Nowe migawki z ogrodu
19:51, 07 kwi 2026
Meldunek z pola bitwy różanej. Wszystkie z gołym korzeniem posadzone- wczoraj 36. Zostało mi 8 w doniczkach, z czego dla 6 z nich mam dołki. Nad 2 się zastanawiam, gdzie je dać.
Ale że natura próżni nie lubi, no i mam miejsce dla 5 większych parkowych / mniejszych pnących i kilka gotowych dołków na rabatowki, to wybrałam sobie wczoraj jeszcze w sumie 30.
Przecież nie będę zasypywać gotowych dołków.
Kolejność zdjęć nieprzypadkowa, robiłam od lewej zgodnie z ruchem wskazówek zegara. To moja różanka in statu nascendi.
Kwadratura koła
.
Chyba pisałam wcześniej, że zostały mi jeszcze narożniki do zdjęcia darniny.
Jak zdejmę, to pojawią się przede mną nowe możliwości niestety
.
Póki co na tej rabacie są jeszcze peonie ze starego (do poprawienia, bo za nisko siedzą, muszę je w sierpniu odrobinę podniesc), przywrotniki, irysy i liliowce też ze starego. W ubiegłym roku posadziłam tu choiny i przetaczniki. W tym roku już dodałam kilka ostrozek, orliki i kocimiętki. No i oczywiście cisy.
Ale że natura próżni nie lubi, no i mam miejsce dla 5 większych parkowych / mniejszych pnących i kilka gotowych dołków na rabatowki, to wybrałam sobie wczoraj jeszcze w sumie 30.
Przecież nie będę zasypywać gotowych dołków.
Kolejność zdjęć nieprzypadkowa, robiłam od lewej zgodnie z ruchem wskazówek zegara. To moja różanka in statu nascendi.
Kwadratura koła
Chyba pisałam wcześniej, że zostały mi jeszcze narożniki do zdjęcia darniny.
Jak zdejmę, to pojawią się przede mną nowe możliwości niestety
Póki co na tej rabacie są jeszcze peonie ze starego (do poprawienia, bo za nisko siedzą, muszę je w sierpniu odrobinę podniesc), przywrotniki, irysy i liliowce też ze starego. W ubiegłym roku posadziłam tu choiny i przetaczniki. W tym roku już dodałam kilka ostrozek, orliki i kocimiętki. No i oczywiście cisy.