobrze będzie się trzymać, no bo nie mogę bez końca nowe donice kupować, żal mi na to kasy
zacznę od bluszczykowej

ciekawa jestem czy wam tez się podoba, jak mnie

proszę, jak profesjonalnie, podkładki i folia na rośliny
były czerwone i gliniane, a ujednolicone do białych i takich melanż biało-szare, teraz rośliny grają 1 skrzypce, ale muszę jakiś wyrazisty akcent dać, może wrzosy wcisnę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies