Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 10:23, 13 maj 2026

Marcin a ja czekam na jakieś średnie piętro na kortowej. Mam tak Kaliny krzewuszki tawuły i magnolie krzaczaste a wszystko poniżej kolan. To sobie jeszcze poczekam … cierpliwość to nie była kiedyś moja mocna strona , ale ćwiczę dzielnie
mrokasia 10:23, 13 maj 2026

Mój jaśminowiec ma pąki kwiatowe.
Marcin89 11:14, 13 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Marcin a ja czekam na jakieś średnie piętro na kortowej. Mam tak Kaliny krzewuszki tawuły i magnolie krzaczaste a wszystko poniżej kolan. To sobie jeszcze poczekam … cierpliwość to nie była kiedyś moja mocna strona , ale ćwiczę dzielnie
Też ćwiczę, ale słabo udzie Uciąłem właśnie jedną gałązkę wiśni Amanogawie, bo psuła pokrój
Marcin89 11:15, 13 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Mój jaśminowiec ma pąki kwiatowe.
To u moich chyba nie będzie kwiatów jednak. Jakie liście duże, soczyste. Moje nawet liście mają małe i brzydkie. Trzeba napisać do sprzedawcy...
LIDKA 16:55, 13 maj 2026

Zrób foty
Wynegocjuj zwrot albo nowe sztuki albo obniżkę ceny.
A potem te ciachnij. Jakby miały zostać .

Dziś mam wolne i tyrkam sobie.
Marcin89 17:38, 13 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Zrób foty
Wynegocjuj zwrot albo nowe sztuki albo obniżkę ceny.
A potem te ciachnij. Jakby miały zostać .

Dziś mam wolne i tyrkam sobie.
Najbardziej mi szkoda, że nie zobaczę kwiatów. Chyba sobie kalinę z kwiatami kupię, w ramach rekompensaty Takie zdjęcia jak tu wstawiałem wydają się ok do reklamacji.

No widziałem widziałem
Marcin89 17:42, 13 maj 2026

Tak na szybko zdjęcia ze sklepu. Takie doniczki są mniej więcej za 50 zł. Wysokość to myślę z 50 cm, a średnica nie wiem (coś koło 20-25 cm).

Spodobały mi się i chyba dam na kwiaty przed domem. Oczywiście są też inne kształty - misy, kwadraty, coś na nóżkach.
LIDKA 20:13, 13 maj 2026

Marcin
Dopasuj podstawki bo te wkłady to malizny . Ziemi nasyp lub na dno kawałek styropianu żeby lżejsze były . Mam plastyki oboje dobrze się sprawują.
Ja tych wkładów ze sklepu wogóle nie biorę .

Ładne te szare w prążek .
DariaB 13:03, 14 maj 2026

Hej Marcin, widzę, że piękne postępy u Ciebie, bardzo fajnie wyszła rabata przy wjeździe. Dzieciaki pewnie zadowolone z placu zabaw, porządna robota. Jak Twoje dylematy z cięciem Kanzanów? Przyznam, że ja też je mam. Moje porosły ogromne, są bardzo gęste i korony są już ogromne, a boję się, że cięciem jeszcze bardziej pobudzę drzewo do zagęszczenia. Natomiast cięłam kiedyś, chyba dwa lata temu, wiśnię Royal Burgundy i jej to wyszło na plus.
Marcin89 16:27, 14 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Marcin
Dopasuj podstawki bo te wkłady to malizny . Ziemi nasyp lub na dno kawałek styropianu żeby lżejsze były . Mam plastyki oboje dobrze się sprawują.
Ja tych wkładów ze sklepu wogóle nie biorę .

Ładne te szare w prążek .
Ja chcę z wkładami, bo to do roślin sezonowych. Co innego dla klona, tam mogę dać z wkładem, a potem przesadzić bez wkładu, by korzenie miały miejsce Jeszcze zobaczę.