Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Basieksp 22:56, 12 maj 2026

Fajny pomysł z tą balią Jak masz możliwość to wprowadź dużo roślin, glony będą się mniej rozwijać. O komary bym się aż tak bardzo nie martwiła. Jak miałam wodę, deszczówkę do podlewania w kaście budowlanej, zawsze jakaś żaba tam siedziała
A co do roślin to tak jak napisała Gosia, zabiściek fajnie by wyglądał, są też mini lilie wodne. Ja też bardzo lubię w wodzie, miętę wodną, a ostatnio na brzegach oczka posadziłam dąbrówkę, zaskoczyła mnie bo dobrze sobie radzi w wodzie, na płyciźnie. Trawa turzyca u mnie też znalazła miejsce w oczku, zobaczę jak będzie rosła, narazie wypuściła pierwsze źródła W oczkach robią takie pływające wyspy z roślinami , może byłby to jakiś pomysł ? Ale się rozpisałam
Anda 15:51, 13 maj 2026

Joku napisał(a)
Mam problem z prowadzeniem róży La Belle Sultane. To róża historyczna, parkowa albo pnąca, kwitnie tylko raz pojedynczymi kwiatami. Zrobił się z niej drapak, bałam się ją ciąć bo zaczynała od małej sadzonki, poza tym kwitnie na ubiegłorocznych pędach. W zeszłym roku wycięłam kilka pędów tuż nad ziemią i nie wiem co dalej. Tzn. nie powinnam jej teraz przycinać bo stracę kwitnienie. Ale co potem?

Tak wygląda jak kwitnie, kwiaty nietrwałe i niezbyt liczne co może wynikać z jej prowadzenia.
Podpora chyba nie za bardzo jej pasuje.

Ktoś coś podpowie? Będę wdzięczna .

Dziewczyny juz daly Ci swietne rady. Piekna ta roza. Przytnij ja po kwitnieniu tak jak Ci pasuje, a najstarsze pedy tnij az do ziemi. Bedzie miejsce na nowe. te przewieszajace sie pedy kulkuja sie jakby same, bo rosna bardziej poziomo. Te powinny zakwitnac najobficiej. Dobrze ja nawiez, bo tuja jej pewnie bardzo duzo zabiera.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies