Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Flower1 07:56, 07 paź 2015

Aniu pieknie u Ciebie , zdjecia jak do katalogu .Dużo masz jeszcze kwiatkow u nas juz dzis wyraznie chłodniej .Tez mi zawsze szkoda wiosny ,lata..tak krotko u nas trwa sezon ogrodowy .Zaraz jesień ,dzisiaj w koncu chce wsadzic cebulowe ,oby do wiosny
anabuko1 08:34, 07 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Przepiękne zdjęcia hibiskusy bagienne cudne w przyszłym roku muszę zakupić. Hryzantenki też śliczne

Bagienne hibiskusy sa piękne,Na zimę możne je okopczykować, lub czymś okryć.
Chryzantemy nie dość,że ładne, dużo kloru nowsza do ogrodu, jak inne roślinki już przekwitają.I mało jest żywych kolorów w ogrodzie.
Ta różowa chryzantemka a nie dość,że ładna to kwitnie od początku września.Kupiłam ja od pani na ryneczku .kawałek kopanej .sadzonki. Suuper jest.

moje marcinki

niezła stołówka owadzia

anabuko1 08:43, 07 paź 2015

Flower1 napisał(a)
Aniu pieknie u Ciebie , zdjecia jak do katalogu .Dużo masz jeszcze kwiatkow u nas juz dzis wyraznie chłodniej .Tez mi zawsze szkoda wiosny ,lata..tak krotko u nas trwa sezon ogrodowy .Zaraz jesień ,dzisiaj w koncu chce wsadzic cebulowe ,oby do wiosny

Madziu, ja ze 3 lata temu nie miałam nic (oprócz marcinków ) kwitnącego na jesieni. w ogrodzie. Zaczęłam kupować hortensje, chryzantemki , nawet więcej róż, i niezawodne aksamitki - tez je lubię.
To prawda,że ten sezon ogrodu mógłby być dłuższy o dwa miesiące,zima za długa.
ale mamy jak mamy

anabuko1 08:47, 07 paź 2015

Każdy, kto ma ogród i kocha roślinki to pracuje, modernizuje, udoskonala, sadzi, przesadza, i tak kształtuje swój zielony azyl, na taki jaki lubię.Pracy sama wiesz,że w ogrodzie jest sporo.
Teraz nie długo po-odpoczywamy, może to i bobrze,ze taki czas, przychodzi,,ale jeszcze wykopywanie,,, sprzątanie do zimy ogrodów .a potem święta- Zaduszki. .I październik zleci.
I aby do świąt Bożego Narodzenia.Mikołaj zima. Gwiazdka, potrawy,wypieki, choinka zabieganie,prezenty,,,.Czas Pędzi.
A po nowym roku, nowe marzenia ogrodowe, nowe plany, o nowych wysiewach i sadzonkach juz się myśli.
W międzyczasie wszystkie rodzinne rzeczy, praca, i gdzie tu czas na leniuchowanie??
Ale na dobra książkę i film to musi się w tym czasie jesienno- zimowym znaleźć,Bo jak nie , to kiedy.
Potem znowu wiosna, i czasu jeszcze mniej.
Oj jakaś melancholia mnie bierze czy co

Ja nie miałam jeszcze przymrozków.A dużo roślinek nawet po tych upałach odżyło.
Szkoda będzie jak mróz to zetnie...
Ja lubię tak bardzo kolorki,,,a potem tylko zieleń i szarości
No tak, sory taki mamy klimat .

malgocha1960 09:10, 07 paź 2015

Aniu,u ciebie hortensje są piekne dorodne.Coś ze swoimi robię chyba nie tak,ale ja staram się ich nie przenawozić,żeby po zakupie doszły do swojego stanu,a na to potrzeba co najmniej 3 lat.Najbardziej jestem zadowolona ze swojej limelight,ale ona ma jakieś 5 lat juz.
Malgosik 09:13, 07 paź 2015

jak zdrówko?
owadów masz co niemiara
malgorzata_s... 19:07, 07 paź 2015

Aniu wpadam z rewizytą Obejrzałam wizytówkę i widzę że kochasz kolory tak jak ja
Podziwiam cudowną kolekcję host, bosssskie są Cóż rzec więcej, piękny masz ogród i tyle
Jana 19:11, 07 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

Bagienne hibiskusy sa piękne,Na zimę możne je okopczykować, lub czymś okryć.
Chryzantemy nie dość,że ładne, dużo kloru nowsza do ogrodu, jak inne roślinki już przekwitają.I mało jest żywych kolorów w ogrodzie.
Ta różowa chryzantemka a nie dość,że ładna to kwitnie od początku września.Kupiłam ja od pani na ryneczku .kawałek kopanej .sadzonki. Suuper jest.

moje marcinki

niezła stołówka owadzia

faktycznie niezła u Ciebie stołówka
anabuko1 20:26, 07 paź 2015

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,u ciebie hortensje są piekne dorodne.Coś ze swoimi robię chyba nie tak,ale ja staram się ich nie przenawozić,żeby po zakupie doszły do swojego stanu,a na to potrzeba co najmniej 3 lat.Najbardziej jestem zadowolona ze swojej limelight,ale ona ma jakieś 5 lat juz.

Ja kochałam się w horkach 3 lata temu i co roku jakąś dokupuję.
Małgosiu,Ja tylko 2 razy daję nawóz hortkom na wiosnę i około maja- czerwca i tyle.
Moja hortensja limelight jest u mnie drudi rok,Ale była kupiona ciut większa.ładnie rozkrzewiona,I chyba to najważniejsze.aby była robrze rozkrzewiona.W tym roku ja sporo przycięłam i taki ładny, duży krzaczorek zbudowała.Razem z nią kupowałam magical fire.ale dużo mniejszą, tańsza..I ta dalej jest mniejsza.Może dopiero na drugi rok będzie ładniejsza.

Dominika11 20:33, 07 paź 2015

a hortki podyspujesz nawozem specjalnie dla nich czy jakimś uniwersalnym ???