Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 22:46, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A mnie przy tym nie będzie i straciłam okazję aby podziwiać na żywo twój ogród i dekoracje i kącik wypoczynkowy!

Irenko będzie okazja jeszcze nie jedna , zapraszam zawsze, dzwonisz, że jedziesz i wstawiam wodę na kawę ... choć dzisiaj ciężko było z tą kawą, Wieloszka nie mogła się doczekać ... bo najpierw kulkowanie ... Marzenka bardzo dokładnie kulkowała ... jeszcze raz dziękuję Marzenko ...
... przy małych wspomagałyśmy się stelażem, ale duże kule Marzenka cięła maszyną ... wyszły bardzo ładnie ...
... zdjęcia z cięcia maluchów

... Marzenka przyjechała zmęczona , ale jak sama stwierdziła , kulki postawiły ją na nogi

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:45, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Właściciele tej szkółki z Radkowa, to nasi forumowi Kasia i Tomek 100km nie tak bardzo dużo, ale koszt paliwa raczej przewyższy koszt wysyłki przy zamówieniu w jakimś sklepie internetowym Jednak lepiej zobaczyć na żywo co się kupuje, dlatego sprawdzę, czy Radków jest gdzieś po drodze do Pszczelarni
edit: juz sprawdziłam, musiałabym kawałek zboczyć z trasy..... hmmmm..... przemyślę, może dla traw warto.....

Agnieszka, ja po południu (chyba po spotkaniu u Pszczółki) wybieram się do Radkowa właśnie po odbiór traw. Są jakieś wieści, że może Marta-Finka będzie oprowadzać, więc może jakiś większy wypad się uda.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:23, 11 cze 2012

Do góry
Dziękuję Irenko! Jak tyle pracy i zmęczenia to na szczęście nie ma czasu na humory Pewnie, że jak wszyscy chwalą to od razu lepszy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:16, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

a tu dalsza część z wiśniami cudnie, jak juz posadzisz to co zaplanowałaś, będzie extra; a zakupy udane, teraz niech pięknie i zdrowo rosną
Ogródkowe perypetie:) 15:16, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

no, może.... Ale pod warunkiem że nie wychowasz swojej na księżniczkę.
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.

Eeeee, no to moi chłopcy nieźli są - teraz mają ostatni etap szkolenia- pakowanie zmywarki Dobrze, że nie chcą się jeszcze żenić

czekaj, czekaj.. zleci
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:14, 11 cze 2012

Do góry
Marta napisał(a)

Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Świetnie Ci to wyszło! Też jestem zakochana w tej kompozycji Pozdrawiam

No i jestem i co widzę...pieknie, ale kawał pracy i tak wykończone teraz na pewno juz w lepszym nastroju jesteś
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 15:08, 11 cze 2012

Do góry
To na hortensje ja też się zapisuję i będę czekać na "cynka"
Ogródkowe perypetie:) 15:03, 11 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
no, może.... Ale pod warunkiem że nie wychowasz swojej na księżniczkę.
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.

Eeeee, no to moi chłopcy nieźli są - teraz mają ostatni etap szkolenia- pakowanie zmywarki Dobrze, że nie chcą się jeszcze żenić
Rododendronowy ogród. 14:46, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Bogdziu, przyłączam się do gratulacji!!!! Wspaniały wynik, ale ogród jeszcze WSPANIALSZY!!!
Jak patrzę na duże przestrzenie do zagospodarowania u siebie to nachodzi mnie zawsze taka myśl: "A Bogdzia ma to wszystko obsadzone, i to JAK obsadzone!!! " Nie wiem, jak Ty dajesz radę "obrobić" to wszystko... Podziwiam

Agnieszko , właśnie nie daję rady. Chwasty niedługo wszystko zarosną, nie nadążam z pieleniem.Ale na ucho powiem Ci że przy dużych krzakach mniej te chwasty widac.Dzięki że zajrzałaś.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:20, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, fajnie że już jesteś Pozdrawiam

Ja też Agnieszko zaraz będę biegać w gości po waszych ogrodach, ale i tak nie drobię wszystkich zaległości; mnie dziś nie będzie, trochę się u mnie pokićkało

i doczekałam się kwiatów róży o nazwie ,,Irena", jest piękna, taka welwetowa i mocno pachnąca

Irenki są cudne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:16, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, zdróóóóóóóówka Wam obojgu!!!!!!!!!!!!!

Dzięki Aguś
M. już dostaje zastrzyki, a ja mam problemy z pisaniem na klawiaturze, też muszę iść do lekarza, a boję się ich jak ognia!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:14, 11 cze 2012

Do góry
Irenko, zdróóóóóóóówka Wam obojgu!!!!!!!!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:12, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja też Agnieszko zaraz będę biegać w gości po waszych ogrodach, ale i tak nie drobię wszystkich zaległości; mnie dziś nie będzie, trochę się u mnie pokićkało

i doczekałam się kwiatów róży o nazwie ,,Irena", jest piękna, taka welwetowa i mocno pachnąca

No właśnie słyszałam
A róża piękna, no ale imię do czegoś zobowiązuje

Nawet nie wiesz jak żałuję, ale mój mąż bardzo się pochorował, potrwa jak się wyleczy i sama też sie nabawiłam jakis dolegliwości

kupiłam tę różę, ze względu na nazwę, mam imienniczkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:06, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

No właśnie słyszałam
A róża piękna, no ale imię do czegoś zobowiązuje
Kubusiowo 14:03, 11 cze 2012

Do góry
Gosiu, ale pięknie się robi w Kubusiowie !!! Widzę, że masz tam dobrą ziemię dla roślinek - jeden szkółkarz właśnie taką pokazywał mi, jako najlepszą do sadzenia (nie tą czarną sklepową). A jakie żurawki!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:51, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:40, 11 cze 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:45, 11 cze 2012

Do góry
Właściciele tej szkółki z Radkowa, to nasi forumowi Kasia i Tomek 100km nie tak bardzo dużo, ale koszt paliwa raczej przewyższy koszt wysyłki przy zamówieniu w jakimś sklepie internetowym Jednak lepiej zobaczyć na żywo co się kupuje, dlatego sprawdzę, czy Radków jest gdzieś po drodze do Pszczelarni
edit: juz sprawdziłam, musiałabym kawałek zboczyć z trasy..... hmmmm..... przemyślę, może dla traw warto.....
Rododendronowy ogród. 09:37, 11 cze 2012

Do góry
Bogdziu, przyłączam się do gratulacji!!!! Wspaniały wynik, ale ogród jeszcze WSPANIALSZY!!!
Jak patrzę na duże przestrzenie do zagospodarowania u siebie to nachodzi mnie zawsze taka myśl: "A Bogdzia ma to wszystko obsadzone, i to JAK obsadzone!!! " Nie wiem, jak Ty dajesz radę "obrobić" to wszystko... Podziwiam
Lecę w kulki... 09:27, 11 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
A oto warzywnik...nie dopracowany jeszcze...to faza tworzenia...i tak mu zostało.., dlatego się nim nie chwalę...

Kurczę, u Ciebie nawet warzywnik musi być taki niedopracowany-doskonały???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies