Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 19:19, 05 paź 2015

bozga napisał(a)
Fajnie się ogląda Twoje fotki, nietuzinkowe ujęcia

Dziękuję, marzę aby kiedyś zdjęcie krajobrazowe z mojego ogrodu wstawić jak to u Ciebie ma miejsce buziak
ryska 19:27, 05 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piesiul śliczny, a korzenia zazdraszczam

Dzięki a korzeń mój Mąż honkerem z lasu mojej Siostry wyciągał. Ale ja go wybrałam
anabuko1 20:50, 06 paź 2015

Te trawki wokół tarasu wyglądają przepięknie
barbara_kraj... 23:59, 06 paź 2015

ryska napisał(a)

Ale fajny pięknoróg.
Fotki jak zawsze nie tylko urocze, ale interesujące.
ryska 20:36, 07 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
Te trawki wokół tarasu wyglądają przepięknie

Lubię trawki od dawna, zaczynałam od mozgi trzcinowatej za bardzo ekspansywnej jak dla mojej małej powierzchni Pozdrawiam

ryska 20:59, 07 paź 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Ale fajny pięknoróg.
Fotki jak zawsze nie tylko urocze, ale interesujące.

Basieńko, jesteś, dla Ciebie specjalnie reportaż z kwitnienia skrętnika
11 czerwiec- początek kwitnienia

i dziś 07 październik. Kwitnie bez przerwy, super roślinka i też interesująca

ryska 20:58, 08 paź 2015

Ku pamięci
Ponieważ ma być w nocy mróz to moje agawy, datury, heliotropy, begonie, sandevilla wylądowały w piwnicy. Mąż kupił wózeczek młynarza i bez problemu odbył się transport.
Oberwaliśmy też dziś wszystkie pomidorki koktajlowe. Poszły pod stół do pudełek i liczę, że dojrzeją, bo nie lubię sałatek z zielonych pomidorów.
Zrobiłam bukiecik do domu z heliotropów i nagietków- bardzo energetyczne połączenie.
Kupiliśmy dwie jagody kamczackie do towarzystwa tej, którą już posiadamy. Miała zawsze dużo kwiatów ale zanim dojrzały to opadły, bo pewnie nie było zapylacza. Mam nadzieję, że teraz to się zmieni.
I tak czas leci a zatoki nie odpuszczają- jutro znów do lekarza.
Taki trochę nieuczesany ten bukiecik
barbara_kraj... 00:59, 09 paź 2015

Renatko, skrętnikowa sesja zadowoliła mnie w zupełności. Kwiaty są, liście zdrowe - widać troskliwą rękę.
A co z listkami - ukorzeniły się już?
Iwk4 07:13, 09 paź 2015

Reniu, zapobiegawczo podziałałaś. U nas rano -3 stopnie było.
margaretka3 08:23, 09 paź 2015

ryska napisał(a)
Ku pamięci
Ponieważ ma być w nocy mróz to moje agawy, datury, heliotropy, begonie, sandevilla wylądowały w piwnicy. Mąż kupił wózeczek młynarza i bez problemu odbył się transport.
Oberwaliśmy też dziś wszystkie pomidorki koktajlowe. Poszły pod stół do pudełek i liczę, że dojrzeją, bo nie lubię sałatek z zielonych pomidorów.
Zrobiłam bukiecik do domu z heliotropów i nagietków- bardzo energetyczne połączenie.
Kupiliśmy dwie jagody kamczackie do towarzystwa tej, którą już posiadamy. Miała zawsze dużo kwiatów ale zanim dojrzały to opadły, bo pewnie nie było zapylacza. Mam nadzieję, że teraz to się zmieni.
I tak czas leci a zatoki nie odpuszczają- jutro znów do lekarza.
Taki trochę nieuczesany ten bukiecik

Jak ja nie lubię tego momentu, gdy zbliża się przymrozek - zawsze za wcześnie! Ja mam sporo odmian pelargonii, które przechowuję, i wiele innych kwiatów, które trzeba wnieść do domu na zimę. I pracy z tym sporo i smutno, gdy znikają kwiaty z otoczenia domu.
Dziś jeszcze u nas na plusie 3 stopnie, na tę noc zapowiadają przymrozek, więc dziś wieczór będę mieć pracowity. Reniu, w jakim kolorze masz sundavillę? Też zimujesz ją w poiwnicy czy w pokoju?
Zatok współczuję