Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 08:47, 07 paź 2015

Do góry
Każdy, kto ma ogród i kocha roślinki to pracuje, modernizuje, udoskonala, sadzi, przesadza, i tak kształtuje swój zielony azyl, na taki jaki lubię.Pracy sama wiesz,że w ogrodzie jest sporo.
Teraz nie długo po-odpoczywamy, może to i bobrze,ze taki czas, przychodzi,,ale jeszcze wykopywanie,,, sprzątanie do zimy ogrodów .a potem święta- Zaduszki. .I październik zleci.
I aby do świąt Bożego Narodzenia.Mikołaj zima. Gwiazdka, potrawy,wypieki, choinka zabieganie,prezenty,,,.Czas Pędzi.
A po nowym roku, nowe marzenia ogrodowe, nowe plany, o nowych wysiewach i sadzonkach juz się myśli.
W międzyczasie wszystkie rodzinne rzeczy, praca, i gdzie tu czas na leniuchowanie??
Ale na dobra książkę i film to musi się w tym czasie jesienno- zimowym znaleźć,Bo jak nie , to kiedy.
Potem znowu wiosna, i czasu jeszcze mniej.
Oj jakaś melancholia mnie bierze czy co

Ja nie miałam jeszcze przymrozków.A dużo roślinek nawet po tych upałach odżyło.
Szkoda będzie jak mróz to zetnie...
Ja lubię tak bardzo kolorki,,,a potem tylko zieleń i szarości
No tak, sory taki mamy klimat .

Typografia ogrodu 08:44, 07 paź 2015

Do góry
Sto lat!!!
Przepięknego ogrodu, związanego betonu, wiatru w żagle i uroczej pogody podczas szybowania, a zwłaszcza uśmiechu na codzien
Moja działka na Dębowym Lesie 08:43, 07 paź 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Aniu pieknie u Ciebie , zdjecia jak do katalogu .Dużo masz jeszcze kwiatkow u nas juz dzis wyraznie chłodniej .Tez mi zawsze szkoda wiosny ,lata..tak krotko u nas trwa sezon ogrodowy .Zaraz jesień ,dzisiaj w koncu chce wsadzic cebulowe ,oby do wiosny

Madziu, ja ze 3 lata temu nie miałam nic (oprócz marcinków ) kwitnącego na jesieni. w ogrodzie. Zaczęłam kupować hortensje, chryzantemki , nawet więcej róż, i niezawodne aksamitki - tez je lubię.
To prawda,że ten sezon ogrodu mógłby być dłuższy o dwa miesiące,zima za długa.
ale mamy jak mamy

Moja działka na Dębowym Lesie 08:34, 07 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Przepiękne zdjęcia hibiskusy bagienne cudne w przyszłym roku muszę zakupić. Hryzantenki też śliczne

Bagienne hibiskusy sa piękne,Na zimę możne je okopczykować, lub czymś okryć.
Chryzantemy nie dość,że ładne, dużo kloru nowsza do ogrodu, jak inne roślinki już przekwitają.I mało jest żywych kolorów w ogrodzie.
Ta różowa chryzantemka a nie dość,że ładna to kwitnie od początku września.Kupiłam ja od pani na ryneczku .kawałek kopanej .sadzonki. Suuper jest.

moje marcinki

niezła stołówka owadzia

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:27, 07 paź 2015

Do góry

takie chiejstwo - zakupiłam i jakie zdziwko - nic takiego nie wyrosło -tylko zdjęcie na opakowaniu ładne było, buuuu
a wykopywania i przechowywania jest sporo przy tym

Aniu u ciebie co roku są takie ładne? u mnie w zeszłym roku były boskie
w tym roku kiepsko, zauważyłam że wpływ ma też na to miejsce wsadzenia
tegoroczne naszadzenie było piękne tylko tam gdzie kłącze było w cieniu a łodygi w słóńcu,
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:25, 07 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Reniu, nie ma to jak dobrze się wyspać... Już lepiej. Właśnie mnie z rana taka myśl naszła, że Ty jednak za małe rabatki robisz. Popatrz na tę przestrzeń, boję się, czy chaos się nie zrobi, jak narobisz dużo małych rabatek. Brzozową i hortensjową to ja bym połączyła W kształcie nerki, jak pisze Toszka. Trawy też bym nie dosiewała, mniej roboty ze zrywaniem darni, bo ziemia prawie gotowa Różankę bym powiększyła od razu.

Jeszcze o piwoniach, u Ciebie miały brzydkie liście? Może masz jeszcze nie rozrośnięte i nie tworzą ładnej kępy... Bo z tego co wiem, to zaleca się właśnie w piwoniach sadzić np. tulipany, bo to piwonie zakrywają zasychające liście tulipanów. Moich piwoni ani razu nie podlałam w tym roku, liście nie były mega zielone, ale spokojnie dały radę. Kondziu też ma piwonie w przdomowym w dużej masie i nie ukrywa ich wśród innych większych bylin.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 07:54, 07 paź 2015

Do góry
W roli głównej :
Claire Marshall

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:19, 07 paź 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:19, 07 paź 2015

Do góry
Mam tam 3 trawki - rok temu zrobiłam z jednej, jeszcze są cieniutkie, ale już widzę że ładnie się będą przebarwiały na jesieni

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 07 paź 2015

Do góry
Za leosiem sadziec (dzięki Łukasz , myślałam że będzie miał bardziej bordowe liście

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:17, 07 paź 2015

Do góry
Wczoraj plewiłam tysiące małych mleczyków koło bramy i rozsadziłam frosted, dojda jeszcze 2 rozchodniki - zamawiałam przez net mam nadzieję że dobrałam do tego co mam

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 06:58, 07 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Byłam w szkółce po drzewa dla Sylwi Postanowiłam nadszarpnąć lekko budżet domowy (bo jesień jest tylko raz w roku) i kupić też kilka rzeczy dla siebie.

Po dwóch godzinach oglądania, sprawdzania odmian w internecie, tak sie skończyło....

Gosiu-Margaretko.... Pakowałam sie prawie jak ta Pani, którą widziałyśmy w piątek Udało się upchnąć, że nic nie wystawało z bagażnika....

Kupiłam
Magnolie parasolowatą
Brzozę brodawkowatą purpurea
Brzozę bradowkowatą "Golden Obelisk"
Grujecznik japoński (bezodmianowy)
Jeszcze jednego Ambrowca amerykańskiego - okazało się, że to odmiana 'Slender Silhouette'
Miłorząb dwuklapowy "Tubifolia"

A mąż wybrał sobie ognika szkarłatnego...

Fajne zakupy, ciesze sie, ze magnolie wybrałaś, mam 3 z ognikiem ciut klopotu, strasznie kluje, ale w cieple zimy jest zimozielony i zdobi koloram i kwitnie i koraliki, o ile nie tniesz. Ciekawa jestem, gdzie go posadzisz i jak bedzie prowadzony, w luznej formie najpiekniejszy jest, a miejsca u ciebie nie brak. Podobnie, jak Anda, doradzam powiekszenie rabaty, a nie dosiewke trawy.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:32, 07 paź 2015

Do góry
Moje astry, posadzone rok temu po "kątach" przy siatce, miałam zobaczyć jak duże urosną i jakie maja dokładnie kolory i będę dumać co z nimi robić, ale to już chyba za rok, nie dam rady czasowo i fizycznie ich przesadzać i dzielić .

Jednego takiego ciemnego fioletu nie obfociłam

trzeba je gdzieś wyeksponować, bo to ostatnie jesienne kwiatuchy - powinny być widoczne

Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:29, 07 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Podcinamy go... inaczej nie byłoby przejścia..

To grujecznik. Kilka świezych ujec zachwyca, a maluch w garnku...foto nr 1
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:22, 07 paź 2015

Do góry
Kilka takich tam

O....! 06:08, 07 paź 2015

Do góry
mira napisał(a)
idziemy dalej a w tle trawy super do szabrowania jak się okazało

Obejrzalam rekacje ze spotkania, przede wszystkim fajnie was widziec.
Ogrod stale mnie zachwyca, jest przemyslany i pieknie skomponowany, ta przestrzen i widoki zapieraja dech. Ponadto Marzenko, dzieki Mirze, wiemy ile Ty dobra produkujesz i wysiewasz, zielone rece masz, bo wszystko zdrowe i dorodne.
Wiem, ze jak sie trafi okazja, z wielka przyjemnoscia zobaczylabym twoj ogrod w realu. Pasuje mi, jak ulał
Trudno cos wybiorczo chwalic, bo kazde miejsce na to zasluguje, ale to ujecie mnie urzeklo.
No i nowa metasekwoja, widzialam u Kondzie, jest piekna i tez mam na nia chec, ale gdzie wcisnac, to juz nie wiem, choc ostatnio duzo usuwam, to moze...
Pozdrawiam serdecznie pracowita ogrodniczko
Ogródek nad jeziorem 01:18, 07 paź 2015

Do góry

Klonik palmowy uratowany z Casto za 5 zł

witam,

Klonik Dissectum na pewno się odwdzięczy za uratowanie a przy okazji spacerowania po Twoich rabatach pragnę się przywitać bo ciągle look'am tak anonimowo i nie ma czasu na jakie kolwiek wpisy.

pozdrawiam gorąco
Jan
Igiełkowy ogródeczek 01:08, 07 paź 2015

Do góry
Gosiu cudowny ogród i wspaniale w nim widać to co kocham w jesieni- zmienność i barwy.
Marikeny fantastyczne.

Gosiu co to za sosna po prawej?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:01, 07 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu z jaką trawą rosną zawilce?

Nie mogę sobie przypomnieć.. jak przypomnę napiszę..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:57, 07 paź 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Aniu nie bądź zbyt skromna. To mimo liczby stron, dla początkujących (czyt. dla mnie) niezwykła skarbnica wiedzy. Historia Twojego ogrodu niezmiennie mnie wzrusza (i znów łzy płyną na wspomnienie i Twojego o moich piesków).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies