Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

szemusia 09:51, 12 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Przedogródek

Ewa, cudny masz ten przeogródek - jak zawsze sprawdza się zasada, ze w jednonorodności siła Róże to taka kropka nad i:

Zachwycam się też hort. ogrodowymi. U Ciebie jednak cieplej i cudnie kwitną. Ja tylko w doniczkach mogę sobie na nie pozwolić. I mam aż sztuki 2 I czekam na każdy kwiat

Doczytałam, chyba u Gierczusi, że nie wybarwia Ci się Red BAron Jeśli się nigdy nie wybarwił, to nie chcę Cię martwić, ale masz tą zwykłą zieloną odmianę - Green Baron Ja tak kupiłam pomylone roślinki którys rok do tyłu i też na kolor czekałam i się nie doczekałam Poobserwuj te rślinki, bo one różnią się nie tylko wybarwieniem - Green Baron jest megaekspansywny, bardzo szybko się rozłazi i zdominiwał mi całą rabatkę, jest też wyższy. W końcu chemią musiałam go wytępić. Teraz mam tylko w donicach na tarasie.
Moniq 09:53, 12 lip 2017

Ewciu wszystko u Ciebie pieknie kwitnie i cieszy oczy. Mega zazdroszcze ogrodowych, u mnie szanse maja jedynie w donicy, w gruncie z reguły wiosna przemarzają i niestety nie kwitną.
Odpoczywasz troszku na plaży, pogoda dopisuje?
Kindzia 11:12, 12 lip 2017

I znowu z zazdrością patrzę na Leośka...u mnie te cholery nie chcą...może te Red to takie miernociny są???

Lilie masz ładne, grubaski są
Gocha 11:47, 12 lip 2017

Ewuś piękne masz te róże na pniu. Ja do swoich nie mam zupełnie serca- mam je cały czas w donicach i już się muszę z nimi rozstać bo koszmarnie zaniedbane i do wyrzucenia zdecydowanie są. A na ostatnim zdjęciu w donicy to jakiś nowy hortensjowy nabytek- stoi przy kamieniu. Buziaki
Ewa777 20:56, 12 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Ewuś, zachwycam się twoimi pięknymi powojnikami.Bajecznie wyglądają.
I te bogate hortensje
Lilie piękne.Też je kocham wręcz.
Lawena piękna.Chyba gęsta,że tyle ma kwiatów ?
pozdrówki zostawiam
Róze jak marzenie, piękne.
A ta Leonardo da Vinci wygląda wzorowo.Moja normalnie rośnie i zawsze taka niska.Może dlatego,że je prawie nie dokarmiam?

Moje powojniki do Twoich się nie umywają Moje mamją tylko po kilka kwiatków, ale jak cieszą
Lilie dopiero drugi rok mam świadomie Wcześniej kupowałam co pi w oko wpadło, teraz wybieram lilie z rozmysłem. Widzę, że niektóre zmężniały po roku, więc jest nadzieja,że za rok będą jeszcze ładniejsze

Lawendy mam 3 w donicach. Czekają na miejsce. Z wyglądu podejrzewam, że to Blue Scent lub Blue Strain (podobne są do siebie w opisach i na zdjęciach). Pięknie wyglądają i tak pachną

Leonardo da Vinci co roku kwitnie na bogato i bardzo długo
Ewa777 21:03, 12 lip 2017

szemusia napisał(a)

Ewa, cudny masz ten przeogródek - jak zawsze sprawdza się zasada, ze w jednonorodności siła Róże to taka kropka nad i:

Zachwycam się też hort. ogrodowymi. U Ciebie jednak cieplej i cudnie kwitną. Ja tylko w doniczkach mogę sobie na nie pozwolić. I mam aż sztuki 2 I czekam na każdy kwiat

Doczytałam, chyba u Gierczusi, że nie wybarwia Ci się Red BAron Jeśli się nigdy nie wybarwił, to nie chcę Cię martwić, ale masz tą zwykłą zieloną odmianę - Green Baron Ja tak kupiłam pomylone roślinki którys rok do tyłu i też na kolor czekałam i się nie doczekałam Poobserwuj te rślinki, bo one różnią się nie tylko wybarwieniem - Green Baron jest megaekspansywny, bardzo szybko się rozłazi i zdominiwał mi całą rabatkę, jest też wyższy. W końcu chemią musiałam go wytępić. Teraz mam tylko w donicach na tarasie.

