Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Marga 21:29, 06 lip 2017

O! Moja siatka, ta z serduszkami Pewnie "cyknełaś" fotkę jak poleciałam po samochód.
Gosiu, jeszcze raz ogromnie Ci dziękuję za obłędne szałwie (i nie tylko) i masz u mnie ogromnego buziaka
Kindzia 11:15, 12 lip 2017

Nie wiem czy przeczytałaś u mnie, to Ci tu melduję. Oprócz jednej (jeszcze nie kwitnie), wszystkie moje jeżówki są białe. 4 pojedyncze, dwie pełne
Gocha 14:48, 12 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Nie wiem czy przeczytałaś u mnie, to Ci tu melduję. Oprócz jednej (jeszcze nie kwitnie), wszystkie moje jeżówki są białe. 4 pojedyncze, dwie pełne

Czytałam Kasiu o białych jeżówkach i aż się nie mogę nadziwić jak ja rozdzielałam te jeżówki. Te co posadziłam w kupie- to wyśzły 3 szt chyba Marmolada , 1 szt jakaś pełna pomarańczowo-żółta, 1 szt. czerwona w malinę wpada pełna, 1 szt. pełna bardziej czerwona. Więc te pasują super do siebie. Ale mam tam też jedną białą pojedynczą ale o dziwnych płatkach.i jedna jeszcze nie kwitnie- chyba będzie różowa. A z tych co jeszcze nie posadziłam to czerwone, ciemnoróżowe, żółte, jasnoróżowe. Może jak bedziecie to pojedziemy do Poniatowej np.po jeżówki. Bo tej róży już nie było na stronie Floribundy jak chciałam na drugi dzień zamówić- sorry.Może wymyśl jakieś inne chciejstwo różane
Gocha 14:49, 12 lip 2017

Marga napisał(a)
O! Moja siatka, ta z serduszkami Pewnie "cyknełaś" fotkę jak poleciałam po samochód.
Gosiu, jeszcze raz ogromnie Ci dziękuję za obłędne szałwie (i nie tylko) i masz u mnie ogromnego buziaka

Pewnie że wtedy cyknęłam i nie ma za co, polecam sie na przyszłość. Razem się wybierzemy
Gocha 14:51, 12 lip 2017

katel napisał(a)
Gosiu cudownie u Ciebie, powojniki cudowne i róże przepiękne .
Powiało dziś, widziałam drzewa połamane i powyrywane z korzeniami , mam nadzzieję że w nocy będzie spokojnie.
Akurat się na 500 załapałam ale to zleciało - gratulacje.

Dziękuję. Powojniki jakoś się starają. Jednak wole te takie troszkę zwyklejsze które długo kwitną niż te co mają duże , piękne kwiaty ale tylko przez krótką chwilę.
Gocha 14:52, 12 lip 2017

Marga napisał(a)
I ja gratuluje 500 stronki
Ostróżki u mnie juz przekwitają, a u Ciebie w pełnej krasie. Masz cudnie, ale to już CI mówiłam
U mnie, po tej wichurze, bez strat.

Dziekuję. Ostróżki już Sciełam i czekam aż ponownie zakwitną.
Gocha 14:54, 12 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie rosną pięknie i szałwie, i lawedy, które u mnie kapryśne są.
Powojniki masz cudowne I lilie już Ci kwitną?
Chyba u mnie zimniej.
Kiedy planujecie urlop w tym roku nad morzem?

Ewuś o urlopie napisałam na pv. Jakoś faktycznie nie narzekam na kwitnienie szałwi i lawendy. Cudne są i u mnie dobrze rosną. Lilie mam posadzone w takim miejscu niestety że muszę tam specjalnie pójść a ostatnio zapominam i chyba mam wrażenie że już przekwitają i nie nacieszę oka nimi. Buziaki
Gocha 14:56, 12 lip 2017

Sebek napisał(a)
Uwielbiam bagażnik wypchany zieleniną

Sebek ja też bardzo lubię taki widok ale niestety u mnie zazwyczaj długo jeszcze stoją nieposadzone i tak też jest teraz- część już posadziłam całe szczęście.Gratuluję Sebastianie obrony na 5
boguslawa_ma... 12:22, 13 lip 2017

Gosiu jeżówki które mi kupiłaś są różowe,niskie takie jak chciałam pięknie zakwitły,bardzo ci dziękuję
Naparstnice kupowałaś,a ja mam tyle różowych gdybym wiedziałam to bym ci posłała ,no chyba że okazja była,ja kupiłam morelową za 5 zł.a były po 12zł.
Nie scinaj ich jak przekwitną to jeszcze ci się wysieją w tym roku.
AgataP 12:29, 13 lip 2017

Gocha napisał(a)

Kasiu Jurek jakby wiedział że kupuję tylko takie róże których nie trzeba kopczykować to dał by mi na pewno zielone światło. Ale ja przecież specjalnie nie kupuję pnących i po prostu dużych bo ja sama nie mam ochoty przy nich robić a takie co się nisko tnie to mogę mieć bez problemu. Jurek ostatnio odchwaszczał w warzywniku a tam są 3 różyczki których nie okopczykował i przeżyły zimę i mi to ostatnio pokazywał z takim chyba zamiarem że powiem mu że żadnych róż już nie trzeba będzie kopczykować. Ale go naprostowałam a ponadto w tym roku była pierzyna śnieżna i to spora.
Kasiu ja teraz też raczej sama zwracam uwagę żeby kupować raczej bezproblemowe rośliny żeby jak najmniejszym kosztem było ładnie

Podpisuję się pod bezproblemowymi roślinami rękoma i nogami.

A co do zakupów ogrodniczych - u mnie mąż nie dyskutuje na temat moich zakupów, patrzy tylko na listę " do zrobienia", z której nic nie ubywa
Ale fakt w ogrodzie tylko ja działam. Poza tym roślinki to takie fantastyczne poprawiacze humoru