Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 16:00, 09 paź 2015

Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

nawigatorka 16:04, 09 paź 2015

Dla Bety banalnie proste dekoracje z białego lukru. u mnie będą służyły do ozdoby świątecznych nakryć stołu i dekoracji prezentów. Proste bo nie wymagaja barwników. odciskać w nich można wszystko, koronki, rośliny co tylko wyobraźnia podpowie.

Enya73 16:09, 09 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Najmłodsza moja rabata w miejscu dawnego warzywnika. nie miała powstać w tym roku a się udało - jeszcze jej nie pokazywałam, a dziś doszły na nia ostatnie rośliny - cisy fastigiata. To juz trzecia odsłona rozchodnikowo-rozplenicowej u mnie. w placach posadzone trzcinniki FC w dwóch rzędach na mijankę. rosna też tam czosnki Krzysztofa. Jesli ktos przybył od Ensaty w goglach to niech nie zdejmuje tylko podkręci powiększanie

Kiedyś, może za rok, przed domkiem powstanie żwirowo-płytowy plac i podjazd do domku. musiumy pogoidzić tu względy estatyczne i uzytkowe - nawierzchnie musza znieść sporadyczne wizyty traktora

Dałabym głowę, że widziałam taki dom, jak Twój w okolicach TG

nawigatorka 16:13, 09 paź 2015

Enya73 napisał(a)

Dałabym głowę, że widziałam taki dom, jak Twój w okolicach TG

wszystko możliwe. to ostatnio popularna pracownia. ale to nie był mój
Mathildis 16:14, 09 paź 2015

Świetnie tą gruszę poprowadziłaś, powodzenia w nacinaniu. Aha i mam nadzieję, że żadnych jałowców w pobliżu gruszy nie przewidujesz
Nowa kompozycja w donicy jest naprawdę elegancka, chyba bardziej uporządkowana jest teraz...
malkul 16:19, 09 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Dla Bety
[

gdzie nabyłas takie piękne serwetki?
malkul 16:20, 09 paź 2015

Asia- przewidujesz kiedyś założenie trawnika?

rabaty będa kancikowane czy jakies obrzeże?
Enya73 17:42, 09 paź 2015

No szkoda wielka, że jednak nie jesteś moją sąsiadką.
Jadwiszka 17:43, 09 paź 2015

Możesz napisać jak zostały wykonane te donico-murki betonowe? czeka mnie niwelowanie terenu wokół domu- mam dość duze spadki i chciała bym zrobić trochę takich donic - tylko nie wiem jak się do tego zabrać. w jaki sposób są zabezpieczone przed przemarzaniem, rozwaleniem od mrozów? Czy w środku masz styrodur i folię kubełkową? Jak z wykończeniem wierzchu?z jakiego materiału są wykonane?
Stylistyka do mu u mnie podobna - chyba ta sama dachówka nawet
Będę wdzięczna za odpowiedź
malkul 19:11, 09 paź 2015

gapię się wciąż na serwety