Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 01:01, 07 paź 2015

ren133 napisał(a)
Aniu z jaką trawą rosną zawilce?

Nie mogę sobie przypomnieć.. jak przypomnę napiszę..

Milka 06:29, 07 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Podcinamy go... inaczej nie byłoby przejścia..

To grujecznik. Kilka świezych ujec zachwyca, a maluch w garnku...foto nr 1
butterfly 09:36, 07 paź 2015

Grujecznik juz wczoraj mnie zachwycił ale zapomniałam zapytać co zaś.
Dziękuję za info i zdjecia odnośnie bodziszka - wiosną się wybiorę po nie niego.

Aniu, jeszcze ci zawroce głowę - mam problem odnośnie drzewa u mnie, a wiem ze wiesz coś coś na ten temat.
Mala_Mi 11:59, 07 paź 2015

Milka napisał(a)

To grujecznik. Kilka świezych ujec zachwyca, a maluch w garnku...foto nr 1

Irena to nie grujecznik, grujecznik od miesiąca nie ma ani listka i nawet nie wiem jak się wybarwia. Na 4 lata raz mu liście się przebarwiły i to był pierwszy sezon. Co prawda najpierw liście zgubił (sadzony latem, wiec się nie zdziwiłam), potem mu odrosły i się wybarwiły.

Grujeczniki oglądam u innych.. mój strajkuje. Jest łysy jak kolano. Już dawno temu pokazywałam, że listki wszystkie upaliło ;(

To jest trzmielina oskrzydlona. Widać owocki i skrzydełka korkowe na gałązkach. Grujecznik ma zwykłe gałązki, bez takich dodatków. No i bez liści od sierpnia
Mala_Mi 12:02, 07 paź 2015

butterfly napisał(a)
Grujecznik juz wczoraj mnie zachwycił ale zapomniałam zapytać co zaś.
Dziękuję za info i zdjecia odnośnie bodziszka - wiosną się wybiorę po nie niego.

Aniu, jeszcze ci zawroce głowę - mam problem odnośnie drzewa u mnie, a wiem ze wiesz coś coś na ten temat.

O drzewie napisałam u Ciebie, a to nie grujecznik.. niestety.. mój grujecznik rośnie na słońcu i ... liście traci już w sierpniu Przesadziłabym ,ale nie mam gdzie.. może kiedy się wyrobi i nie będzie taki wrażliwy.

Kocimiętka Blue Moon kwitnie drugi raz , jest o połowę niższa niż wiosną, ale też ładna ..

Viola 12:11, 07 paź 2015

Mój grujecznik też do doopy. Na wiosnę kilka razy sie przypalał i co mu urosło to zaraz usychało i dopiero jak z rabaty do doniczki przesadziłam i do cienia postawiłam to liście mu urosły całkiem ładne. Teraz dalej zielony jest. Nie wiem gdzie go posadzę, u mnie wszędzie słońce.
agnieszka_m 12:13, 07 paź 2015

Witam się u Ciebie Aniu i brak mi słów ogród przepiękny Pozdrawiam i będę zaglądać
jankosia 12:31, 07 paź 2015

Z moim grujecznikiem też od dwóch lat jest tak jak z twoim Aniu. Wcześniej się lepiej trzymał i zawsze pięknie wybarwiał a teraz mam ze 30 liści wszystkiego Myślę że to ostatnie upalne lata to spowodowały. Przesadzę go za tydzień może dwa do półcienia. Tylko czy przeżyje tą akcję? Czas pokaże. Wszędzie piszą że potrzebuje słońca dla ładnego wybarwienia, ale co z tego jak to samo słońce pozbawia go listowia. U mnie to jeszcze zrozumiałe bo piaski, piaski... ale że u Ciebie? Z drugiej strony co się dziwić, u mnie w tym roku hortensja ogrodowa miała tyle pąków, tyle kwiatów już się szykowało aż tu nagle słońce tak je spaliło że nawet wybarwić się nie zdążyły a już brązowe
popcorn 13:14, 07 paź 2015

Moj jeden wylysial, drugi mial wiecej wody i sie trzyma. Niemniej oba maja jakis 50 cm wysokosci hehe wiec tylko ja je widze
13:35, 07 paź 2015
co do grujecznika ..to tez mi podpdł...mam 2 sezon ...zeszłego lata uschły liście ...w tym to samo ...wywalę chyba ...tylko jakim drzewem go zastapić aby nie dawało regularnego- pełnego cienia ...a taką mgiełkę ( brzozy odpadają mam cały zagajnik za płotem starczy mi )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies