Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:49, 10 lip 2017

Do góry
inka74 napisał(a)

Na moich niebieskich kulkach info o trzymaniu z daleka od dzieci i zwierząt. Wystawiam miski z piwem, niech się zapiją na śmierć obżartuchy wstrętne. Jeszcze jakbym coś dorwała dobrego na pomarańczowe żuczki wcinające mi lilie od dołu do samej góry byłabym wniebowzięta. Nawet ich rozgnieść się tak łatwo nie da.

Na te żuczki to normalne środki owadobójcze pewnie powinny działać. Czytałam, że są bardzo uciążliwe.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:45, 10 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Do nas przychodzi kot sąsiadów, ale nic mu nie jest. Poza tym te viagry chyba nie są szkodliwe dla innych zwierząt niż ślimaki. Fosforan żelaza jest tutaj zakwalifikowany jako nieszkodliwy dla zwierząt i ludzi.

Na moich niebieskich kulkach info o trzymaniu z daleka od dzieci i zwierząt. Wystawiam miski z piwem, niech się zapiją na śmierć obżartuchy wstrętne. Jeszcze jakbym coś dorwała dobrego na pomarańczowe żuczki wcinające mi lilie od dołu do samej góry byłabym wniebowzięta. Nawet ich rozgnieść się tak łatwo nie da.
Podmiejski ogród Cataliny 12:28, 10 lip 2017

Do góry
Powrót z wakacji i takie widoki. Róża w pełni rozkwitu i lilie. Podobają mi się razem, część przesadzę bliżej róży.

Po tygodniu rozkwitły kolejne, a za nimi szykujące się liatry

Ogród z łezką II 11:58, 10 lip 2017

Do góry
Luki napisał(a)
No przywiozę Wam Eccentrici, poznajcie jeszcze lepiej moją dobroć i skromność w szczególności

Te białe jeżówki Ładne ta 'pusta' to chyba odmiana Virgin.
Liliową perfumerie mam w przedogródku, chicaż lilie podobnie marne w tym roku, ale pachną tak samo

Dla mnie 3 sztuki poproszę Tylko kiedy będziesz? Może nie warto czekać z nadzieją...

Nie jestem specjalnie szczęśliwa z powodu tej pustki...znasz moje preferencje

Lilie zawsze masz piękne!!!
Ogród z łezką II 11:48, 10 lip 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wszystko wymiata pomarańcz bije po oczach i ożywia niesamowicie

I tylko tam mi pomarańcz nie przeszkadza. Ale mam przy łezce białe lilie...i co roku wysadzam jakieś zabłąkane pomarańczowe...i ciągle są. W tym roku też, wrrrrrrr.........
Moja glebo terapia 11:21, 10 lip 2017

Do góry
Lilie

i liliowce

Ogród z łezką II 11:06, 10 lip 2017

Do góry
Krys napisał(a)
Kasiu wszystko jak z żurnala,lilie i jeżówki pieknie wyrosły

O matko...jakie miłe słowa Dziękuję

Anie jedne, ani drugie nie współpracują w tym roku jak w poprzednich latach, ale mam nadzieję, że się rozkulają jeszcze
Ogród z łezką II 11:04, 10 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
lilie nisamowite, roze niesamowite ale mi sie najbardziej podobaja jezowki
te biale z Lublina tz piekne sa chcialam dzis jakies kupic ale nie mieli ani jednej, nie mowiac juz o jakis roznych odmianach. W gazetece widzialam, ze maja byc w czwartk w takim markecie do ktorego nie za czesto jezdze, moze pojade po pracy i cos sie uda zlapac.

Spośród wszystkich mi znanych jeżówek najbardziej podoba mi się Eccentric, piękny kolor!!! Mus mieć Jeszcze trzy mogę przygarnąć Jedną na rodusiową i dwie na salonową.
Jest Ci obojętne jaka jeżówka? Nie masz życzeń?
Ogród z łezką II 11:01, 10 lip 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Widzę ,ze troche popadało ...przepiękny ogród...lilie masz niesamowite

Padało, wreszcie W piątek dwa ray, krótko, bo krótko, ale zawsze. I w sobotę raz. Lepiej mi się skarpę plewiło. Chociaż tam gdzie gęstwina, to jednak sucho...byłam zaskoczona jak wykopywałam irysy, że tam ciągle sucho, a popadało dość intensywnie.

Dziękuję Teraz właśnie zaczyna wielkie pachnidełko kwitnąć. Mam zdjęcie w aparacie, ponad dwumetrowe pachnidełko to jest
Przerwa na kawę... 10:21, 10 lip 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
W końcu panna zakwitła - Souvenir de Baden Baden

a z nią lilie i przetaczniki

Ale cudna. Obok szałwia?
Droga do spełnienia 00:07, 10 lip 2017

Do góry
Macham pourlopowo Kamisia
Widzę, że masz gęstwiny na rabatach. Lilie czarują. U mnie J. zakupił 9 cebul białych lilii, nie miałam gdzie ich wsadzić więc wylądowały w doniczce. No i zakwitły... wszystkie żółte, jak rzepak To są właśnie targi w brzeznej, już drugi raz tak wtopił. O pożegnaniu z pergolą poczytałam, no i bardzo dobrze. Jak Cię miała denerwować, to lepiej wywalić. Buziam i dobrej nocy, bo pewnie już śpisz
Sprzeczność w ogrodzie 23:32, 09 lip 2017

Do góry
Pierwsze co kupiłaś to może być jakiś przetacznik a drugie nie mam pomysłu.
Cudne masz juki i te lilie w masie. Ekipa budowlana nie przyśpieszyła terminu?
Hirutkowy raj:)) 22:34, 09 lip 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Krysiu, ależ masz piękne lilie!!!...i nie tylko
Wszystko takie dorodne i trawnik się poprawił!
Oszczędzaj się i zdrowiej
Pozdrawiam serdecznie

Aniu dzięki,witaj u mnie lilie są piękne i pieknie pachną,jeszcze nie wszystkie się rozwinęły,trawnik to było dla mnie wyzwanie
Hirutkowy raj:)) 22:31, 09 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, mowę mi odjeło po obejrzeniu ostatnich fotek. Te lilie, róże, hortensje i piękne roślinne kompozycje, a także dywanowy trawnik zachwycają.

Basiu wielkie dzięki,tak jakoś wyszło,choc w tym roku nie dokupowałam roślin,przemieszczam je w lewej na prawą flankę i rozlużniam rabaty bo busz się zrobił.Szałwia fioletowa dała czadu i jet zwarta w porównianiu z rozową,ale słabiej się sieje.Trawnik w koncu jest prawie równy zielony,deszcze mi pomogły
Ogród z łezką II 22:31, 09 lip 2017

Do góry
No przywiozę Wam Eccentrici, poznajcie jeszcze lepiej moją dobroć i skromność w szczególności

Te białe jeżówki Ładne ta 'pusta' to chyba odmiana Virgin.
Liliową perfumerie mam w przedogródku, chicaż lilie podobnie marne w tym roku, ale pachną tak samo
Ogród Mirelli 21:57, 09 lip 2017

Do góry
i jeżówki i lilie i czekoladowe

pięknie!
wiem, że chcesz iść w biel ale teraz masz pięknie

jak rabata przed wejściem?

Macham!
Hirutkowy raj:)) 21:02, 09 lip 2017

Do góry
Krysiu, ależ masz piękne lilie!!!...i nie tylko
Wszystko takie dorodne i trawnik się poprawił!
Oszczędzaj się i zdrowiej
Pozdrawiam serdecznie
Ogrodowe przygody 20:03, 09 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ta malinowa róża boskaTo jest jeden krzak?
Zauroczyły mnie lilie z anabelką

Gosiu to jeden krzaczek ciągle przybywa nowych pędów więc będzie kwitła bez przerwy
Wygląda jak malinowy sorbet
tutaj w jaśniejszym oświetleniu ale mają taki kolor jak ascot bardziej ciemne

Ogrodowe przygody 19:39, 09 lip 2017

Do góry
Ta malinowa róża boskaTo jest jeden krzak?
Zauroczyły mnie lilie z anabelką
Sprzeczność w ogrodzie 14:33, 09 lip 2017

Do góry
Dla ciebie lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies