Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:56, 09 paź 2015

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:55, 09 paź 2015

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:54, 09 paź 2015

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:53, 09 paź 2015

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:52, 09 paź 2015

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:52, 09 paź 2015

Do góry
Obiecane zdjęcia.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:42, 09 paź 2015

Do góry

to są posadzone tylko 3 wrzosy zeszłej jesieni, a jak się rozrosły

u mnie padają a u ciebie super rosną, wielkie
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:25, 09 paź 2015

Do góry

Typografia ogrodu 16:19, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dla Bety
[

gdzie nabyłas takie piękne serwetki?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:15, 09 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Życia Ci braknie na przeczytanie...
I wątek 1009
II wątek 3302
II wątek 664

I jeszcze były spotkania
I spotkanie 85 stron https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie-sierpien-2012
II spotkanie 33 strony..

Razem ponad 5000 Ale kiedy jak bęe mieć czas t osobie poczytam co za bzdety wypisywałam
Taka historia ogrodu

Nie marudź, to własnie fajnie że taki całkiem spory "ogrodowy pamietnik" powstał i że go masz w zasiegu ręki, ja z przyjemnoscia zaglądam do wpisów u siebie sprzed 3 lat, nie tylko w ogrodowych kwestiach bo czasem jakieś "nieogrodowe" informacje wstawiałam o ktorych juz bym nie pamietała...a i sam ogród zmienia sie nie do poznania z roku na rok ........
Obejrzałam twoje i ogrodowe i nieogrodowe fotki, fajne te twoje maluchy...
Ogród - to wiadomo cudny jest, o każdej porze roku a terz tym bardziej, te trawy, te kolory....
Pozdrawiam Aniu!
Typografia ogrodu 16:09, 09 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

Dałabym głowę, że widziałam taki dom, jak Twój w okolicach TG

Typografia ogrodu 16:04, 09 paź 2015

Do góry
Dla Bety banalnie proste dekoracje z białego lukru. u mnie będą służyły do ozdoby świątecznych nakryć stołu i dekoracji prezentów. Proste bo nie wymagaja barwników. odciskać w nich można wszystko, koronki, rośliny co tylko wyobraźnia podpowie.

Typografia ogrodu 16:00, 09 paź 2015

Do góry
Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

Na Łowieckiej 15:54, 09 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)
Jak już wyszłam z aparatem to pokaże stan obecny
(Ale mi się długo zdjęcia wgrywają)

Cudnie..........teraz te burgundy, rudości i brązy jeszcze bardziej podkreślają zgaszony kolor starej cegły z twoich "ceglaków"......cudnie
Problemy z tujami 15:40, 09 paź 2015

Do góry
Ja moim wyciągnęlam szmatę, nawoziłam i chyba za bardzo wczułam sie w podlewanie, bo też zżółkły, chyba jakis grzyb, już oczyściłam, spryskałam i mam nadzieję ze przeżyją. Obejrzyjcie zdjecia, czy sie mylę, czy dobrą diagnozę wystawiłam. Wcześniej rosły bardzo blisko hortensje i mało swiatła tam dochodzieło, moze to było przeyczyną.

Towarzystwo dla róż 15:37, 09 paź 2015

Do góry
Serdecznie dziękuję za zainteresowanie moim pytaniem i odpowiedź. Nie spodziewałam się, że akurat Ty znajdziesz czas, żeby zająć się tym moim "nieszczęściem"

Mamy działkę na stoku w drugim rzędzie i cały czas czekamy aż ktoś przed nami coś skończy, żeby spływające błocko przestało nam niszczyć wjazd na posesję a tu jeszcze na dodatek sąsiad zamiast coś sensownego robić z działką po przodkach to z roku na rok coraz bardziej ją zabałagania
15-ście to mi tam ich na pewno nie wejdzie - co prawda z tym metrem to nie do końca prawda, bo to będzie poszerzenie istn. rabaty (czerwona linia) ale istniejąca jest niżej niż podjazd i obwiedziona minipalisadą (pochylenie działki było naprawdę duże koło 12-15%) Na niebiesko zaznaczyłam planowane róże, te dwie na granatowo mają być rhapsody in blue puszczone na obudowę śmietników, na czarno to co jest, szary jest orzech sąsiada . Brama jest przesuwna. Za słupkiem przy bramie jest słup energetyczny - posadziłam bluszcz ale jeszcze jest mały. Pod klonem jesionolistnym mam minikolekcję żurawek (7 odmian i 3 odmiany host) Przed rozplenice posadziłam poparzone hosty z innego miejsca (to poza dolną częścią działki najdłużej zacieniona moja rabata - orzech)

Chyba, że zrobić tam coś całkiem innego? Jak się lepiej przyjrzałam tej mojej nieudolnej wizualizacji to kolorystyka jednej strony wjazdy z drugą stroną chyba nie bardzo pasuje?
Najpóźniej na wiosnę muszę coś zacząć robić z tym widokiem, bo jest dla mnie zbyt ciśnieniotwórczy a i szmaragdy chyba nie zdążą urosnąć...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:35, 09 paź 2015

Do góry

te limki robią mega wrażenie czekam kiedy u mnie tak będzie
"W kolorze blue" 15:33, 09 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Absolutnie piękny jesienny dereń

a to na pewno dereń?? Czy może grab z przyklejonymi liśćmi?

Te hortensje to jak sztuczne wyszły!

No dobra...absolutnie piękny ten dereń
Ogród na glinie 15:32, 09 paź 2015

Do góry
cała prawda o moim trawniku
nie cytować, bo potem usunę to zdjęcie
zachowam do metamorfozy
już teraz będziecie wiedzieć czemu jest do zaorania

podłoże byle jakie, zbite i wieloletnie chwasty
wiosną jeszcze jakoś wyglądał
nie był podlewany latem

trawa to jednak najważniejsza roślina w ogrodzie, bez niej żadna rabata się nie zaprezentuje dobrze

liczę, że wiosną uda się założyć normalny trawnik z nawadnianiem, oświetleniem ogrodu i linią kroplującą na rabatach

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:28, 09 paź 2015

Do góry
historia pewnej znajomości z różą o imieniu Hokus Pokus (pierwszy kwiat miała w cętki)

2.10

4.10

9.10

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies