Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:46, 09 paź 2015

Lecę sadzić bo przyszła paczka z ambrowcem i brzozami purpurowymi od Reni. Foty będą , ale nie wiem kiedy bo muszę najpierw zapodać te co już są , żeby mi znowu mixu nie zrobiło, a jeszcze trochę ich zostało tak , że upraszam cierpliwie poczekać
sylwia_slomc... 15:48, 09 paź 2015

No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
Katkak 16:22, 09 paź 2015

Sylwuś gdzie masz ambrowca? Ja mam ochotę wielką na odmianę Slender (wąskokolumnowy), ale z zakupem do wiosny zaczekam, bo boję się, że przymrozki mogłyby mu zaszkodzić. A jak posadzę wiosną to do zimy ładnie się ukorzeni . Kwiatów jeszcze u Ciebie od groma . Pozdrawiam.
Milka 16:42, 09 paź 2015

to są posadzone tylko 3 wrzosy zeszłej jesieni, a jak się rozrosły

u mnie padają a u ciebie super rosną, wielkie
Dominika11 17:28, 09 paź 2015

Milka napisał(a)

a czemu padają ???
Jana 18:44, 09 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
jestem ciekawa tego ambrowca
sylwia_slomc... 19:05, 09 paź 2015

Katkak napisał(a)
Sylwuś gdzie masz ambrowca? Ja mam ochotę wielką na odmianę Slender (wąskokolumnowy), ale z zakupem do wiosny zaczekam, bo boję się, że przymrozki mogłyby mu zaszkodzić. A jak posadzę wiosną to do zimy ładnie się ukorzeni . Kwiatów jeszcze u Ciebie od groma . Pozdrawiam.

Ambrowiec ulokowany za rokitnikiem w stronę granicy zachodniej, czyli przy samym płotku jak się łąka kwietna zaczyna tam go moja granica i sąsiednia jeszcze wyższa od zachodnich wiatrów osłoni, bo pierwotnie miał być nad wrzosowiskiem , ale tam by go wywiewało dokumentnie i mógłby tego nie przetrwać, a pod granica cieplej będzie miał
sylwia_slomc... 19:09, 09 paź 2015

Milka napisał(a)

No właśnie Irenko zobaczymy jak będą wyglądały po dwóch latach bo po roku super, a po dwóch w przydomowym już nie tak bardzo niestety, więc okaże się za rok. Wrzośce kupione na wrzosowisko teraz jesienią padły od razu nie wiem kompletnie dlaczego bo mam gdzie indziej kupowane wiosną i maja się świetnie, więc chyba na wiosnę zrobię drugie podejście do nich
07_Rene 19:10, 09 paź 2015

Sylwia, wiesz że to odmiana kolumna sendler. Wyślę Ci dokładnie potem teraz tylko z tel zerkam; )
sylwia_slomc... 19:11, 09 paź 2015

Jana napisał(a)
jestem ciekawa tego ambrowca

Śliczny prawie do pasa mi sięga po posadzeniu, od dołu się już przebarwia

Fotki innym razem najpierw muszę zapodać te co mam wgrane w kompa bo potem mi aparat robi mixy