Beatko, dziękuję za tyle miłych słów
Hortensje ogordowe na zimę okrywam - zwłaszcza wszystkie młode, starsze już sobie radzą, chociaż mam jedną, którą muszę okryć, bo nie zakwitnie. Ale warto pomęczyć się z okrywaniem dla tych pięknych kwiatów

Red Barony kupiłam 3 i były czerwone, ale po pewnym czasie zazieleniły się i tak zostało. Trochę mnie przeraziłaś ekspansywnością. Nie chciałabym z nim walczyć. U mnie rośnie 3 rok i za dużo nie rozrósł się, ale teraz zacznę sie zastanawiać, czy się z nim nie pożegnać, albo przenieść w inne miejsce.
Ewa777 21:09, 12 lip 2017

Moniq napisał(a)
Ewciu wszystko u Ciebie pieknie kwitnie i cieszy oczy. Mega zazdroszcze ogrodowych, u mnie szanse maja jedynie w donicy, w gruncie z reguły wiosna przemarzają i niestety nie kwitną.
Odpoczywasz troszku na plaży, pogoda dopisuje?

Moniko, teraz są takie odmiany, że kwitną na ubiegłorocznych i na tegorocznych gałazkach, więc przemarzanie im niegroźne. Jak bardzo będziesz chciała, to podam Ci nazwy takich hortensji, które u Ciebie też będą kwitły

Na plażę lubię chodzić z towarzystwem, dlatego najczęściej jestem tylko wtedy, gdy przyjadą do nas goście Wolę poleżeć w ogrodzie na leżaczku w ciszy, spokoju i z miłymi widokami Zawszę mogę przynieść sobie z domu coś pysznego do picia czy jedzenia. Poza tym gdy przyjdzie chmurka mogę się czymś zająć
Ewa777 21:15, 12 lip 2017

Kindzia napisał(a)
I znowu z zazdrością patrzę na Leośka...u mnie te cholery nie chcą...może te Red to takie miernociny są???

Lilie masz ładne, grubaski są

Nie wiem czemu u Ciebie Leoś sie tak obraził. U mnie ta róża kwitnie wzorcowo co roku, nie choruje, długo kwitnie, a potem jeszcze powtarza jesienią

Czasami tak jest. Nie wiem o co chodzi. Np. na jednej rabacie rośnie u mnie około 30 róż św. Tereski i są olbrzymy, i są miernoty 10 razy mniejsze. I jak to zrozumieć? To same miejsce, te same warunki, tak samo traktuję.

W przedogródku szykują się kolejne lilie i widać, że piękne będą - piękniejsze niż w ubiegłym roku. Prawdę mówisz, że trzeba dać im czasu
Ewa777 21:18, 12 lip 2017

Gocha napisał(a)
Ewuś piękne masz te róże na pniu. Ja do swoich nie mam zupełnie serca- mam je cały czas w donicach i już się muszę z nimi rozstać bo koszmarnie zaniedbane i do wyrzucenia zdecydowanie są. A na ostatnim zdjęciu w donicy to jakiś nowy hortensjowy nabytek- stoi przy kamieniu. Buziaki

Gosiu, a tych róż na pniu nie da się uratować dobrym cięciem?
One bardzo lubią cięcie i to niskie.

Przy kamieniu rośnie hortensja, którą ratuję, bo zagłuszyły ją naparstnice. Teraz odżywa, jest coraz ładniejsza, ale chyba nie zakwinie w tym roku.
Flower1 22:36, 12 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Przedogródek

Lubie bardzo Twój przedogródek