Na moich niebieskich kulkach info o trzymaniu z daleka od dzieci i zwierząt. Wystawiam miski z piwem, niech się zapiją na śmierć obżartuchy wstrętne. Jeszcze jakbym coś dorwała dobrego na pomarańczowe żuczki wcinające mi lilie od dołu do samej góry byłabym wniebowzięta. Nawet ich rozgnieść się tak łatwo nie da.
I tylko tam mi pomarańcz nie przeszkadza. Ale mam przy łezce białe lilie...i co roku wysadzam jakieś zabłąkane pomarańczowe...i ciągle są. W tym roku też, wrrrrrrr.........
Spośród wszystkich mi znanych jeżówek najbardziej podoba mi się Eccentric, piękny kolor!!! Mus mieć Jeszcze trzy mogę przygarnąć Jedną na rodusiową i dwie na salonową.
Jest Ci obojętne jaka jeżówka? Nie masz życzeń?
Padało, wreszcie W piątek dwa ray, krótko, bo krótko, ale zawsze. I w sobotę raz. Lepiej mi się skarpę plewiło. Chociaż tam gdzie gęstwina, to jednak sucho...byłam zaskoczona jak wykopywałam irysy, że tam ciągle sucho, a popadało dość intensywnie.
Dziękuję Teraz właśnie zaczyna wielkie pachnidełko kwitnąć. Mam zdjęcie w aparacie, ponad dwumetrowe pachnidełko to jest
Macham pourlopowo Kamisia
Widzę, że masz gęstwiny na rabatach. Lilie czarują. U mnie J. zakupił 9 cebul białych lilii, nie miałam gdzie ich wsadzić więc wylądowały w doniczce. No i zakwitły... wszystkie żółte, jak rzepak To są właśnie targi w brzeznej, już drugi raz tak wtopił. O pożegnaniu z pergolą poczytałam, no i bardzo dobrze. Jak Cię miała denerwować, to lepiej wywalić. Buziam i dobrej nocy, bo pewnie już śpisz
Pierwsze co kupiłaś to może być jakiś przetacznik a drugie nie mam pomysłu.
Cudne masz juki i te lilie w masie. Ekipa budowlana nie przyśpieszyła terminu?
Basiu wielkie dzięki,tak jakoś wyszło,choc w tym roku nie dokupowałam roślin,przemieszczam je w lewej na prawą flankę i rozlużniam rabaty bo busz się zrobił.Szałwia fioletowa dała czadu i jet zwarta w porównianiu z rozową,ale słabiej się sieje.Trawnik w koncu jest prawie równy zielony,deszcze mi pomogły
No przywiozę Wam Eccentrici, poznajcie jeszcze lepiej moją dobroć i skromność w szczególności
Te białe jeżówki Ładne ta 'pusta' to chyba odmiana Virgin.
Liliową perfumerie mam w przedogródku, chicaż lilie podobnie marne w tym roku, ale pachną tak samo
Gosiu to jeden krzaczek ciągle przybywa nowych pędów więc będzie kwitła bez przerwy
Wygląda jak malinowy sorbet
tutaj w jaśniejszym oświetleniu ale mają taki kolor jak ascot bardziej ciemne